ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ERASMUS ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ράφτινγκ στον Άραχθο

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2015 18:37

 

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο πλαίσιο ανάπτυξης δραστηριοτήτων αναψυχής πραγματοποίησε και φέτος προγράμματα «Ασκησης για όλους» και, «Κινητικής αναψυχής» με την ανάπτυξη υπαίθριων δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων φυσικής κατάστασης και υγείας.

Μέσα από τα προγράμματα, συμμετέχοντες αναπτύσσουν ενδιαφέροντα και δεξιότητες, οι οποίες τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να συνεισφέρουν στην κοινωνική φυσική και πνευματική τους υγεία, ασφάλεια, καλή πολιτεία, ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και του χαρακτήρα. Έτσι το κυριότερο στοιχείο της συμμετοχής σε δραστηριότητες αναψυχής είναι η θετική εμπειρία στην οποία αποβλέπουν οι συμμετέχοντες.

Σκοπός της ανάπτυξης αυτών των προγραμμάτων είναι η αύξηση του αριθμού συμμετοχής των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας κάθε ηλικίας και ικανότητας σε αθλητικές δραστηριότητες, η κάλυψη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού συναφών ενδιαφερόντων τους σε όλο το φάσμα των ανάλογων δραστηριοτήτων και, η μερική αλλαγή προσανατολισμού του οργανωμένου αθλητισμού από τον καθαρό χαρακτήρα του πρωταθλητισμού σε αυτόν του μαζικού αθλητισμού.

Τα προγράμματα Κινητικής Αναψυχής έχουν αθλητικό, ψυχαγωγικό , περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

RAFTING ΣΤΟΝ ΑΡΑΧΘΟ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 51 φοιτητών του Erasmus και του ΤΕΙ Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η δραστηριότητα Rafting στον ποταμό Άραχθο στα Γιάννενα. Όλοι οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το φαράγγι. Η κατάβαση ξεκίνησε και είχε διάρκεια 3 ώρες περίπου. Είναι μια διαδρομή 9,5χλμ και έχει στροφές με ενδιαφέροντα περάσματα 2ου και 3ου βαθμού. Μία εύκολη διαδρομή ιδανική για αρχάριους. Ωστόσο η διαδρομή έχει συνεχόμενους κυματισμούς, έντονες στροφές και περάσματα 2ου – 3ου βαθμού. Ξεκινά από το τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και καταλήγει στη γέφυρα της Πλάκας, διασχίζοντας το ομορφότερο τμήμα του ποταμού. Η είσοδος στο στενό φαράγγι του Αράχθου είναι επιβλητική με κατακόρυφες ορθοπλαγιές 700 μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1