Ανθρωποειδές ρομπότ «αθλείται» και «ιδρώνει»

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2018 16:21

Ομάδα Ιαπώνων ειδικών στη ρομποτική κατασκεύασε ένα νέο «ανθρωποειδές μιμητικό προς τον άνθρωπο» το οποίο έχει τη μυοσκελετική πολυπλοκότητα ενός αγοριού: Ο αποκαλούμενος «Κενγκόρο» είναι σε θέση να επιδεικνύει τις «ανθρώπινες» ικανότητές του μέσω μιας σειράς ασκήσεων, περιλαμβανομένων κάμψεων και sit-ups.


Όπως αναφέρει το New Atlas, το εργαστήριο JSK στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο αναπτύσσει ανθρωποειδή ρομπότ τέτοιου τύπου εδώ και χρόνια.
Ο Κενγκόρο είναι η πιο προηγμένη έκδοση μιας σειράς ρομπότ που άρχισε το 2001, με ένα ρομπότ ονόματι «Κέντα».
Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός ρομπότ που λειτουργεί ως ακριβές ανάλογο/ αντίγραφο του ανθρωπίνου σώματος, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σειρά εφαρμογών, από καλύτερα «crash dummies» (κούκλες που χρησιμοποιούνται σε προσομοιώσεις τροχαίων για λόγους έρευνας πάνω στην ασφάλεια των αυτοκινήτων) μέχρι καλύτερες μελέτες πάνω στους μύες για τον χώρο του αθλητισμού.
Ο Κενγκόρο είναι το πιο πολύπλοκο δομικά ρομπότ της «οικογένειάς» του μέχρι τώρα, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι το σύστημα τεχνητής εφίδρωσής του, το οποίο μιμείται το πώς ένας άνθρωπος ιδρώνει.
Το ρομπότ έχει δοκιμαστεί σε μια σειρά από ανθρώπινες κινήσεις οι οποίες αντιστοι-χούν σε γυμναστική, και, όπως σημειώνει το New Atlas, αν και δεν έχει τις εντυπωσιακές δυνατότητες άλλων ρομπότ, είναι το «ανθρώπινο» στοιχείο των κινήσεών του που το κάνει να προκαλεί αίσθηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1