ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Θα σκαλίσουν τη μορφή του Τραμπ σε παγόβουνο

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2018 19:10

Εκστρατεία συγκέντρωσης 400.000 ευρώ προκειμένου να σκαλίσει τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ σ’ ένα παγόβουνο της Αρκτικής ξεκίνησε μια ομάδα Φινλανδών περιβαλλοντολόγων.


Στόχος του Project Trumpmore, όπως βάφτισε η Melting Ice το «επιστημονικο-καλλιτεχνικό» εγχείρημά της, είναι να σκαλίσει ένα πρόσωπο ύψους 35 μ. του Αμερικανού προέδρου, ελπίζοντας να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζοντας πόσο λίγο χρόνο θα χρειαστεί το γλυπτό για να λιώσει.
«Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αναρωτιούνται αν είναι υπαρκτό το πρόβλημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο της οργάνωσης ο πρόεδρός της, Νίκολα Πιέτρο. «Θέλουμε να κατασκευάσουμε αυτό το μνημείο για όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να δούμε πόσο θα αντέξει, προτού λιώσει. Πολύ συχνά οι άνθρωποι χρειάζεται να δουν κάτι με τα ίδια τους τα μάτια για να το πιστέψουν», συμπληρώνει.
Και γιατί επέλεξαν τον Τραμπ; Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει αμφισβητήσει στο παρελθόν κατά πόσον συντελείται η κλιματική αλλαγή, ενώ κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ότι υπάρχουν περιοχές του πλανήτη που θα επωφεληθούν από την υπερθέρμανσή του. Σε άλλες περιπτώσεις έχει ισχυριστεί ότι η κλιματική αλλαγή «δημιουργήθηκε από και για τους Κινέζους για να καταστήσουν μη ανταγωνιστικές τις αμερικανικές βιομηχανίες».
Από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ ο Τραμπ τοποθέτησε επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος ένα άτομο που είχε μηνύσει στο παρελθόν την υπηρεσία αυτή για τις κατευθυντήριες γραμμές της αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για νέες υπεράκτιες γεωτρήσεις.
Εφόσον συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό και ολοκληρωθεί το πρότζεκτ εντός τεσσάρων εβδομάδων, όπως ελπίζει η “Μelting Ice”,  σκοπεύει να εγκαταστήσει μια κάμερα που θα αναμεταδίδει live εικόνες από το γλυπτό καθώς θα λιώνει...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1