Είμαστε η μόνη διαφορετική επιλογή για την πόλη!

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ Ν. ΓΑΜΒΡΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ * ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 22:04

Προσκλητήριο στους Λαρισαίους και ιδιαίτερα στους νέους, να αποφύγουν την αποχή και να προσέλθουν στις κάλπες στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής στηρίζοντας την Ορμή Ανανέωσης απηύθυνε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα.

Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση έξω από το εκλογικό του κέντρο και κάτω από τον Άγιο Αχίλλιο, που συνέθετε ένα κράμα νέων και παλιών Λαρισαίων με αγωνίες και προβληματισμούς για το αύριο της πόλης, ο κ. Γαμβρούλας έδωσε το στίγμα της προσπάθειας της παράταξής του, την οποία χαρακτήρισε ως τη μοναδική διαφορετική επιλογή για τον δήμο.

«Η Ορμή Ανανέωσης είναι η μοναδική πραγματικά διαφορετική επιλογή για τον Δήμο Λαρισαίων, η οποία αποτελείται από ανθρώπους της εποχής! Πηγάζει από μέσα μας αυθεντική ανησυχία για τη γενιά μας και για τους γύρω μας. Για τα παιδιά μας, για τους συγγενείς, τους φίλους και τους συμπολίτες μας» είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Δεν θέλουμε να μας ψηφίσετε μόνο επειδή είμαστε νέοι. Γιατί βεβαίως δεν είμαστε όλοι νέοι σε ηλικία. Είμαστε όμως όλοι ανεξαιρέτως νέοι σε μυαλά, φρέσκοι στη σκέψη, κοσμοπολίτες στην αντίληψη. Αλλά και γιατί έχουμε όραμα, γνώση και άλλες αντιλήψεις! Στηρίξτε την Ορμή Ανανέωσης και δώστε μας την ευκαιρία να συμμετάσχουμε ενεργά στην αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη μας!».

Προηγουμένως, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και η παράταξή του τα κατάφεραν για τη συγκρότηση του συνδυασμού για να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές καθώς «δεν είναι και πολύ απλό στις μέρες μας, να συγκροτηθεί μια δημοτική κίνηση από τόσα πολλά νέα παιδιά και ταυτόχρονα να συμμετέχουν σ’ αυτή άνθρωποι στην ηλικία των γονιών μας, με τέτοια διαδρομή στη ζωή τους, όπως είναι των δικών μας υποψηφίων».

Ο νεαρότερος ηλικιακά υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων εντυπωσίασε με την επιλογή του στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωση πριν τις εκλογές να αποφύγει κάθε κριτική στη δημοτική αρχή αλλά και αναφορά στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, αλλά να αναδείξει τις βασικές πτυχές της δικής του πρότασης για την πόλη με στόχο «να γίνεται ο τρίτος πόλος ανάπτυξης της χώρας».

«Ο Δήμος δεν είναι μόνο ύδρευση, αποχέτευση, απορρίμματα και λακκούβες στους δρόμους. Ο Δήμος της νέας εποχής είναι πολλά περισσότερα. Όποιος θέλει μια δημοτική αρχή, η οποία μόνο θα μαζεύει σκουπίδια και θα φτιάχνει τις λακκούβες στους δρόμους, έχει επιλογές. Εμείς προσπαθούμε να δούμε και να σχεδιάσουμε την πόλη σε 20-30 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για ένα Δήμο που θα μπορεί να κρατήσει τα παιδιά του, θα στηρίξει ουσιαστικά τη νεανική επιχειρηματικότητα και θα ενισχύσει τους νέους στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα, με την παροχή επαγγελματικών χώρων, την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τα 2 πρώτα χρόνια ίδρυσης επιχειρήσεων από νέους έως 29 ετών, τη σύσταση θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Για έναν Δήμο που θα δώσει κίνητρα ακόμη και για την πρόσληψη νέων σε επιχειρήσεις, θα στηρίξει ουσιαστικά την τοπική παραγωγή και θα βοηθήσει τους παραγωγούς στην πιστοποίηση των προϊόντων τους, θα συμβάλλει δυναμικά στην προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του χαρακτηρίζοντας βόμβα στα θεμέλια της χώρας το δημογραφικό πρόβλημα πρότεινε το ολοκληρωμένο σχέδιο «Λάρισα, πόλη φιλική στα παιδιά και τους γονείς» και αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την τρίτη ηλικία και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της πόλης καθώς -όπως σημείωσε- δεν είναι δυνατόν «να χτίσουμε όλη τη νέα εποχή της πόλης στον “παραδοσιακό λαρισινό εσπρέσο”».

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους Λαρισαίους ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων επανέφερε τη διαφωνία του για τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας γιατί οδήγησε στη διάλυση του ΤΕΙ Θεσσαλίας και άφησε την πόλη χωρίς αυτοτελές Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

«Η Λάρισα είναι η μοναδική τέταρτη σε μέγεθος πόλη ευρωπαϊκής χώρας που δεν είναι έδρα Πανεπιστημίου και για την εξέλιξη αυτή η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια οφείλουν κάποιες εξηγήσεις στον αγροτικό πληθυσμό και τον λαό της» σημείωσε ο κ. Γαμβρούλας για να συμπληρώσει: «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ανάπτυξη χωρίς Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να υπάρξει. Η προοπτική της Λάρισας επιβάλλει να γίνει στρατηγικός μας στόχος η ίδρυση αυτοτελούς πανεπιστήμιου στην πόλη. Πρέπει να γίνει κοινός στόχος όλων μας, και ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία για την ίδρυση του “Ιπποκρατείου Πανεπιστημίου Λάρισας”, με κύριες κατευθύνσεις την υγεία, τη γεωργία και τη διατροφή, καθώς και τις σύγχρονες τεχνολογίες που σχετίζονται με τους τομείς αυτούς. Αυτή είναι η δική μας στρατηγική και η δική μας δέσμευση».

Αναφερόμενος στις συνοικίες έκανε λόγο για συνοικίες «παρατημένες και σε κατάθλιψη, με χώρους χωρίς καθαριότητα, με δημοτικά οικόπεδα γεμάτα χόρτα άκρως επικίνδυνα για την περίοδο που διανύουμε, με αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους, με παιδικές χαρές παρατημένες (βλέπετε δεν είναι από αυτές που εγκαινιάστηκαν τον τελευταίο μήνα), με πεζοδρόμια σπασμένα, δρόμους γεμάτους μπαλώματα και λακκούβες, φωτισμός χαμηλός σε επικίνδυνα όρια και πολλά ακόμη» στέλνοντας σαφές μήνυμα στη Δημοτική Αρχή πως Λάρισα δεν είναι μόνο το κέντρο της και ας σταματήσει την επιλεκτική κατανομή πόρων, μόνο σε περιοχές που κατοικούν οι αιρετοί!

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

Σχολιάζοντας την τελευταία νομοθετική ρύθμιση του «Κλεισθένη» πρόβλεψε πιθανές δυσλειτουργίες που ενδέχεται να υπάρξουν σε σχέση με τις πάγιες λειτουργίες των Δήμων, την πιθανότητα συναλλαγών, στην οποία πολλοί έχουν εστιάσει, αλλά κυρίως τις τεράστιες δυσλειτουργίες που μπορεί να προκληθούν από την έλλειψη πλειοψηφίας, όπως π.χ. να μην εγκρίνονται προϋπολογισμοί, ισολογισμοί κ.ά.

Ενώ αίσθηση προκάλεσε η πρότασή του για τον διαχωρισμό διοικητικής και πολιτικής λειτουργίας του δήμου. Σύμφωνα με αυτή οι διοικητικές λειτουργίες πρέπει να περάσουν στην υπηρεσία, με συντονιστή έναν υπηρεσιακό γενικό διευθυντή, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο να παραμείνουν οι πολιτικές λειτουργίες, ό,τι δηλαδή έχει σχέση με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της πόλης.

* Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Γαμβρούλας παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τους συνδυασμού «Ορμή Ανανέωσης».

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass