ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟ

Σύντομα η κρυογονική επανένταξη σε ζωή

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2018 16:20

Ανθρώπινα πτώματα που έχουν παγώσει μέσω της τεχνολογίας της κρυογονικής, θα μπορούν να επανέλθουν στη ζωή την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα.

Περίπου 350 πτώματα παγκοσμίως διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες αμέσως μετά τον θάνατό τους, με την ελπίδα πως θα μπορούσαν να επανέλθουν στη ζωή στο μέλλον.
Ο Ντένις Κοβάλσκι, πρόεδρος του Ινστιτούτου Cryonics που εδρεύει στο Μίσιγκαν, ισχυρίστηκε πως οι επιστήμονες θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν ένα από αυτά τα πτώματα μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.
Μιλώντας στην Daily Star, ο Κοβάλσκι δήλωσε: «Αν σκεφτείς για παράδειγμα το CPR, φαινόταν κάτι το απίστευτο πριν από 100 χρόνια. Τώρα θεωρούμε αυτή την τεχνολογία, δεδομένη. Η κρυογονική επανένταξη σε ζωή θα πρέπει σίγουρα να είναι εφικτή σε 100 χρόνια, αλλά θα μπορούσε να γίνει και σε μόλις δέκα».
Το Ινστιτούτο Cryonics έχει υπογράψει συμβόλαιο με περίπου 2.000 άτομα που θέλουν να παγώσουν μετά τον θάνατό τους. Η εταιρία έχει ήδη καταψύξει 160 ασθενείς σε εξειδικευμένες δεξαμενές υγρού αζώτου στα κεντρικά γραφεία της.
Επί του παρόντος, είναι νόμιμο να παγώνει κάποιος μόνο όταν έχει κηρυχθεί νεκρός. Η διαδικασία κατάψυξης ξεκινά αμέσως μόλις πεθάνει ο ασθενής για να αποτραπεί η εγκεφαλική βλάβη, σε εγκαταστάσεις που είναι σήμερα διαθέσιμες στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Πορτογαλία. Στη διαδικασία, το σώμα ψύχεται σε ένα λουτρό πάγου για να μειωθεί σταδιακά η θερμοκρασία. Στη συνέχεια, οι ειδικοί αποστραγγίζουν το αίμα και το αντικαθιστούν με ένα αντιψυκτικό υγρό για να σταματήσουν να σχηματίζονται επιβλαβείς κρύσταλλοι πάγου στο σώμα.
Ο Κοβάλσκι έγινε παγκοσμίως γνωστός τον Δεκέμβριο όταν πλήρωσε 140.000 δολάρια για να καταψυχθεί ολόκληρη η οικογένειά του, ώστε να μπορέσουν να ξαναζήσουν μαζί.
Ο 49χρονος, η σύζυγός του Μαρία και οι τρεις από τους γιους τους, ο 19χρονος Τζέικομπ, ο 17χρονος Ντάνι και ο 16χρονος Τζέιμς, έχουν ζητήσει να διατηρηθούν σε μία δεξαμενή υγρού αζώτου όταν πεθάνουν.
Σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα, ο Κοβάλσκι, είπε ότι η διαδικασία θα μπορούσε να δώσει στην οικογένειά του «μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή» και πρότεινε σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν πως «έχουν λίγα να χάσουν και σχεδόν τα πάντα να κερδίσουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1