ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Κοτόπουλα χρησιμοποιούνται ως… σκουπιδοφάγοι

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2018 20:15

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για την ανακομιδή των βιολογικών σκουπιδιών έχουν υιοθετήσει οι κάτοικοι στην πόλη Κόλμαρ της Αλσατίας, καθώς υιοθετούν κοτόπουλα για να μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών τους.

Ο δήμος κάνει λόγο για success story αφού μέχρι σήμερα οι κότες έχουν καταναλώσει περίπου 100 τόνους βιολογικών σκουπιδιών, όπως εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος για την καθαριότητα του δήμου Λορέν Οτ. Έτσι εξοικονομήθηκαν τα χρήματα τα οποία θα χρειάζονταν για να γίνει η καύση αυτών των απορριμμάτων. «Οι κότες μοιάζουν με τα γουρούνια – τρώνε τα πάντα».

Όχι ακριβώς… όπως διαπίστωσε στο μεταξύ ο Τιερί Ρεμόντ. Δεν προτιμούν τις ωμές φλούδες πατάτας ή το σκληρό ψωμί. Εάν φάνε σοκολάτα σταματούν να γεννούν αυγά για βδομάδες ενώ το ωμό κρέας τις μετατρέπει σε… κανίβαλους. Τέλος το χειμώνα προτιμούν το φαγητό τους ζεστό. Εκτός από τα απορρίμματα όμως, ο Ρεμόντ τους δίνει και κριθάρι με αλεσμένα τσόφλια αυγού. Έτσι όταν γεννούν τα αυγά τους, το τσόφλι γίνεται πιο σκληρό.

ΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ

Το πρόγραμμα υιοθεσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της deutsche welle, προβλέπει για δύο χρόνια οι νέοι ιδιοκτήτες να μην σκοτώσουν τα ζώα. Μάλιστα διεξάγονται και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι.

Μπορεί ο δήμος να βρήκε ένα πρωτότυπο και βιολογικό τρόπο να μειώσει τα σκουπίδια του, ο Γερμανικός Σύνδεσμος Προστασίας των Ζώων όμως, εμφανίζεται επιφυλακτικός, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του επειδή πρόκειται για ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες κτηνοτρόφους. Δεν μπορούν πάντα να γνωρίζουν εάν κάποιες τροφές μπορεί να είναι μέχρι και βλαβερές για τα ζώα. Επιπλέον μια διατροφή που αποτελείται αποκλειστικά από απορρίμματα δεν είναι καλή για τα κοτόπουλα. Επιπλέον ο Σύνδεσμος θεωρεί προβληματικές τις σφαγές των ζώων χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες γνώσεις.

Στο Μπισβίρ πάντως ο Τιερί και η Κριστίν είναι ενθουσιασμένοι με τις κότες τους. Μάλιστα μερικές φορές δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα τόσα αυγά. Τότε κάνουν χυλοπίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass