Άλλη μία σφαγή για λόγους «έρευνας»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΑΛΑΙΝΟΘΗΡΙΑΣ ΓΙΑ «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ»

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2018 19:00

Τα πυρά της διεθνούς κοινότητας συγκεντρώνει, για άλλη μία φορά, η Ιαπωνία λόγω του περιβόητου προγράμματος φαλαινοθηρίας για «ερευνητικούς λόγους».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας, κατά τη διάρκεια του ετήσιου «ερευνητικού» προγράμματος 12 εβδομάδων, οι φαλαινοθήρες σκότωσαν συνολικά 333 φάλαινες, 152 αρσενικές και 181 θηλυκές – εκ των οποίων οι 122 ήταν έγκυες. Η Ιαπωνία, παρά τη διεθνή κατακραυγή και την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης του 2014 που απαγόρευε τη «φονική έρευνα», συνεχίζει το κυνήγι των φαλαινών, εκμεταλλευόμενη ένα νομικό κενό και επικαλούμενη λόγους «έρευνας».

Νορβηγία και Ισλανδία είναι οι μόνες χώρες που ασκούν ανοικτά τη φαλαινοθηρία για εμπορικούς σκοπούς. Το Τόκιο από την πλευρά του προσπαθεί να αποδείξει ότι ο πληθυσμός των φαλαινών είναι αρκετά μεγάλος για να μπορεί να αντέξει την επανάληψη της φαλαινοθηρίας για εμπορικούς σκοπούς.

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας υπερασπίστηκε ξανά τη θέση της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι οι αλιείς δεν είχαν στόχο συγκεκριμένα τις έγκυες φάλαινες. «Πιάνουμε φάλαινες με εντελώς τυχαίο τρόπο», τόνισε ο Γιούκι Μορίτα, υπεύθυνος φαλαινοθηρίας στην υπηρεσία.

«Η επιστημονική επιτροπή της IWC επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των φαλαινών που κυνηγάμε είναι αυτός που είναι απαραίτητος για τη διεξαγωγή ερευνών και δεν φτάνει σε επίπεδα που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο» τη διατήρηση του πληθυσμού των φαλαινών, πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1