Ο Λαρισαίος δημιουργός του videogame «The Shore»

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ Χ. ΛΑΒΚΡΑΦΤ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300!

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2021 21:20

Ένας Λαρισαίος βρίσκεται πίσω από το ανερχόμενο videogame «The Shore», που ήδη η Demo έκδοση του παιχνιδιού μετρά άνω των 7 εκατομμυρίων προβολών στο You Tube, ενώ επίσημα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Φεβρουαρίου. Το όνομα πίσω από το παιχνίδι είναι Άρης Δραγώνης, ο νεαρός Λαρισαίος game developer που εμπνεύστηκε από τον Χάουαρντ Λάβκραφτ, τον δεξιοτέχνη συγγραφέα που με τα έργα του μετέφερε μια αλλόκοσμη, εξωγήινη, υποδόρια τρομακτική ατμόσφαιρα στον αναγνώστη.

Το «The Shore», είναι ένα παιχνίδι τρόμου-μυστηρίου που χρειάστηκαν 2 χρόνια σχεδόν για να ολοκληρωθεί και όπως εξομολογείται στην «Ε» ο δημιουργός του είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα τωρινά δεδομένα που δίνει στον παίκτη και μια «γεύση» Ελλάδας, περιλαμβάνοντας στοιχεία από τον Λεωνίδα και τους 300! Ο Άρης περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε όλο αυτό αναφέρει ότι: «Όλα τα οπτικά (visuals) μέσα στο παιχνίδι είναι δική μου δουλειά από τον σχεδιασμό των τεράτων μέχρι και την άμμο που πατάει ο χαρακτήρας. Για 11 συνεχόμενους μήνες δούλευα το project μόνος μου, κλεισμένος στο σπίτι μου στη Λάρισα. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποίησα πως ο όγκος εργασίας και οι απαιτήσεις άρχισαν να αυξάνονται. Γεγονός που συνέβαλε στην επέκταση της ομάδας. Αρχικά, ξεκίνησα να δουλεύω μαζί με έναν προγραμματιστή ο οποίος ασχολούνταν με τα τεχνικά μέρη ώστε εγώ να μπορέσω να επικεντρωθώ στη δημιουργία γραφικών, τεράτων, περιβάλλοντος και ό,τι έχει να κάνει με τα οπτικά μέσα στο «The Shore». Τους τελευταίους 9 μήνες περίπου, ξεκίνησα τη συνεργασία μου με 3 sound designers και ακόμα ένα άτομο το οποίο ανέλαβε την προώθηση του παιχνιδιού».

-Τι παιχνίδι είναι όμως το «The Shore» και ποια είναι η υπόθεσή του;
«Το «The Shore» είναι παιχνίδι τρόμου-μυστηρίου, γρίφων, εξερεύνησης που όντως θυμίζει πολύ το Dear Esther. Το παιχνίδι ξεκινάει ομαλά, όμως πολύ σύντομα καταλήγεις να έρχεσαι αντιμέτωπος με ορδές από κοσμικές οντότητες (εμπνευσμένες από τη μυθολογία του H.P. Lovecraft). Σκηνές Game Over και μάχες δε θα μπορούσαν να λείψουν, καθώς το παιχνίδι αποτελείται από γρίφους για τους οποίους δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή διάρκεια Game play, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως είτε ο παίκτης θα τα περάσει όλα σε 10 ώρες, είτε σε 15, είτε ακόμη και σε 20 το gaming experience θα είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο για τα τωρινά δεδομένα. Η ιστορία ξεκινά με τον πρωταγωνιστή και την κόρη του να ναυαγούν σε ένα αφιλόξενο και άγνωστο νησί. Μόλις συνέλθει από το ναυάγιο θα αντιληφθεί ότι το παιδί του αγνοείται. Μοναδικός του στόχος, η εύρεσή της. Τα έργα του H.P Lovecraft αποτέλεσαν έμπνευση. Βασισμένος σε αυτά έχω δημιουργήσει τη δική μου πλοκή, ακολουθώντας τη σωστή δομή και διαδικασία, προσαρμόζοντας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια μπορούσα την ιστορία, την ατμόσφαιρα με στοιχεία του Lovecraft.
Έχω δημιουργήσει δικό μου σενάριο πάνω σε αυτές τις διάφορες οντότητες, υπάρχουν αρκετά βασικά στοιχεία από τα βιβλία. Καθόλη την ανάπτυξη του «The Shore» έμεινα πιστός πάνω στις δημιουργίες του Lovecraft, αλλά με δικό μου storytelling. Πριν το «The Shore» δούλευα για άλλα games ως 3D Character modeler σχεδιάζοντας χαρακτήρες για πολλούς τίτλους».

-Ποιες γλώσσες υποστηρίζει το παιχνίδι; Υπάρχει το ελληνικό στοιχείο;
Το «The Shore» για αρχή υποστηρίζει μόνο αγγλικά όσον αφορά τους διαλόγους και τους υπότιτλους. Ο λόγος πολύ απλός, για να προστεθεί άλλη μια γλώσσα θα υπάρξει και το σχετικό κόστος, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι αρκετά μεγάλο και για εμάς τους Indie Devs (ανεξάρτητοι σχεδιαστές) κι ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος. Το μόνο ελληνικό στοιχείο που υπάρχει, είναι μια αναφορά μέσα στο «The Shore», στον Λεωνίδα και τους 300. Ο λόγος είναι πως η συγκεκριμένη μυθολογία δε θα μπορούσε να ταιριάξει με ελληνικά τοπία, χώρους, μνημεία ή οτιδήποτε άλλο, το λέω από προσωπική εμπειρία μιας και έκανα μεγάλη έρευνα προτού ξεκινήσω.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ήδη είναι διαθέσιμο στο Steam το «The Shore». To παιχνίδι αποτελεί Single Player τίτλο και ανήκει στην κατηγορία Horror βασισμένο σε Lovecraftian Mythology. Έχοντας ολοκληρώσει όλα τα στάδια ανάπτυξης, έπειτα από 2 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με το project, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Φεβρουαρίου 2021. Η Demo έκδοση του παιχνιδιού, με συνολική απήχηση άνω των 7 εκατομμυρίων προβολών στο Youtube με περισσότερο από 170 Content Creators από όλα τα μέρη του πλανήτη, το παιχνίδι φαίνεται να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της κοινότητας.
Η έκδοση του τίτλου θα γίνει αποκλειστικά από τον Άρη Δραγώνη. Δε θα υπάρξει κάποιος εξωτερικός Publisher, επομένως τα δικαιώματα του παιχνιδιού θα παραμείνουν στην κατοχή του και έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Περισσότερα στοιχεία μπορεί να αναζητήσει κάποιος στο: www.theshoregame.com ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
www.facebook.com/TheShoreGame, www.instagram.com/ theshoregame/ και www.youtube.com/channel/UCf6YbM-PDs-lbWt7GcSzhZw

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass