Βήματα ανάπτυξης του προσκυνηματικού τουρισμού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΙΔΡΥΣΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2020 15:40

Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ίδρυσαν στην Πιερία η Μητρόπολη Κίτρους και η Περιφερειακή Ενότητα.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και την αντιπεριφερειάχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ.κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και Ιωάννης Πεϊδης, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Γραμματικόπουλος και ο διευθυντής Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μίλτος Νικολάου. Το γραφείο θα συντονίζει τις δράσεις προβολής και ανάδειξης του προσκυνηματικού τουρισμού του νομού και θα δημιουργεί τις κατάλληλες καινοτόμες προϋποθέσεις προσέγγισης και γνωριμίας των ανθρώπων με τους ιερούς τόπους της Πιερίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, τόνισε, ότι, ήδη η Πιερία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα του λεγομένου Προσκυνηματικού Τουρισμού με την προβολή των βυζαντινών και μεταβυζαντινών Εκκλησιών της, των σπάνιων εικόνων και τοιχογραφιών της, των μοναστηριών, των εκκλησιαστικών και μοναστηριακών προϊόντων και γενικά της αξιοθαύμαστης θρησκευτικής της υποδομής, που αποτελεί ένα μνημείο της Ορθοδοξίας αλλά και αναπόσπαστο μέρος της εθνικής παράδοσης και κληρονομιάς. «Οι περιηγήσεις με θρησκευτική νοηματοδότηση και περιεχόμενο, μπορούν να αποτελέσουν μια πλούσια εμπειρία για τους επισκέπτες, που ικανοποιούν πνευματικές ανάγκες, αλλά και γενικότερα μορφωτικές, καθώς υποχρεωτικά διασυνδέονται με την ιστορία του τόπου, την αρχαιολογία, τις τέχνες, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, δήλωσε: «Η Πιερία έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε ταξιδιώτη και επισκέπτη, λόγω του θρησκευτικού της πλούτου, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μέσα από τη μακραίωνη ιστορία της».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του νέου σύγχρονου οδηγού Προσκυνημάτων της Πιερίας, που εξέδωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Ιερά Μητρόπολη, διαστάσεων «Pocket», σε τέσσερις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά ρώσικα και σέρβικα, το οποίο θα αποτελέσει αναγκαίο διαχειριστικό εργαλείο, για μια ισόρροπη και αποτελεσματική προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία, καθώς και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, για την ανάδειξη του χαρτοφυλακίου προσκυνηματικών προορισμών της Πιερίας.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι έχουν δρομολογηθεί ήδη από τον Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η παραγωγή δίγλωσσου ντοκιμαντέρ ,για τα Προσκυνήματα της Πιερίας, καθώς και η δημιουργία επιμέρους βίντεο μικρότερης διάρκειας, με θεματικές ενότητες, όπως η μοναστηριακή γαστρονομία, τα μοναστηριακά προϊόντα, η «πορεία του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία», κ.ά. , προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, µε σκοπό την ευρεία διάδοση στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα, στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1