ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 1-3 ΩΡΕΣ!

To υπερηχητικό μαχητικό της Boeing

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2018 15:52

Ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει για το νέο υπερηχητικό μαχητικό-κατασκοπευτικό αεροσκάφος που σχεδιάζει η Boeing, αλλά κι αυτές αρκούν για να προκαλέσουν... ίλιγγο!


Τα σχέδια του «Valkyrie II», όπως θα λέγεται το νέο αεροπλάνο που σκοπεύει να κατασκευάσει η εταιρία μέσα στις επόμενες μία με δύο δεκαετίες, παρουσιάστηκαν σε φόρουμ του American Institute of Aeronautics and Astronautics στο Ορλάντο της Φλόριντα τον περασμένο Ιανουάριο. Και σύμφωνα με ανακοίνωση της Boeing θα μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου «σε μία με τρεις ώρες» εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης καθώς και επιθέσεις εναντίον στόχων.
«Πρόκειται για ένα από τα σχέδια και τεχνολογίες που μελετούμε για ένα υπερηχητικό αεροσκάφος», δήλωσε ο τεχνικός Κέβιν Μπόουκατ της Boeing. «Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει στρατιωτικές εφαρμογές και θα μπορεί να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, συλλογής πληροφοριών ή επιθέσεις».
Πρόσθεσε δε ότι το νέο αεροσκάφος θα είναι αρκετές φορές ταχύτερο από μία σφαίρα: «Θα πιάνει δύομιση φορές την ταχύτητα της σφαίρας», είπε. «Βασικά θα αναπτύσσει ταχύτητα διπλάσια του Concorde, άρα θα μπορείς να πας σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη καλύπτοντας σε μια ώρα τον Ατλαντικό, δύο ώρες τον Ειρηνικό – δηλαδή σχεδόν παντού σε μία με τρεις ώρες».
Αν η Boeing προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου, τότε το αεροσκάφος της θα ανταγωνίζεται το SR-72 της Lockheed Martin, το διάδοχο δηλαδή του θρυλικού SR-71 Blackbird, που είχε ανακοινώσει πριν από πέντε χρόνια.
Τόσο το Valkyrie II όσο και το SR-72 θα χρησιμοποιούν κινητήρα συνδυασμένου κύκλου, αυλοαεριωθητές (ramjet) και αυλοαεριωθητές υπερηχητικής καύσης (scramjet) ώστε να επιταχύουν πάνω από τα 3 Mach και να πιάνουν υπερηχητικές ταχύτητες. Ειδικοί εκτιμούν ότι η Boeing θα κατασκευάσει πρώτα ένα μικρότερο αεροσκάφος μεγέθους F-16 για δοκιμές προτού προχωρήσει σ’ ένα πλήρες μοντέλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1