Εκδρομή στο νότιο Πήλιο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2019 15:24

Ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών "Ο Άγιος Αχίλλιος", πραγματοποίησε την τελευταία ημερήσια εκδρομή της σεζόν στο Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, με την πλούσια μυθολογία, τα 24 χωριά του και τα πολλά μοναστήρια, το πολύ πράσινο, τα τρεχούμενα νερά και τα πολλά βότανα γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων.

«Η ημέρα υπέροχη και όλοι με μεγάλη διάθεση ξεκινήσαμε με πρώτη στάση στην "Παναγία Γορίτσα" Βόλου, όπου εκκλησιαστήκαμε.

Η γραφική σπηλιά όπου μόνασαν οι ανάργυρες αδελφές Φιλονίλλα και Ζηναΐδα, ανιψιές του Απόστολου Παύλου, προερχόμενες από την Ταρσό της Κιλικίας της Μ. Ασίας, σήμερα έχει διαμορφωθεί σε εκκλησάκι (ενοριακός ναός).

Στη συνέχεια απολαύσαμε τον καφέ μας στη γραφική Μηλίνα, δίπλα στη θάλασσα που είχε αρχίσει να κυματίζει ελαφρά.

Στο Τρίκερι, χωριό με ναυτική παράδοση και μεγάλο αλιευτικό στόλο, μας περίμενε η πρόεδρος του χωριού κ. Αργυρώ για να μας ξεναγήσει. Ωραίο χωριό, πλακόστρωτοι δρόμοι, γραφική πλατεία με παραδοσιακά ταβερνάκια, δέντρα, το ηρώο και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου (18ος αι.), όπου ανάψαμε το κεράκι μας.

Στη συνέχεια, στον παραλιακό οικισμό "Αγία Κυριακή" επισκεφθήκαμε το Ναυτικό - Λαογραφικό Μουσείο με πολλές ναυτικές φωτογραφίες, φορεσιές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Μεσημέρι πια. Οι γραφικές ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα μας περίμεναν. Φάγαμε με όρεξη αγναντεύοντας την ελαφρά κυματισμένη θάλασσα και το νησάκι "Παλαιό Τρίκερι' με τους λίγους ψαράδες κατοίκους και την Ι.Μ. της Παναγίας (1725), που ανάβουν το καντηλάκι της.

Η ώρα της επιστροφής. Απολαύσαμε για δεύτερη φορά την ωραία διαδρομή φθάνοντας στην πόλη του Βόλου για τον απογευματινό μας καφέ. Επιστρέφοντας ευχηθήκαμε "Καλό Καλοκαίρι"».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass