ΈΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ουρανοξύστης φιλικός προς το περιβάλλον

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2018 19:04

Έναν ουρανοξύστη σχεδιάζει να φτιάξει το αμερικάνικο αρχιτεκτονικό γραφείο Skidmore, Owings & Merrill (SOM). Στρατηγική των αρχιτεκτόνων είναι να δημιουργήσουν ένα από τα πιο βιώσιμα κτίρια που υπάρχουν στην Ευρώπη.


Πέρα λοιπόν από την εντυπωσιακή κι επιβλητική του όψη, ο πύργος φαίνεται πως θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον, χωρίς να το ρυπαίνει και αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για κάθε του λειτουργία.
Ήδη έχει υπολογιστεί το κτίριο που θα σχεδιαστεί να συλλέγει το νερό της βροχής, προκειμένου αυτό να επαναχρησιμοποιηθεί. Αυτοί κι άλλοι τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος αποτελούν τη βασική μέριμνα των δημιουργών.
Με το ύψος του να φτάνει τα 180 μέτρα, το ισόγειο του κτιρίου θα έχει μορφή ξενοδοχείου και στα ανώτερα πατώματα θα βρίσκονται τα δωμάτια, ενώ στην οροφή του θα υπάρχει δημόσιος κήπος. Μέσω ενός κήπου, ο πελώριος ουρανοξύστης θα επικοινωνεί με ένα κυκλικό κτίριο που θα είναι αφιερωμένο στους λάτρεις της τεχνολογίας μιας και θα τους δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την εικονική πραγματικότητα, διάφορα κινούμενα σχέδια, αλλά και βιντεοπαιχνίδια.
Το κτίριο θα είναι προσβάσιμο μέσω γέφυρας που θα βρίσκεται στο κήπο και θα οδηγεί στο ποταμό Σηκουάνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1