Χρήστος Μαϊμουλιώτης

«Θέλουμε την ΟΝΝΕΔ δραστήρια συμμετοχική και ανοιχτή σε όλους»

* Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε» ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ * «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ» ΤΟΝΙΖΕΙ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2020 22:16

«Είμαι εκφραστής μιας ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ δραστήρια, συμμετοχική, ενεργή και ανοιχτή σε όλους! Στόχος μας είναι την επόμενη μέρα η ΟΝΝΕΔ Λάρισας να μην διχάζει, αλλά να συσπειρώνει όλες τις τάσεις που δραστηριοποιούνται μέσα σ’ αυτή και να γίνει μια οργάνωση με σύγχρονη αντίληψη, η οποία θα είναι παρούσα σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη νεολαία του νομού».

Αυτό είναι το στίγμα της υποψηφιότητάς του για την προεδρεία της ΟΝΝΕΔ Λάρισας, όπως το αναλύει, με συνέντευξή του στην «Ε», ο Χρήστος Μαϊμουλιώτης, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του «να προσελκύσω περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά και την ΟΝΝΕΔ, ώστε όλοι μαζί να γίνουμε πρωταγωνιστές και όχι παρατηρητές της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου». Ο Λαρισαίος γυμναστής εκτιμά ότι «από τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Λάρισας μπορεί να οδηγήσει την οργάνωση ένα βήμα πιο μπροστά, αποκτώντας ρόλο και λόγο στα γεγονότα, ενώ σε συνδυασμό με την παρουσία του Παύλου Μαρινάκη στο τιμόνι της οργάνωσης κεντρικά, η τοπική ΟΝΝΕΔ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

* Κύριε Μαϊμουλιώτη, γιατί κατέρχεστε υποψήφιος πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ;

- Ελάχιστοι νέοι, σήμερα, ενδιαφέρονται για τα κοινά και ακόμα λιγότεροι ασχολούνται ενεργά με την πολιτική, με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα αισθήματα αδικίας, ανισότητας, αναξιοπιστίας των νέων προς το πολιτικό σύστημα και η συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες να συρρικνωθεί. Η νέα γενιά, ωστόσο, με βασικά συστατικά τις γνώσεις, τις καινοτόμες ιδέες και σε συνδυασμό με την ορθή χρήση της τεχνολογίας, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να περιμένουμε το αύριο με αισιοδοξία. Είναι ανάγκη, επομένως, να βγούμε στην πρώτη γραμμή και να έχουμε λόγο στη λήψη αποφάσεων. Αυτό που με ώθησε να διεκδικήσω την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Λάρισας, είναι το γεγονός ότι επιθυμώ να προσελκύσω περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά και την ΟΝΝΕΔ, ώστε όλοι μαζί να γίνουμε πρωταγωνιστές και όχι παρατηρητές της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου.

 

 

* Γιατί να ψηφίσει εσάς κάποιος νεολαίος και όχι τον αντίπαλό σας;

- Καταρχάς, δεν τον αντιμετωπίζω ως αντίπαλο αλλά ως συνυποψήφιο, καθώς μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, αρχές και δικαιώματα. Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να κατανοεί και να δίνει λύσεις σε ζητήματα που αφορούν κυρίως στους νέους, που είναι στην αγορά εργασίας, αλλά και σ’ αυτούς που ετοιμάζονται να κάνουν το ξεκίνημά τους μετά τις σπουδές. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, ξεκίνησα να εργάζομαι και σε συνδυασμό με την καθημερινή συναναστροφή μου με συνομήλικους που μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις, μπορώ να αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς των νέων απασχολούμενων και μη. Μια κομματική νεολαία δεν θα πρέπει να αρκείται μόνο σε παρουσίες εκδηλώσεων του φορέα της, ούτε να αντιμετωπίζονται τα στελέχη της ως χειροκροτητές. Οφείλει να έχει λόγο και θέσεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη νέα γενιά. Οφείλει να αντιμετωπίζεται ισότιμα στον δημόσιο διάλογο, να είναι δραστήρια διοργανώνοντας θεματικές ημερίδες και κοινωνικές δράσεις, να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς των νέων, να προτείνει και να δίνει λύσεις. Είμαι εκφραστής μιας ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ δραστήρια, συμμετοχική, ενεργή και ανοιχτή σε όλους! Στόχος μας είναι την επόμενη μέρα η ΟΝΝΕΔ Λάρισας να μη διχάζει, αλλά να συσπειρώνει όλες τις τάσεις που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτή και να γίνει μια οργάνωση με σύγχρονη αντίληψη, η οποία θα είναι παρούσα σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη νεολαία του νομού.

 

 

* Ποιο το κομματικό σας παρελθόν, αλλά κυρίως ποιο θα είναι το μέλλον της ΟΝΝΕΔ εφόσον αναλάβετε τα ηνία της οργάνωσης;

- Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια. Στη σχολή μου ασχολήθηκα ενεργά με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το πρώτο έτος, ενώ είχα την τιμή να την υπηρετήσω από τη θέση του υπευθύνου για δύο ακαδημαϊκά έτη. Το 2013 στη Δάφνη Αττικής διεξήχθη το 9ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, κατά το οποίο εκλέχτηκα μέλος της κεντρικής επιτροπής, λαμβάνοντας επίσης μέρος την ίδια χρονιά, στο 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ως εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ. Από το 2017 έως σήμερα, αποτελώ μέλος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας του νομού Λάρισας. Υπηρετώντας λοιπόν, την οργάνωση από διάφορα πόστα, θεωρώ πως έχω τις γνώσεις και την εμπειρία ώστε να ανταποκριθώ στις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις που έχει η θέση του προέδρου και να την οδηγήσω ένα βήμα πιο μπροστά, αποκτώντας ρόλο και λόγο στα γεγονότα. Προτεραιότητά μου, πέραν όσων ανέφερα πιο πάνω, είναι μέσω της ενεργοποίησης των τοπικών οργανώσεων, να δώσουμε φωνή και λόγο σε νέους από όλες τις περιοχές του νομού μας.

 

 

* Ο Παύλος Μαρινάκης ανέλαβε την ηγεσία της Οργάνωσης τον Οκτώβριο. Πώς κρίνετε την έως τώρα πορεία της ΟΝΝΕΔ, υπό την ηγεσία του νέου προέδρου;

- Το 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο ήταν το μαζικότερο και πολυπληθέστερο, απαριθμώντας 70.505 μέλη και περισσότερους από 2.000 συνέδρους. Εκεί ο Παύλος Μαρινάκης εξελέγη πρόεδρος έχοντας τη στήριξη του 87% των μελών του συνεδρίου. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, διεξήχθησαν πολλές εκδηλώσεις και δράσεις, με κυριότερη όλων την καμπάνια «Το σχολείο που θες» είναι στόχος της οποίας είναι μέσα από συζητήσεις και συναντήσεις με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά την επικράτεια, να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις δύο αυτές βαθμίδες. Με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, έχουμε κοινή αφετηρία, καθώς και οι δύο δώσαμε μάχες για τις ιδέες και τα πιστεύω μας, στα αμφιθέατρα της Κομοτηνής, όντας μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά να αντεπεξέρχεται και να φέρνει εις πέρας με αποφασιστικότητα, καίρια ζητήματα που ταλανίζουν τους νέους. Είμαι πεπεισμένος πως η εκλογή μου στη θέση του προέδρου, σε συνδυασμό με την παρουσία του Παύλου Μαρινάκη στο τιμόνι της οργάνωσης, θα βοηθήσει την ΟΝΝΕΔ Λάρισας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 

 

* Ασχολείστε με αγροτικές δραστηριότητες που σημαίνει ότι περνάτε χρόνο τόσο στην πόλη, όσο και στο χωριό. Ο σημερινός νέος μπορεί να ζήσει μακριά από τον αστικό ιστό;

- Κάθε τόπος έχει τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά του. Η ενεργή ενασχόλησή μου με τις αγροτικές εργασίες με έχει ωθήσει στο να περνάω πολύ περισσότερο χρόνο στο χωριό απ’ ό,τι παλιότερα. Η ζωή εκεί είναι πολύ διαφορετική καθώς δεν υπάρχει άγχος και κυριαρχεί η ησυχία που λειτουργεί ως αγχολυτικό. Η ύπαιθρος, ωστόσο, έχει και τα αρνητικά της. Αν κάποιος χρειαστεί ιατρική περίθαλψη θα πρέπει να επισκεφθεί γιατρό ή νοσοκομείο στην πόλη, οι τεχνολογικές παροχές ανεπαρκείς και τον χειμώνα οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες, γεγονός που δυσκολεύει τη διαβίωση και τις μετακινήσεις. Στην πόλη αντιθέτως, η υγειονομική περίθαλψη είναι πιο ποιοτική, οι ευκαιρίες ώστε οι νέοι να διευρύνουν τους ορίζοντές τους περισσότερες, λόγω της ευκολίας προσβασιμότητας στο διαδίκτυο και των πολιτιστικών επιλογών, οι ευκαιρίες εργασίας πιο πολλές καθώς και η συναναστροφή με περισσότερους ανθρώπους εμπλουτίζει το χαρακτήρα. Οι έντονοι ρυθμοί ζωής, η φασαρία, η αναλγησία και η αδιαφορία για τον συνάνθρωπο είναι μερικά από τα αρνητικά χαρακτηριστικά της ζωής στην πόλη. Συμπερασματικά λοιπόν, θεωρώ πως αν ο νέος μπορεί να συνδυάσει και να μοιράσει τον χρόνο του ανάμεσα στην πόλη και στο χωριό, τότε θα έχει επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα.

Συνέντευξη: Γιώργος Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass