Γνωριμία Λαρισαίων με τα μνημεία της Καρδίτσας

Δημοσίευση: 14 Απρ 2016 13:21

 

Εξόρμηση γνωριμίας με τον πλούσιο πολιτισμό της Καρδίτσας, οργάνωσε το διοικητικό της Ελληνικής Μέριμνας – Παιδικής Στέγης, όπου ο αρχαιολόγος κ. Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης ξενάγησε τους συμμετέχοντες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, που οποίο φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά και πολύ σημαντικά ευρήματα της περιοχής , αναφέρθηκε στην πολιτισμική εξέλιξη μέσα από μια ιστορική διαδρομή που καλύπτει χρονικά όλες τις περιόδους της προϊστορίας και ιστορίας από την παλαιολιθική και νεολιθική εποχή έως την ύστερη αρχαιότητα. 

Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, όπου θαύμασαν τα έργα του κύριου εκπρόσωπου της αγροτικής τοπιογραφίας Δημήτρη Γιολδάση αλλά και άλλων τοπικών ζωγράφων, οι εκδρομείς αναχώρησαν για την Μητρόπολη, όπου βρίσκεται ο καλύτερα διατηρημένος αρχαϊκός μνημειακός ναός του Απόλλωνα στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον κ. Χατζηαγγελάκη , υπεύθυνο της ανασκαφής, ο οποίος ανέφερε ότι εκτός από εξαιρετικό παράδειγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής μέσα από τη μοναδικότητα και τους νεωτερισμούς του, δίνει σημαντικές πληροφορίες για τις ιστορικές εξελίξεις και τις λατρευτικές πρακτικές της περιοχής . Μία στάση στην παραλία Λαμπερού έδωσε την δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν το ανοιξιάτικο τοπίο της λίμνης Πλαστήρα, για να καταλήξουν στη συνέχεια στη Μονή της Θεοτόκου Κορώνας, του 16ου αιώνα, κτισμένη στα ερείπια αρχαίου ναού της Άρτεμης, και να παρακολούθησαν την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στο κατανυκτικό καθολικό της Μονής αθωνικού τύπου, αγιογραφημένο κατά το πρότυπο της Κρητικής Σχολής από τον μοναχό Δανιήλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass