«Εμείς επιστρέψαμε. Τα φορτηγά όμως;»

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΙΡΑΚ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2020 20:08
Ο Τάκης Ζιάκας επέστρεψε από τα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας. Χωρίς όμως το φορτηγό του… Ο Τάκης Ζιάκας επέστρεψε από τα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας. Χωρίς όμως το φορτηγό του…

Τελειωμό δεν έχει η περιπέτεια των 13 αυτοκινητιστών που εγκλωβίστηκαν για 20 περίπου ημέρες στα σύνορα Ιρακ – Τουρκίας λόγω κορονοϊού.

Οι φορτηγατζήδες ενώ εκτελούσαν διεθνή μεταφορά προς το Ιράκ και είχαν πάρει τον δρόμο του γυρισμού, στις 29 Φλεβάρη κι ενώ βρισκόντουσαν σε Ιρακινό έδαφος, η Τουρκία ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της και με το Ιράκ, ως μέτρο περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους.

Μετά από σειρά διαπραγματεύσεων και με δεδομένη την εξάντληση της υπομονής των αυτοκινητιστών αλλά και την κορύφωση της αγωνίας των οικογενειών τους, αποφασίστηκε να επιστρέψουν αεροπορικώς οι 13 Έλληνες.

Από την προηγούμενη Παρασκευή, μπορεί να είναι ασφαλείς καθώς βρίσκονται δίπλα στις οικογένειές τους, η περιπέτειά τους όμως δεν τελειώνει, καθώς τα οχήματά τους που αποτελούν για εκείνους βιοποριστικό εργαλείο, θα παραμείνουν για αόριστο χρόνο σταθμευμένα στο Ιράκ, σε ασφαλή, όπως τους διαβεβαίωσαν, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης μέχρι να αποκατασταθούν οι συνοριακές διελεύσεις Ιράκ-Τουρκίας.

«Εμείς είμαστε καλά, αλλά αφήσαμε τα φορτηγά πίσω κι αυτό μας κρατάει σε μεγάλη αγωνία» εξηγεί στην «Ε» ο κ. Τάκης Ζιάκας, ένας Λαρισαίος αυτοκινητιστής που ήταν κι αυτός από τους άτυχους - εγκλωβισμένους όλο αυτό το διάστημα στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας.

«Ελπίζουμε να τελειώσει η περιπέτειά μας γιατί ήδη κοντεύει ένας μήνας από τότε που ξεκίνησε». Τόσο ο κ. Ζιάκας όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες αυτοκινητιστές παραμένουν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

 

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1