Ρομπότ μαθαίνουν να κάνουν πειράματα

Σύντομα θα «ηγούνται» των δικών τους ερευνών

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 15:14

Σε ποιον βαθμό μπορούν στο μέλλον τα ρομπότ να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο και ποια επαγγέλματα είναι εκείνα που κινδυνεύουν; Πριν λίγο καιρό, αν απαντούσε κάποιος ότι ο άνθρωπος θα υποσκελιζόταν ακόμη και στο πεδίο της... έρευνας, μάλλον θα χαρακτηριζόταν... τρελός. Και όμως, το παραπάνω σενάριο δεν αποτελεί πλέον θεωρία, αλλά βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει πράξη. Ρομπότ «μαθαίνουν» να κάνουν τα δικά τους πειράματα και σύντομα θα είναι σε θέση να «ηγούνται» των δικών τους ερευνών.


Οι ειδικοί ερευνητές της Toyota δουλεύουν πάνω σε ένα εξαιρετικά εξελιγμένο πρότζεκτ, μέσω του οποίου «μαθαίνουν» στα ανθρωποειδή ρομπότ να διεξάγουν πειράματα δίχως την ανθρώπινη καθοδήγηση ή παρουσία. Στην παρούσα φάση, ο στόχος είναι να δημιουργηθούν «ερευνητές» που θα διεξάγουν πειράματα επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
Μία από τις εφαρμογές του προγράμματος, αφορά πειράματα με χημικά και ραδιενεργά υλικά, κυρίως στον τομέα της ενέργειας και της ιατρικής έρευνας. Σύμφωνα με τους επικεφαλής του προγράμματος της Toyota, τα ρομπότ ή οι μηχανές, όπως αποκαλούνται από τους ειδικούς, θα έχουν αναπτύξει τις διανοητικές τους ικανότητες σε τέτοιο επίπεδο, που θα διαθέτουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης πειραμάτων.
Όπως τόνισαν οι ερευνητές της Toyota, τα πάντα θα είναι αυτόματα και όταν ολοκληρωθεί το πρότζεκτ, θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στους ερευνητές.
Απώτερος στόχος, είναι η εύρεση νέων υλικών για τη λειτουργία των μπαταριών υψηλής απόδοσης, προκειμένου να αντικατασταθεί η πλατίνα, καθώς τα αποθέματα που διαθέτει ο πλανήτης από το συγκεκριμένο υλικό, δεν θα είναι επαρκή τα επόμενα χρόνια.
Η Toyota έχει διαθέσει ήδη 25 εκατ. δολάρια για τη μεγάλη αυτή έρευνα, αποσκοπώντας σε ένα μέλλον που θα διασφαλίσει τη λειτουργία των μπαταριών με άλλα υλικά και βέβαια, σε τεράστια κέρδη μέσω της πατέντας που θα έχει χρηματοδοτήσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1