Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΛΕΝΗ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ "ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ"

Θέλω να συνθέσω, να ενώσω και να δουλέψω για τη ΝΔ

* "Τα όργανα αναβαθμίζονται κυρίως από τα πρόσωπα" και όλοι βάζουμε μπροστά το «παραταξιακό» και όχι το προσωπικό συμφέρον…

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2018 22:08

 «Με την υποψηφιότητά μου για την προεδρεία της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας επιθυμώ να διαμορφώσω όρους σύνθεσης, ενότητας και δουλειάς, τρεις όροι που είναι αναγκαίες συνθήκες για την παράταξη της ΝΔ, ενόψει των ερχόμενων εθνικών εκλογών. Ακόμη εκτιμώ πως η πολύχρονη και πολύπλευρη εμπειρία, μου επιτρέπει να διεκδικήσω τη θέση της προέδρου στην τοπική κομματική εκδήλωση».

Με αυτά τα λόγια η Ελένη Ξυνοπούλου εξηγεί, σε συνέντευξή της στην «Ε», τους λόγους που την οδήγησαν να κατέλθει στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου υποψήφια πρόεδρος στην τοπική κομματική οργάνωση. Υποστηρίζει ότι το κλίμα στο οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές της επόμενης Κυριακής είναι ήρεμο, ενώ στην ερώτηση αν θα ήθελε αναβάθμιση του ρόλου των ΔΗΜΤΟ έναντι των ΝΟΔΕ, τονίζει πως «τα όποια όργανα, «αναβαθμίζονται» όχι από τις διαδικασίες μόνο, αλλά από τα πρόσωπα».

* Κυρία Ξυνοπούλου, γιατί κατέρχεστε υποψήφια πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Λάρισας;

- Για δύο βασικούς λόγους το κάνω κ. Ρούστα. Ο πρώτος είναι επειδή θέλω, με τις όποιες δυνάμεις μου, να διαμορφώσω όρους σύνθεσης, ενότητας και δουλειάς. Και οι τρεις αυτοί όροι είναι αναγκαίες συνθήκες για την παράταξη της ΝΔ, ενόψει των ερχόμενων εθνικών εκλογών. Τα πράγματα στη χώρα είναι σε οριακό σημείο. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστούν να κυβερνήσουν, σε μια περίοδο όπου θα πρέπει να ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο αυτό, θα πρέπει, με όρους πραγματικής ενότητας, να διαμορφώσουμε και να ενημερώσουμε την κοινωνία, ώστε να διευρύνουμε τους εκλογικούς μας ορίζοντες. Θα πρέπει να καταστήσουμε το κρίσιμο του διακυβεύματος σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, να ζητήσουμε τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι μια δύσκολη, αλλά πολύ σημαντική δουλειά, την οποία θα ήθελα να κάνω στην πόλη μου.

Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή τόσα χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά, ασχολούμαι με τον συνδικαλισμό, ασχολούμαι με τις σπουδές, ασχολούμαι και με την παράταξη της ΝΔ, όλη αυτή η εμπειρία μού επιτρέπει να διεκδικήσω τη θέση της προέδρου στην τοπική κομματική εκδήλωση. Κάθε άνθρωπος νομίζω πως θα πρέπει όχι μόνο να έχει φιλοδοξίες, μα και να εργάζεται σκληρά μέχρι να φτάσει στο σημείο να τις δει να γίνονται πραγματικότητα.

* Σε ποιο κλίμα, αναφορικά με την κομματική βάση της ΝΔ Λάρισας, διεξάγονται αυτές οι εκλογές;

- Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές είναι οι πιο ήρεμες εκλογές που έχουν γίνει ποτέ. Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει τη σημασία τους, όλοι βάζουμε μπροστά το «παραταξιακό» και όχι το προσωπικό συμφέρον, όλοι αγωνιζόμαστε για να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες, που θα επιτρέψουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει Πρωθυπουργός πιο εύκολα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Μας ενώνουν κοινοί αγώνες. Έχουμε κοινά οράματα. Διαμορφώνουμε τώρα τη ΝΔ που επιθυμούμε!

* Θα επιθυμούσατε αναβάθμιση του ρόλου των ΔΗΜΤΟ σε σχέση με τις ΝΟΔΕ;

- Οι ρόλοι είναι διακριτοί, έτσι κι αλλιώς. Περιγράφονται από το καταστατικό του κόμματος, ένα καταστατικό σύγχρονο, το οποίο ψηφίστηκε στο τελευταίο μας συνέδριο. Στο επόμενο συνέδριό μας, τον Δεκέμβριο, δεν γνωρίζω αν θα ανοίξει τέτοιο θέμα. Αυτό όμως που πιστεύω ακράδαντα κ. Ρούστα είναι πως τα όποια όργανα, είτε αυτά είναι κομματικά, είτε είναι συνδικαλιστικά, είτε είναι οποιουδήποτε φορέα, «αναβαθμίζονται» όχι από τις διαδικασίες μόνο, αλλά από τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα, οι ικανότητές τους, το όραμά τους, οι συνεργασίες και το σχέδιο δράσης τους, είναι εκείνα τα στοιχεία που αναβαθμίζουν τα όποια όργανα. Και αυτό ακριβώς είναι κάτι που θα επιδιώξω, αν τα στελέχη της ΝΔ με τιμήσουν με την ψήφο τους.

* Πώς θα χαρακτηρίζατε τη δράση των Χρ. Καπετάνου, Ηρ. Γερογιώκα σε ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ αντίστοιχα;

- Και οι δύο, στους οποίους αναφέρεστε, είναι πρόσωπα που έχουν αφήσει αποτύπωμα στις κομματικές οργανώσεις. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών, ο κ. Καπετάνος, θα κριθεί και για το αποτύπωμά του αυτό, μιας και θα είναι, όπως γνωρίζετε, εκ νέου υποψήφιος.

Συνέντευξη: Γιώργος Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass