ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΣΜΙΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αλεξανδρινή: Ένας επίγειος παράδεισος

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2017 22:04

To απέραντο γαλάζιο μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στον οικισμό της Αλεξανδρινής, στην έξοδο του Θερμαϊκού κόλπου λίγο πριν αυτός συναντηθεί με την ανοιχτή θάλασσα του Αιγαίου στον Κάβο Δερματά, πλάι στο Στόμιο και τον Πηνειό ποταμό.

Ο οικισμός της Αλεξανδρινής απέχει τρία χιλιόμετρα από το Στόμιο στα βόρειά του. Έχει 400 κτίσματα και έχει 350 περίπου παροχές νερού ύδρευσης. Διαθέτει ακόμα εκκλησία, πλατεία, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ . Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη με μια χρυσή αμμουδιά είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες. Η χρυσαφένια αμμουδιά σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων και τα καταγάλανα νερά της θάλασσας δημιουργούν τις προϋποθέσεις στον επισκέπτη να περάσει όμορφες, ήσυχες και οικογενειακές στιγμές.

Αλεξανδρινή δεν είναι όμως μόνο η υπέροχη αμμουδιά και η πεντακάθαρη θάλασσα. Συνδυάζει μια εναλλακτική διαδρομή μακριά από άλλες πολύβουες παραλίες τις ομορφιές του Δέλτα του Πηνειού ποταμού, εκεί που αργυροδίνης «Σαλαμβριάς» των βυζαντινών χρόνων συναντά το μπλε της θάλασσας.

Η Αλεξανδρινή απέχει από τη Λάρισα περίπου 50 χιλιόμετρα με κύρια πρόσβαση από το Στόμιο από άνετο ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Τα τρία χιλιόμετρα της διαδρομής από το Στόμιο μέχρι τον οικισμό ο επισκέπτης θα απολαύσει το παραπήνειο δάσος όπου τα λογιών λογιών δένδρα, οι θάμνοι και τα αναρριχώμενα φυτά δημιουργούν μια εικόνα καταπληκτική. Υπάρχουν επίσης οργανωμένες διαδρομές για ποδηλασία αλλά canoe – kayak.

Βόρεια του οικισμού στην περιοχή «Καράβια» στον οικισμό της Κουλούρας εκβάλλει ο κύριος όγκος του Πηνειού ποταμού δημιουργώντας ένα πλωτό ποτάμι όπου εκεί δένουν τα ψαροκάικα των ψαράδων της περιοχής.Επίσης υπάρχουν πολλοί ψαρότοποι για τους λάτρεις του ψαρέματος.

Με την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης ενός τμήματος δρόμου που έχει απομείνει και τη δημιουργία της ράμπας που προηγήθηκε η διαδρομή θα είναι πιο σύντομη προς Μεσάγγαλα – Καστρί Λουτρό και Πλαταμώνα. Μια επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή θα αποζημιώσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO EYXON
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1