ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δημιουργήθηκε νέο ηφαίστειο στην Ισλανδία

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2017 21:23

Σημαντικές γεωλογικές ανακατατάξεις παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο πλανήτης, με συνέπεια να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού οι επιστήμονες, αναμένοντας μεγάλα γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα.

Η τελευταία διαπίστωση των γεωλόγων είναι η εμφάνιση ενός νέου ηφαιστείου στην Ισλανδία, με εύρος ενός χιλιομέτρου, το οποίο δημιουργήθηκε σε μία περιοχή που είχε «σωπάσει» για πολλούς αιώνες.

Η νέα καλδέρα, περιμέτρου ενός χιλιομέτρου, δημιουργήθηκε στην περιοχή Öræfajökull, η οποία είναι γνωστότερη ως Γουέιστλαντ, στο νότιο τμήμα του νησιού. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν μυρωδιά θείου, ενώ σε διάφορα σημεία ξεπήδησαν πίδακες γεωθερμικών νερών, γύρω από τον μεγάλο παγετώνα που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της περιοχής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πίδακες προετοιμάζουν το έδαφος για μία κατάρρευση που θα ακολουθήσει, προκαλώντας τη δημιουργία μίας νέας καλδέρας.

Η αρμόδια υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτη ειδοποίηση για τους κατοίκους κοντινών περιοχών, προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους και να είναι προετοιμασμένοι για όλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1