«Τρέχουμε έργα που αλλάζουν την Ελασσόνα»

Τι έγινε και τι σχεδιάζεται για το επόμενο διάστημα στην πόλη και την επαρχία * Μιλά στην «ΕτΔ» ο αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Τεχνικών Εργων κ. Ιωάννης Γκέκας

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2019 22:32
Μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει για τυχόν παραλείψεις ή αστοχίες, κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για το πόσο έχουμε προσπαθήσει και πόσο έχουμε σεβαστεί τα χρήματα των φορολογούμενων συμπολιτών μας, λέει στην "ΕτΔ" ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει για τυχόν παραλείψεις ή αστοχίες, κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για το πόσο έχουμε προσπαθήσει και πόσο έχουμε σεβαστεί τα χρήματα των φορολογούμενων συμπολιτών μας, λέει στην "ΕτΔ" ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας

Ήταν αρχές Ιουλίου του 2018, τότε που αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Τεχνικών Έργων στον Δήμο Ελασσόνας ορίστηκε ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Γκέκας.

Η «ΕτΔ» συνάντησε πρόσφατα τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Γκέκα και είχε μαζί του μια ενδιαφέρουσα κουβέντα. «Καταθέτει» την «εικόνα» των έργων που υλοποιήθηκαν ή και «τρέχουν» στον Δήμο Ελασσόνας, αναφέρεται «σε υποδομές και έργα που αλλάζουν την εικόνα της Ελασσόνας», κάνοντας λόγο για «πολύ σπουδαία και σοβαρή δουλειά υποδομών που έχει γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Δήμο Ελασσόνας και αφορά μια συλλογική προσπάθεια».

* Αντιδήμαρχε κ. Γκέκα, πώς κινήθηκε γενικά ο Δήμος Ελασσόνας τα τελευταία χρόνια στον κρίσιμο τομέα των έργων και των υποδομών; Τι θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα;

- «Κατ’ αρχάς θα ήθελα να μου επιτρέψετε να σας πω ότι αυτή η πολύ σπουδαία και σοβαρή δουλειά υποδομών που έχει γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Δήμο Ελασσόνας αφορά μια συλλογική προσπάθεια. Με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Νίκο Ευαγγέλου, όλους τους προηγούμενους αντιδημάρχους που πέρασαν από θέσεις ευθύνης και όλους τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης που ήρθαν, ξανά και ξανά, στο Δημαρχείο για να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στον προγραμματισμό μας, δουλέψαμε σκληρά, κάθε μέρα, για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε υποδομές και να κατασκευάσουμε έργα που δίνουν πλέον μια διαφορετική εικόνα στην Ελασσόνα, από αυτή που γνωρίζαμε πριν τέσσερα χρόνια.

Εδώ, θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά στον πρώην αντιδήμαρχο Εργων κ. Νίκο Γκουτζουρέλα, που έδωσε την ψυχή του στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, και φυσικά στην τεχνική υπηρεσία του δήμου μας! Τα παιδιά της τεχνικής υπηρεσίας, ελάχιστα σε αριθμό, σε σχέση με το γεωγραφικό μέγεθος του Δήμου Ελασσόνας, υπερβαίνουν τον εαυτό τους και για τον λόγο αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Μπορεί τα τέσσερα αυτά χρόνια, η δημοτική αρχή να βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες, ωστόσο τόλμησε! Δεν δίστασε να ανοίξει όλα τα μεγάλα θέματα χωρίς να υπολογίσει τον χρόνο ή τα εμπόδια.

Πριν λίγο καιρό, ο δήμαρχος παρουσίασε δημόσια τον πρώτο, ολοκληρωμένο, απολογισμό και θα κριθούμε για το έργο και τις δράσεις μας τον ερχόμενο Μάιο. Μπορώ και εγώ με τη σειρά μου να υπενθυμίσω και να διαβεβαιώσω πως η Ελασσόνα αλλάζει!

Οι ολοκληρωμένες μελέτες που το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν, κάποιες να δημοπρατούνται και κάποιες να εκτελούνται, θα μετατρέψουν την πόλη της Ελασσόνας σε μια πόλη που δεν θα θυμίζει τίποτα σε σχέση με το παρελθόν. Προχωράμε στην αναβάθμιση του αστικού χώρου στον Δήμο Ελασσόνας, με 582.890 ευρώ. Τα 187.000 έχουν εγκριθεί από το πράσινο ταμείο και τα υπόλοιπα είναι ίδιοι πόροι. Η μελέτη είναι έτοιμη προς δημοπράτηση και περιλαμβάνει πεζοδρόμια, από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όλη την Περιφερειακή οδό έως την οδό Δημητρίου. Επιπλέον, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το παλιό κεντρικό καφενείο που έχει ήδη διαμορφωθεί σε έναν νέο λειτουργικό χώρο για την Τρίτη ηλικία, ο χώρος του Δημοτικού Ωδείου που θα λειτουργήσει ως χώρος προβολής τοπικού πολιτισμού, είναι παρεμβάσεις που κινούνται στην κατεύθυνση των μεγάλων, χωροταξικών αλλαγών. Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με τις αναπλάσεις δημόσιων χώρων, τις πεζοδρομήσεις και την ανάδειξη του ποταμιού που διασχίζει την Ελασσόνα, θα δημιουργήσουν μια άλλη πραγματικότητα.

Ακόμη, σημειώστε πως με έγκριση μελέτης ύψους 985.000 ευρώ, δημοπρατούμε την πλατεία στο Βαρόσι, την πλατεία απέναντι από το Παλαιό Τελωνείο και προχωρούμε σε πεζοδρόμηση με τον σημερινό χώρο στάθμευσης δίπλα από το Λύκειο Ελασσόνας, ενώ έχουμε ήδη υποβάλει προς ένταξη στο πρόγραμμα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, μελέτη ύψους 1.900.000 ευρώ και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε στο κέντρο της πόλης».

 

* Παρατηρείται μια κινητικότητα της δημοτικής αρχής για αθλητικά έργα και εγκαταστάσεις. Δώστε μας μια πληρέστερη «εικόνα»…

- «Μεγάλα και σοβαρά αθλητικά έργα υποδομής δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από το «στολίδι» μας, τον νέο Στίβο στην Ελασσόνα! Ένας υπέροχος σύγχρονος χώρος με 16 όργανα γυμναστικής ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ικανός να υποδεχθεί πολίτες και αθλητές. Ήδη, δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών τον επισκέπτονται καθημερινά και αθλούνται. Και παράλληλα, όλοι οι νέοι χώροι άθλησης στην πόλη της Ελασσόνας και στα χωριά μας. Τα γήπεδα 5Χ5, τα γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ, απέναντι από το ΚΤΕΛ έχουν ολοκληρωθεί.

Τα γήπεδα στο Λιβάδι και το Σαραντάπορο, στο Μεσοχώρι και στη Βερδικούσια έχουν ανακαινιστεί, όπως επίσης και το Κλειστό Γυμναστήριο στην Καλλιθέα, ενώ με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούμε στην ανακαίνιση, τη βελτίωση και τη συντήρηση του γηπέδου της Ελασσόνας και της Τσαριτσάνης, και των σχολικών αθλητικών κέντρων της Βερδικούσιας, του Δομένικου, του Ευαγγελισμού, του Βλαχογιαννίου, κόστους 500.000 ευρώ.

Καταθέσαμε στο Υ.ΜΕ.ΠΕ.Ρ.Α.Α. τη μελέτη και περιμένουμε την έγκριση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμναστηρίου της Ελασσόνας (ύψους 426.200 ευρώ). Ταυτόχρονα ολοκληρώνουμε τη μελέτη και σε λίγο καιρό ξεκινά η δημοπράτηση για το Κολυμβητήριο της Ελασσόνας, ένα έργο που θα έρθει να συνδεθεί με όλα τα παραπάνω, προσφέροντας στους πολίτες της Ελασσόνας σύγχρονες συνθήκες άθλησης.

 

* Τι έγινε και τι προγραμματίζεται για τη συντήρηση του οδικού δικτύου του «απλωμένου» Δήμου Ελασσόνας;

- «Έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση, με άσφαλτο, ολόκληρου του εσωτερικού δικτύου του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Ελασσόνας, στην Κρανιά, στο Λουτρό, στην Άκρη, στο Λιβάδι, στη Δολίχη, στην Άζωρο, στη Μηλέα, στο Σαραντάπορο, στην Τσαπουρνιά, στη Φαρμάκη, στη Γεράνεια, στα Γιαννωτά και στο Λυκούδι, ενώ έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, δημοπρατήθηκε το έργο και ο ανάδοχος προχωρά σε ασφαλτοστρώσεις στην Αετοράχη, στο Μικρό Ελευθεροχώρι, στη Βαλανίδα, στην Κλεισούρα, στη Γαλανόβρυση, στον Δρυμό, στον Ευαγγελισμό, στο Στεφανόβουνο, στο Κεφαλόβρυσο, στο Παλαιόκαστρο, στη Βερδικούσια, στα Αμπέλια, στην Καρυά, στη Συκαμινέα, στην Κρυόβρυση, στην Καλλιθέα, στον Κοκκινοπηλό, στα Καλύβια, στον Λόφο, στο Ασπρόχωμα, στην Ολυμπιάδα, στον Σπαρμό, στο Φλάμπουρο, στη Σκοπιά, στην Κοκκινόγη, στο Πύθιο, στο Αμούρι, στο Βλαχογιάννι, στο Δομένικο, στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι, στο Μεσοχώρι, στο Πραιτώρι, στη Συκέα, στην Ανάληψη, στη Μαγούλα.

Στην Τσαριτσάνη, η ασφαλτόστρωση από την παλαιά Δημόσια μέχρι τα όρια του οικισμού (μέσω Βλάχας), ποσού 175.000 ευρώ, είναι μια από τις χαρακτηριστικές παρεμβάσεις».

* κ. Γκέκα, ολοκληρώνοντας αυτή την κουβέντα μας, θα ήθελα κάτι τελευταίο, «με το χέρι στην καρδιά» από την πλευρά σας για «τα έργα και τις ημέρες» της σημερινής δημοτικής αρχής. Άλλωστε σε λίγο καιρό έχουμε δημοτικές εκλογές…

- «Μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει για κάποια, ενδεχομένως, «αστοχία». Ή για κάποια παράλειψη. Ή για κάποια ολιγωρία. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για δύο πράγματα: Για το πόσο πολύ έχουμε προσπαθήσει και για το πόσο έχουμε σεβαστεί τα χρήματα των φορολογούμενων συμπολιτών μας. Στις εκλογές θα κριθούμε όλοι μας. Οι καιροί που ζούμε όμως, επιβάλλουν τη συνεννόηση και τη συνεργασία».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass