Σταυρούλα Σκρέττα: Μέσω του αγροτουρισμού ο τόπος μας να γίνει προορισμός ξένων επισκεπτών

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»: Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2019 22:30

«Είμαι ευγνώμων που συμμετέχω για πρώτη μου φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου δίπλα σε έναν άνθρωπο, τον Κώστα Αγοραστό, που εκτιμώ και θαυμάζω το έργο του. Ένας πολιτικός που δημιούργησε ορατά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς».

Αυτό δηλώνει με συνέντευξή της στην «Ε», η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού "Συμμαχία υπέρ των πολιτών", Σταυρούλα Σκρέττα, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στη νέα γενιά πως «ο κόσμος αλλάζει και πάει μπροστά με τον συνεχή αγώνα και την ενεργό συμμετοχή».

Στόχος της η Θεσσαλία να παραμείνει «περιφέρεια πρότυπο» και να συμβάλει στην αγροτική παραγωγή και στον τουρισμό.

 

* Κυρία Σκρέττα, ποιος ο λόγος που κατέρχεστε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ Κώστα Αγοραστού;

- Ήταν μια ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική στιγμή για εμένα όταν μου πρότεινε ο κ. Κώστας Αγοραστός να συνταχθώ στο πλευρό του με τον συνδυασμό "Συμμαχία υπέρ των πολιτών" ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. Έτσι η απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά ήρθε αβίαστα. Είμαι ευγνώμων που συμμετέχω για πρώτη μου φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου δίπλα σε έναν άνθρωπο που εκτιμώ και θαυμάζω το έργο του. Ένας πολιτικός που δημιούργησε ορατά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Που στις δύσκολες συγκυρίες μας έδειξε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα είναι της Κάρλας, το οποίο έχει βραβευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι τιμή μου που εντάχθηκα και αρχίζω τον πολιτικό μου στίβο μαζί με την αξιόλογη ομάδα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στη νέα γενιά πως ο κόσμος αλλάζει και πάει μπροστά με τον συνεχή αγώνα και την ενεργό συμμετοχή.

 

* Γιατί ο ψηφοφόρος του Νομού Λάρισας να σας επιλέξει για να τον εκπροσωπήσετε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο;

- Είμαι νέα, έχω όραμα, έχω ισχυρή θέληση και διάθεση! Στόχος μου είναι να συμβάλω στην ανάπτυξη του τόπου μας. Κινητήριος δύναμή μου η ψήφος σας. Ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος εργάζομαι με όλη μου τη δύναμη και θα δώσω έμφαση στα ζητήματα ανάπτυξης. Για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες του νομού μας. Σημαντικό, πρωτίστως είναι ο ψηφοφόρος του Νομού Λάρισας αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα να στηρίξει την προσπάθεια και το έργο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ώστε να εκλεγεί για μια ακόμη θητεία στο τιμόνι της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Θεσσαλία έχει κάνει πραγματικά άλματα, τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε όλοι μαζί, ώστε να φέρουμε τη Θεσσαλία πιο κοντά στην Ευρώπη. Γιατί αυτός είναι ο στόχος για μια περιφέρεια πρότυπο. Η Θεσσαλία μας διαθέτει τη δύναμη, τις λύσεις, την επιθυμία να προχωρήσει. Διαθέτει τον λαό για να το πραγματοποιήσει. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δράση.

 

* Έχετε δηλώσει ότι αγαπάτε και θα δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, μέσα από καινοτόμες ιδέες και εξωστρεφή προσανατολισμό. Θέλετε να μας δώσετε κάποιες ιδέες πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος μέσω της περιφερειακής αρχής;

- Οι πυλώνες ανάπτυξης στους οποίους μπορώ να συμβάλω μέσω της «Συμμαχίας υπέρ των πολιτών» αφορούν κυρίως τον αγροτικό τομέα, απ’ όπου προέρχομαι και δραστηριοποιούμαι. Στόχος μου είναι, ζώντας καθημερινά από κοντά τα προβλήματα του κλάδου, να βελτιώσουμε μέσα από στοχευμένες κινήσεις τόσο την παραγωγή και την καλλιέργεια των αγροτικών προϊόντων, όσο και την τυποποίηση και προώθησή τους. Η ενίσχυση του αγροτικού τομέα στον νομό μας και η στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα αποτελέσει πρωταρχικό μέλημα. Με εξωστρεφή προσανατολισμό μπορεί ο αγροτικός τομέας να ανακάμψει και να βγει από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα. Μπορεί να βελτιώσει το εισόδημα των αγροτών και να αποτρέψει τους νέους από τη μετανάστευση που έχει γίνει μάστιγα για τον τόπο. Και αυτή η προσπάθεια αφορά όλους τους Θεσσαλούς, διότι ο πρωτογενής τομέας είναι το μέλλον. Κάθε προϊόν που εξάγεται σημαίνει πρόσθετο εισόδημα στον τόπο μας και νέες θέσεις εργασίας. Επίσης ζώντας σε μια περιοχή τόσο κοντά στη θάλασσα, κρίνω ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι δομές που θα βελτιώσουν τον τουρισμό στην περιφέρεια. Ο τουρισμός στη χώρα μας είναι σταθερή και σοβαρή πηγή οικονομικής ανάπτυξης και φιλοδοξώ ότι θα βάλω ένα ακόμα λιθαράκι για περαιτέρω ανάπτυξη. Έργα σαν την ανάπλαση των παραλιών που "τρέχει " η Περιφέρεια θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Τέλος πρέπει να βρούμε διαφορετικούς τρόπους ανάδειξης και προώθησης των προϊόντων μας, των επιχειρήσεών μας και μέσω του αγροτουρισμού ο τόπος μας να γίνει προορισμός ξένων επισκεπτών.

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass