Χορεύτρια του ρινγκ

Η 16χρονη Λαρισαία Μαρία Τζιαφούλια που αναδείχθηκε πρωταγωνίστρια στο Kick Boxing στα 55 κιλά

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2018 22:12
Η ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο άθλημα με βοηθάει στο να διαμορφώσω καλύτερο χαρακτήρα και να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση, λέει στην "ΕτΔ", η 16χρονη πρωταθλήτρια Η ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο άθλημα με βοηθάει στο να διαμορφώσω καλύτερο χαρακτήρα και να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση, λέει στην "ΕτΔ", η 16χρονη πρωταθλήτρια

Είναι μόλις 16 ετών και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε πανελλήνιες και διεθνής διοργανώσεις ενώ εδώ και έξι μήνες διατηρεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο kick boxing στην κατηγορία γυναικών -55 κιλά παίζοντας με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Ο λόγος για τη Λαρισαία kick boxer Μαρία Τζιαφούλια του Fight Club Λάρισα.

Σε ηλικία μόλις δέκα ετών και ενώ οι φίλες της έκαναν μπαλέτο εκείνη προτίμησε να «χορέψει» στο ρινγκ. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της, καθώς ασχολούνταν και εκείνος με την πυγμαχία αλλά και του αδερφού της που είναι αθλητής τζούντο δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον δρόμο των πολεμικών τεχνών.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 η Μαρία κατέχει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο kick boxing και πριν από δεκαπέντε ημέρες ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στη Ρόδο. Περιγράφοντας τις στιγμές πάνω στο ρινγκ ξεχωρίζει την ένταση που προσφέρει ο αγώνας αλλά και τις αγκαλιές με την αντίπαλό της στο τέλος. «Είσαι αντίπαλος με τον άλλο μόνο όσο διαρκεί ο αγώνας. Μετά όλα τελειώνουν. Μετά αγκαλιαζόμαστε και παραμένουμε φίλες. Έχω διατηρήσει αρκετές φιλίες, φιλίες που δημιουργήθηκαν στο ρινγκ».

Η ενασχόλησή της με το kick boxing τής προσφέρει όπως αναφέρει και η ίδια «καλύτερο χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση». Όταν φίλοι της και συμμαθητές της ακούν ότι ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα τότε με δυσκολία την πιστεύουν καθώς πρόκειται για ένα ήσυχο παιδί που η εικόνα του δεν προδιαθέτει κάποιον ότι θα ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες. Παράλληλα, αποφεύγει τους καβγάδες «εκτός αγωνιστικού χώρου δεν ερχόμαστε στα χέρια με κανέναν. Όποιος το κάνει θεωρώ ότι προσβάλλει το ίδιο το άθλημα. Θα χρησιμοποιήσω τις ικανότητές μου μόνο αν κινδυνεύει η ζωή μου».

Σε ένα χρόνο θα δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, στόχος της είναι να περάσει σε κάποια παιδαγωγική σχολή και να το συνδυάσει με την προπονητική ή να μπει στα ΤΕΦΑΑ. «Θα μου άρεσε πολύ να δουλεύω με μικρά παιδιά και θα ήθελα να το συνδυάσω διότι θα ασχολούμαι πάντα με το kick boxing, θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ».

Στη γωνία του ρινγκ κατά τη διάρκεια των αγώνων και στην καθημερινή προπόνηση βρίσκεται στο πλευρό της Μαρίας Τζιαφούλια ο προπονητής Χρύσανθος Στοϊκίδης. «Η Μαρία όσο ήσυχο παιδί είναι στην καθημερινή της ζωή στο σχολείο και στις άλλες δραστηριότητές της τόσο διαφορετική είναι πάνω στο ρινγκ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είμαι περήφανος για εκείνη όπως και για όλα τα παιδιά».

Παράλληλα εξηγεί τους λόγους που ένα παιδί θα ήταν καλό να ασχοληθεί από μικρή ηλικία με την πυγμαχία τονίζοντας ότι «είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης, παράλληλα για λόγους αυτοάμυνας αλλά και για πρωταθλητισμό. Ο σημαντικότερος όμως λόγος είναι η αγάπη για το άθλημα», προσθέτοντας ότι εδώ και χρόνια δεν το επιλέγουν μόνο αγόρια. «Στον σύλλογό μας το 70% είναι κορίτσια που ασχολούνται με το kick boxing», υπογραμμίζει.

Η Μαρία Τζιαφούλια αυτή την περίοδο περνά τον περισσότερο χρόνο της στο γυμναστήριο καθώς προπονείται για να συμμετάσχει σε επαγγελματικούς αγώνες στην Κέρκυρα και στην Κύπρο.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass