Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ …ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Οι Έλληνες δεν «μένουν Ελλάδα» και στον τουρισμό

* Μειώνεται η κίνηση για ελληνικούς προορισμούς, αφού είναι φθηνότερες οι εκδρομές στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 24 Νοε 2016 11:55

Αρχίζουν οι …προκλήσεις ταξιδιών για τις διακοπές των Χριστουγέννων στη Λάρισα, από διάφορα τουριστικά γραφεία, αναμένοντας ανταπόκριση.

Δύσκολοι καιροί βέβαια, που κάθε χρόνο γίνονται δυσκολότεροι για τους πολίτες, αλλά ο κλάδος του τουρισμού συνεχίζει να επιμένει και να προτείνει εκδρομές για ψυχαγωγία και διαφυγή από την καθημερινότητα, για ξεκούραση και νέες εμπειρίες.

Βέβαια σήμερα, η ζήτηση που παρουσιάζεται για συμμετοχή του κόσμου σε ταξίδια για τις διακοπές των Χριστουγέννων, τίποτα δεν θυμίζει το παρελθόν!

«Παγωμένη» η κίνηση, συγκρατημένοι οι καταναλωτές, οι οποίοι διαπιστώνεται ότι πριν αποφασίσουν να επιλέξουν μια εκδρομή, ξεκινούν αρκετό χρονικό διάστημα πριν, έρευνα αγοράς, μέχρι να καταλήξουν στη φθηνότερη επιλογή για τα βαλάντιά τους.

Και διαπιστωμένα, η φθηνότερη επιλογή αποτελεί αυτή με προορισμούς στο εξωτερικό και μάλιστα στις γειτονικές μας χώρες, όπου η κίνηση Ελλήνων είναι συνεχής.

Η Οχρίδα, στη Γιουγκοσλαβία (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), το Μπάνσκο και Σαντάνσκι στη Βουλγαρία, το Βελιγράδι στη Σερβία, η Πράγα στην Τσεχία, Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, συγκεντρώνουν τους Έλληνες τουρίστες και διατηρούν κάθε χρόνο αναλλοίωτο το ενδιαφέρον τους. Αποτελούν πιο φθηνούς προορισμούς στις διακοπές των Χριστουγέννων, από αυτούς της χώρας μας, όπως η Αράχοβα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, η ορεινή Ναυπακτία, τα Ζαγοροχώρια κ.ά. και άρα συγκεντρώνουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων τουριστών, σε σχέση με αυτό που επιλέγει Ελλάδα.

Η αιτία, είναι καθαρά οικονομική. Η Ελλάδα διατηρεί στον τουρισμό τιμές, στις οποίες πλέον όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να

ανταποκριθούν. Μπορεί οι ελληνικοί προορισμοί να διατηρούνται ακόμη φθηνοί, για τους ξένους τουρίστες από αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, αλλά όχι για τους Έλληνες, που οι μισθοί τους μειώθηκαν, που οι φόροι τους εξαντλούν και που η ανεργία τους καθηλώνει.

Ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου του ΚΤΕΛ Λάρισας, κ. Χρήστος Τριανταφύλλου, παρατηρώντας την τουριστική κίνηση των τελευταίων χρόνων, στην πόλη μας, λέει: «Δεν είναι μόνο ότι λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος του κόσμου, μειώθηκαν οι προτάσεις τουριστικών πακέτων τα Χριστούγεννα για ελληνικούς προορισμούς, αλλά παράλληλα λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, διαπιστώνεται ότι δύσκολα πλέον «γεμίζουν» λεωφορεία από Λαρισαίους, για ταξίδια και στο εξωτερικό, και μάλιστα σε φθηνούς προορισμούς στις γειτονικές μας χώρες.

Για να «συμπληρωθεί» με άτομα, σε οδικές εκδρομές, ένα λεωφορείο, με προορισμό το εξωτερικό και με οικονομικό «πακέτο», θα πρέπει να συνεργαστούμε μεταξύ μας διάφορα τουριστικά γραφεία από διαφορετικές πόλεις, ώστε να «γεμίσει» και να αναχωρήσει με πληρότητα».

Έτσι, τα Χριστούγεννα ή και μια άλλη περίοδο διακοπών, που θεωρείται αυξημένη η τουριστική κίνηση, διαπιστώνεται ότι οι Λαρισαίοι δεν «γεμίζουν» ούτε ένα λεωφορείο, για αναχώρηση!

Συνταξιδεύουν με Θεσσαλονικείς, Κατερινιώτες, Καρδιτσιώτες, Τρικαλινούς, Βολιώτες …. κ.ά. και όσους μπορούν ακόμη να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν ταξίδια αναψυχής.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass