Νησιά γάμων αλλοδαπών οι Βόρειες Σποράδες

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2015 23:08

Περισσότερα από 150 μελλόνυνφα ζευγάρια από διάφορες χώρες του κόσμου όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Βρετανία, Σκανδιναβία, Ιταλία και Γαλλία, είναι αποφασισμένα να τελέσουν τους γάμους τους στα νησιά των Βορείων Σποράδων το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού οι τελετές έχουν "κλειστεί" έναν τουλάχιστον χρόνο πριν.

Ο κύκλος των εθνικοτήτων διευρύνεται διαρκώς, με τους Ρώσους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κυρίως στη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Ζευγάρι Ρώσων, ειδικότερα, τέλεσε θρησκευτικό γάμο στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή Κοτρώνη της Σκιάθου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο το θαυμασμό τους για το νησί, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στη διάρκεια των διακοπών τους.

Σε εποχές αβεβαιότητας και διαδοχικών ακυρώσεων από την πλευρά των Ελλήνων τουριστών, οι μελλόνυμφοι που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, τηρούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία το πρόγραμμα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους, με τις ειδυλλιακές διακοπές στις Βόρειες Σποράδες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου Απόστολος Πασχάλης, επίσημος τελετάρχης πολιτικών γάμων στο νησί του Παπαδιαμάντη, είπε ότι «όσοι γάμοι έχουν προγραμματιστεί για φέτος τελούνται κανονικά, καθώς μέχρι στιγμής οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε όλα τα επίπεδα για τους ξένους τουρίστες. Οι γάμοι που τελούνται φέτος είχαν κλειστεί ένα τουλάχιστον χρόνο πριν, αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει την επόμενη χρονιά και πως θα διαμορφωθεί η κίνηση, ανάλογα με τις εξελίξεις».

Παράλληλα, ο ίδιος επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 40 περίπου γάμοι, ενώ στο πρόγραμμα καταγράφονται δεκάδες ακόμη έως και τον Σεπτέμβριο.

Εντύπωση προκαλεί, επιπλέον και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των Ρώσων, αφού βοηθά η αεροπορική σύνδεση απευθείας από την Μόσχα, είτε μέσω της Αθήνας.

Οι βρεταννοί και οι σκανδιναβοί διατηρούν τα πρωτεία, ενώ εξίσου έντονο είναι το ενδιαφέρον από την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γαλλία.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για τη γειτονική Σκόπελο, αφού η αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη, έχει τελέσει αρκετούς γάμους αλλοδαπών ζευγαριών από την Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες. «Στους ξένους αρέσει πάρα πολύ η παραλία Αμάραντος όπου γυρίστηκε η ταινία «Μama mia», αλλά και άλλες παραλίες της Σκοπέλου, στις οποίες τελούμε το μυστήριο» επισημαίνει η ίδια.

Μέχρι στιγμής για φέτος έχουν τελεσθεί περισσότεροι από 35 γάμοι στη Σκόπελο, και οι τελεσθέντες γάμοι ήταν κυρίως Αμερικανών, Βούλγαρων, Ρουμάνων, Βρετανών, Ρώσων και Ιταλών, με αποτέλεσμα να σημειώνεται κίνηση στα γραφεία που ασχολούνται με τη διοργάνωση γάμων στο νησί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1