ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Αλλάζουν προορισμό μαθητές και εκδρομείς των Χριστουγέννων

* Ακυρώσεις εκδρομών από φοβισμένους γονείς

Δημοσίευση: 17 Νοε 2015 0:30
Αστυνομοκρατούμενο το Παρίσι, η πόλη με τους περισσότερους τουρίστες από κάθε άλλη. Πολλοί είναι εκείνοι –ανάμεσά τους και Έλληνες- που αλλάζουν τώρα τα τουριστικά τους σχέδια. Και όχι μόνο για τη γαλλική πρωτεύουσα Αστυνομοκρατούμενο το Παρίσι, η πόλη με τους περισσότερους τουρίστες από κάθε άλλη. Πολλοί είναι εκείνοι –ανάμεσά τους και Έλληνες- που αλλάζουν τώρα τα τουριστικά τους σχέδια. Και όχι μόνο για τη γαλλική πρωτεύουσα

 

 

Φοβισμένοι είναι γονείς μαθητών και εκδρομείς που είχαν προγραμματίσει το ταξίδι τους για κάποια από τις χώρες της Ευρώπης που αποτελεί πλέον στόχο, μετά και το χτύπημα στο Παρίσι.

«Το γεγονός ότι το χτύπημα στο Παρίσι έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν είχαμε άμεση αντίδραση» αναφέρει στην «Ε» η Ξένια Αδάμη από το τουριστικό γραφείο «Thessalos». Το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο διαθέτει πακέτα διακοπών για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μεταξύ άλλων και στο Παρίσι. Συγχρόνως όμως διοργανώνει και σχολικές εκδρομές. Περίπου πέντε σχολεία ήταν προγραμματισμένα να ταξιδέψουν από 1 Δεκεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου στην Ιταλία. «Για τις σχολικές εκδρομές είχαμε τις πρώτες ακυρώσεις. Οι γονείς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους. Προτιμούν περιοχές στην Ελλάδα ή να μεταθέσουν τις εκδρομές για την επόμενη σεζόν που αυτή ορίζεται από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τον Μάρτιο», υπογραμμίζει η κ. Αδάμη.

Επίσημα από το υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια απαγόρευση ή οδηγία. Τις ανησυχίες του όμως εκφράζει γονιός από τη Λάρισα μέσα από επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Στην επιστολή του κάνει γνωστό ότι το παιδί του θα συμμετάσχει στην εκδρομή που διοργανώνει το σχολείο του με τους συνοδούς – καθηγητές να προσφέρουν ό,τι καλύτερο, όμως παραθέτει μεταξύ άλλων μια σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό υποστηρίζοντας ότι «σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπάρχουν απειλές για χτυπήματα σε Λονδίνο και Ρώμη. Ποιος εγγυάται ότι δεν θα χτυπηθούν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις; Μήπως για φέτος θα μπορούσαν να αλλάξουν οι προορισμοί; Μεγάλη ευθύνη έχουμε οι γονείς αλλά πρέπει να έχει και το υπουργείο Παιδείας που οφείλει να προστατέψει παιδιά και καθηγητές».

Από την άλλη πλευρά οι Λαρισαίοι που σκόπευαν να περάσουν τις ημέρες των εορτών σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη ή Γερμανία αλλάζουν προορισμό και επιλέγουν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα Βουλγαρία, Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βιέννη.

Πάντως να αναφερθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean και της Air France όλοι όσοι είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για το Παρίσι μπορούν να τα αλλάζουν χωρίς τέλη ενώ για τις ακυρώσεις εισιτηρίων ισχύει πλήρης επιστροφή χρημάτων έως και τις 22 Νοεμβρίου.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες μεταφέροντας την εικόνα του Παρισιού υποστηρίζουν ότι ο πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και πολλά καταστήματα είναι κλειστά μετά τη σφαγή της Παρασκευής κάτι που επιδρά αρνητικά στην οικονομία της Γαλλίας, αφού πλήττεται ο τουρισμός.

Μία μεγάλη έκθεση φωτογραφίας έκλεισε τις πύλες της, οι U2 και οι Foo Fighters ακύρωσαν τις συναυλίες τους στο Παρίσι. Η Disneyland Paris έκλεισε για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια και δεν θα ξαναλειτουργήσει μέχρι αύριο Τετάρτη.

Το Βέλγιο εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους κατοίκους του για να αποφύγουν τα ταξίδια στο Παρίσι μετά τις βάναυσες τρομοκρατικές πράξεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 160 περίπου ανθρώπων.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass