Προσωπικό μου στοίχημα η ανάπτυξη του νομού Λάρισας

Ο ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2019 22:15

«Καθημερινά εισπράττω την αποδοχή, την αγάπη, την παρακίνηση όλων απ’ άκρη σ’ άκρη του Νομού μας, ακούγοντάς τους να μου λένε ότι αποτελώ τη «συνειδητή επιλογή» τους.

Επειδή δεν είμαι «φίλος» με τα πολλά λόγια, αλλά με τις πράξεις, για τις οποίες κρινόμαστε όλοι μας, για τον Νομό Λάρισας έχω βάλει προσωπικό στόχο να είμαι από τους πρωτεργάτες που θα γυρίσω μπροστά το κουμπί της ανάπτυξης».

Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, με συνέντευξή του στην «Ε» ο βουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Κατσιαντώνης, προσθέτοντας πως «η ανάπτυξη για την Ελλάδα θα ξεκινήσει κυρίως από τον πρωτογενή τομέα, ώστε μετά να έχουμε αλυσιδωτή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς».

Εξηγεί επίσης πώς θα αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών στη Λάρισα προς το καλύτερο.

 

Η συνέντευξη:

 

* Ψήφος στον Γιώργο Κατσιαντώνη και στη ΝΔ: γιατί οι πολίτες του Νομού Λάρισας να σας εμπιστευθούν στις 7 Ιουλίου;

- Θα σας πω ακριβώς γιατί. Συνειδητά αποφάσισα να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον τόπο μου. Με πίστη στα δίκαια των κατοίκων του Νομού μας διεκδίκησα και κέρδισα μαζί τους μάχες και ανατροπές σε αντιλαϊκές πολιτικές και αντικοινωνικά μέτρα. Συνειδητά επέλεξα να διεκδικήσω τα δίκαιά τους με τη φωνή μου. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον αντέδρασα αυτά τα χρόνια σε όλα τα άδικα που τους «μοίρασε απλόχερα» ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το καλό του τόπου μας, λειτούργησα ενωτικά σε όλη μου την κοινοβουλευτική πορεία, μακριά από μικροπολιτικές και παράλληλες διαδρομές. Συνειδητά είμαι ένας από αυτούς, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας για τον καθένα από τους συντοπίτες μου, που ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να χτυπήσουν το κουδούνι μου, να με βρουν στο κινητό μου, να μου χτυπήσουν την πλάτη στον δρόμο και να καθίσουμε μαζί να δούμε το πρόβλημά τους. Ξέρετε, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση από το να ακούω «έλα ρε Κατσιαντώνη, να δούμε λίγο τα προβλήματά μας, εσύ είσαι νέος και μπορείς να μας δώσεις ελπίδα να βρούμε λύση». Για εμένα, αυτό είναι η κινητήριος δύναμή μου, η φωνή της συνείδησής μου που μου δίνει φωνή για τα προβλήματα του τόπου μου και για να διεκδικήσω και να πετύχω τη λύση τους. Για όλους αυτούς τους λόγους, καθημερινά εισπράττω την αποδοχή, την αγάπη, την παρακίνηση όλων απ’ άκρη σ’ άκρη του Νομού μας, ακούγοντάς τους να μου λένε ότι αποτελώ τη «συνειδητή επιλογή» τους. Ξέρετε, τον κόσμο πρέπει να τον ακούμε, αν θέλουμε να προσφέρουμε ουσιαστικά στο καλό του τόπου μας. Και ο κόσμος, ακριβώς, ήταν που μου έδωσε την απάντηση γιατί με ψηφίζει: γιατί, όπως μου είπαν, είμαι «συνειδητή επιλογή» τους. Αυτή την επιλογή τους, την τιμώ και θα την τιμήσω στο έπακρο, γιατί πάνω από την τιμή των συνανθρώπων μας, δεν έχει. Έτσι πορεύτηκα στη ζωή μου ως τώρα, έτσι αγωνίστηκα από τα νιάτα μου, όταν ζούσα στην Αμερική επί 28 ολόκληρα χρόνια ως μετανάστης με την οικογένειά μου. Και ακριβώς με τα ίδια πιστεύω, πορεύεται και η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γι’ αυτό και συστρατεύτηκα μαζί του, για να ξανακάνουμε την Ελλάδα κράτος δικαίου, όπου όλες και όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση και κίνητρα για δουλειά, για δημιουργία, για μάθηση και εξέλιξη.

 

* Τι πρέπει να περιμένει η Λάρισα από σας;

- Μόνο θετικά πράγματα και παρεμβάσεις! Ξέρετε, τόσα χρόνια, έχετε καταλάβει ότι δεν είμαι «φίλος» με τα πολλά λόγια, αλλά με τις πράξεις. Εκεί κρινόμαστε όλοι μας. Για τον Νομό Λάρισας, έχω βάλει προσωπικό στόχο να είμαι από τους πρωτεργάτες που θα γυρίσω μπροστά το κουμπί της ανάπτυξης. Έχω γυρίσει όλο τον Νομό από βορά σε νότο και από ανατολή σε δύση, άκουσα τους κατοίκους προσεκτικά τι θέλουν και γιατί δεν το έχουν, τι φταίει ως τώρα και τι λείπει που δεν έγινε. Και κατέληξα σε συγκεκριμένο πλάνο με ενέργειες και δράσεις ανάπτυξης και εξωστρέφειας, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε. Και αυτό, θα το κάνουμε προωθώντας τον πλούτο της περιοχής μας. Ζούμε σε μία από τις πιο πλούσιες από πλευράς παραγωγής περιοχές της Ελλάδας. Έχουμε μοναδικής ποιότητας αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που φημίζονται σε όλο τον κόσμο για τα συστατικά και τη γεύση τους. Έχουμε τόσο πλούσιο, μα άγνωστο για πολύ κόσμο, πολιτισμό, με μοναδικά ευρήματα πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία παραμένουν δυστυχώς αναξιοποίητα, στερώντας τους κατοίκους μας και την περιοχή μας από έσοδα και τουρισμό. Και μιας και λέμε για τουρισμό, έχουμε μέρη μοναδικής ομορφιάς, που βλέπεις την εναλλαγή χρωμάτων και τοπίων να δημιουργούν σπάνιες εικόνες, με συνδυασμό θάλασσας και βουνού και μάλιστα όχι όποιου και όποιου βουνού, αλλά του μυθικού Όλυμπου, ένα βουνό-ζωντανό μύθο που τραβά τον τουρισμό σαν μαγνήτης. Ο τόπος μας μπορεί να συνδυάσει όλα τα είδη τουρισμού, από θρησκευτικό μέχρι ιατρικό και από καλοκαιρινό μέχρι χειμερινό, είναι τόπος για επίσκεψη 365 μέρες τον χρόνο! Αυτά όλα, έχω βάλει στόχο και σκοπό να τα κάνω πράξη για τον Νομό Λάρισας, μαζί με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες. Έτσι, θα φέρουμε περισσότερους επισκέπτες, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερο κεφάλαιο και τελικά περισσότερη και ουσιαστικότερη αξία στην περιοχή μας. Έτσι, θα χτίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας, να μη φεύγει κανείς από την περιοχή μας, να δούμε τα χωριά μας να είναι γεμάτα χειμώνα – καλοκαίρι, τους νέους μας να έχουν δουλειές και να κάνουν οικογένεια στον τόπο τους και όχι να ξενιτεύονται για «ένα κομμάτι ψωμί», τις επιχειρήσεις μας να είναι κερδοφόρες και τελικά να δούμε «όλους τους δρόμους ανοιχτούς», να οδηγούν στην καρδιά της Ελλάδας, στη Λάρισα.

 

* Πρωτογενής τομέας, υπάρχει ελπίδα τελικά;

- Αλίμονο αν πιστέψουμε ότι χάθηκε η ελπίδα για την παραγωγή μας! Θέλουμε και μπορούμε να βρούμε τον δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής για τον πρωτογενή τομέα. Έχω μάθει να λειτουργώ με σκυμμένο κεφάλι στο παρόν, για να έχω δικαίωμα να σχεδιάσω με το κεφάλι ψηλά για το μέλλον του τόπου μας. Και μιας και το αναφέρω αυτό, ήταν και ένας από τους σημαντικούς λόγους που εμπιστεύθηκα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί και αυτός έτσι ακριβώς δουλεύει, μανίκια ψηλά και πράξεις για αποτέλεσμα. Έτσι και για τον πρωτογενή τομέα, θέλω να δουλέψω και να στηρίξω τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής παραγωγής. Όπως μέχρι τώρα έκανα, έτσι και από το επόμενο βήμα της Βουλής θα διεκδικήσω φορολογικά κίνητρα, ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, βελτίωση της παραγωγικότητας, αλλαγή του απαρχαιωμένου κανονισμού του ΕΛΓΑ, δημιουργία δράσεων που θα φέρουν κεφάλαια στην αγροτική παραγωγή. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υποστηρίζονται και να ενισχύονται οι άνθρωποι που μοχθούν με τη γη, τα ζώα, με παράγοντες που πολλές φορές έρχονται απρόβλεπτοι και τους «φέρνουν τα πάνω κάτω», όπως τα καιρικά φαινόμενα, οι ασθένειες, κ.λπ., ώστε να νιώθουν το κράτος δίπλα τους και όχι απέναντί τους. Αυτή τη στιγμή, οι συνθήκες που επικρατούν στον πρωτογενή τομέα είναι τριτοκοσμικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, εάν ένας αγρότης πάθει μια ζημιά λόγω καιρού, π.χ. από χαλάζι, θα δει την παραγωγή του στο χώμα και την τσέπη του άδεια για καιρό, αφού θα αποζημιωθεί σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφή του, στην καλύτερη περίπτωση… Γιατί στη χειρότερη, περνάν και χρόνια και ακόμη δεν βλέπουν τα χρήματά τους, όπως στην περίπτωση με τους κτηνοτρόφους εδώ στη Λάρισα, που έχουν πάνω από 5 χρόνια που περιμένουν τις αποζημιώσεις από τον καταρροϊκό πυρετό, εξαιτίας του οποίου έχασαν χιλιάδες ζώα από το ζωικό τους κεφάλαιο. Αν αυτό δεν λέγεται τριτοκοσμική πολιτική, τότε τι είναι; Γι’ αυτό, λοιπόν, λέμε ότι η ανάπτυξη για την Ελλάδα θα ξεκινήσει κυρίως από τον πρωτογενή τομέα, ώστε μετά να έχουμε αλυσιδωτή ανάπτυξη και στον δευτερογενή τομέα της μεταποίησης, στις εξαγωγές, στην αύξηση της κατανάλωσης και τελικά στην αύξηση των εσόδων στα ταμεία του κράτους. Όλα τα παραπάνω αποτελούν στόχο και πρόγραμμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα.

 

* Πώς θα αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών στη Λάρισα προς το καλύτερο, ιδίως σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και η ασφάλιση;

- Θα επιδιώξω άμεσα και με ουσιαστικές ενέργειες να αλλάξει η εικόνα στη δημόσια υγεία για τους συντοπίτες μας. Πρέπει να ξαναγίνουν τα νοσοκομεία και οι δομές υγείας του Νομού Λάρισας ανοιχτές, προσβάσιμες, ασφαλείς και πλήρεις από άποψης προσωπικού και υλικών για όλους ανεξαιρέτως. Και αυτά ακριβώς θα διεκδικήσω, για να μπορούν ξανά οι πολίτες του τόπου μας να έχουν τη δυνατότητα να εμπιστεύονται τα δημόσια νοσοκομεία μας, χωρίς φόβο ότι θα «ξεμείνουν από γάζες» όπως χαρακτηριστικά τους ακούω να μου λένε γεμάτοι φόβο… Σκοπεύω να διεκδικήσω στην πράξη να αλλάξουν όλα όσα τελικά θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά μας, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων σε κάθε χωριό και για όλες τις βαθμίδες, έτσι ώστε από τη μια να μην αναγκάζονται τα παιδιά μας να μετακινούνται καθημερινά διανύοντας μεγάλες αποστάσεις και από την άλλη να υπάρχει ουσιαστική μάθηση στο σχολείο για όλους ανεξαιρέτως. Στοχεύω να συνδράμω να ξεκινήσει άμεσα η αλλαγή στο ασφαλιστικό, ώστε για παράδειγμα να δούμε σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα από την άμεση χορήγηση συντάξεων και όχι μετά από αναμονή ετών, όπου κανείς δεν νοιάζεται με τι ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι. Άλλο ένα μεγάλο στοίχημα για εμένα είναι και η πρόνοια για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, τα επιδόματά τους πετσοκόπηκαν, πράγμα ασυγχώρητο αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ... Άμεση λοιπόν επαναφορά των επιδομάτων τους και της διευκόλυνσης πρόσβασής τους στη δημόσια υγεία, στη δημόσια παιδεία, στον δημόσιο βίο γενικά. Δεν γίνεται, π.χ. ένας άνθρωπος που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας να ψάχνει να βρει το φάρμακό του επί μήνες (σας τα λέω γιατί τα έχω περάσει επί χρόνια με τον πατέρα μου, γι’ αυτό είχαμε φύγει μετανάστες στην Αμερική, για να τον βοηθήσουμε να έχει πιο ανθρώπινες συνθήκες ζωής στα τελευταία χρόνια του, τότε που στην Ελλάδα δεν υπήρχε η έννοια του κράτους πρόνοιας)… Δεν γίνεται ας πούμε ένας γονιός με παιδί ΑμεΑ να ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και το κράτος να «κοιτάει απέναντι». Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο στην πολιτική μας, γιατί αλλιώς δεν αξίζει να ασχολούμαστε με την πολιτική… Το δείγμα αυτών των αλλαγών που σας αναφέρω θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στους κατοίκους του Νομού μας, αφού και καλύτερη δημόσια υγεία θα απολαμβάνουν και ουσιαστική παιδεία θα έχουν τα παιδιά μας και άμεση ανταπόκριση του κράτους θα βλέπουν για θέματα συντάξεων, πρόνοιας και δημόσιας ασφάλισης. Έχω, λοιπόν, μεγάλο κίνητρο για να διεκδικήσω αυτές τις αλλαγές και ακόμη περισσότερες, και αυτό είναι ευχαρίστηση και η ανακούφιση που θα αισθάνονται οι συντοπίτες μου!

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass