ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ DNA ΑΠΟ ΜΑΜΟΥΘ KAI ΕΛΕΦΑΝΤΑ

Προσπαθούν να επαναφέρουν τα μαμούθ στη ζωή

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 17:00

Σχέδια για την επαναφορά των μαμούθ στη ζωή 10.0000 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους κάνουν επιστήμονες του Χάρβαρντ. Σχεδιάζουν να τροποποιήσουν κύτταρα ελέφαντα και να τα συνδυάσουν με διατηρημένο DNA από κατεψυγμένο μαμούθ, ώστε να προσπαθήσουν να κλωνοποιήσουν τα πελώρια παχύδερμα.


Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκο σαφάρι «Εποχής των Παγετώνων» εκτάσεως 200.000 στρεμμάτων σε μια απόμερη περιοχή της Σιβηρίας, όπου θα μπορούσαν να ζήσουν τα υβριδικά μαμούθ που θα δημιουργηθούν, όπως οι δεινόσαυροι στην ταινία Jurassic Park.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα συνδράμουν και στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην Αρκτική περιοχή καθώς θα τονωθεί η ανάπτυξη της βλάστησης.
Αν αποδώσουν καρπούς τα πειράματά τους τότε το ζώο που θα προκύψει σε μια διετία, όπως υπολογίζουν,  δεν θα είναι ένα κανονικό μαμούθ, αλλά ένα υβριδικό ζώο -διασταύρωση Ασιατικού ελέφαντα με μαμούθ- με μακρύ τρίχωμα, παχύ στρώμα λίπους, και κυκλοφορικό σύστημα προσαρμοσμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες.
«Εστιάζουμε στην αναβίωση των γονιδίων του μαμούθ και στη δημιουργία ενός υβριδικού μαμούθ/ελέφαντα για να τα βοηθήσουμε να εξαπλωθούν σε μεγάλες, άγριες περιοχές με αρκτικό κλίμα. Έχουμε ήδη αναβιώσει δεκάδες γονίδια και τα δοκιμάζουμε σε κύτταρα ελέφαντα», είπε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών, καθηγητής Τζορτζ Τσερτς στη βρετανική εφημερίδα The Sun.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1