Στον Φλοίσβο το πλοίο του μέλλοντος

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2018 19:04

Για πολλούς το μέλλον έριξε άγκυρα στη μαρίνα του Φλοίσβου, εδώ όπου από την Τετάρτη βρίσκεται το πρώτο πλοίο-καταμαράν που κινείται μόνο με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και υδρογόνο, το "Energy Observer".


Το πλοίο του μέλλοντος, καθώς κινείται με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από ένα μείγμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ένα σύστημα παραγωγής υδρογόνου, απαλλαγμένο από το διοξείδιο του άνθρακα, από θαλασσινό νερό.
Το Energy Observer διανύει το δεύτερο έτος μίας "σύγχρονης Οδύσσειας" διάρκειας έξι ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί 50 χώρες και θα κάνει συνολικά 101 στάσεις σε όλον τον κόσμο.
Τον πρώτο χρόνο (2017) το πλοίο πραγματοποίησε τον γύρο της Γαλλίας, ενώ φέτος περιοδεύει στη Μεσόγειο.
Η μαρίνα του Φλοίσβου αποτελεί το 18ο λιμάνι που πιάνει, μετά τη Μύκονο, και θα βρίσκεται ελλιμενισμένο μέχρι τις
23 Ιουνίου.
Σκοπός του εξαετούς πειραματικού ταξιδιού του σκάφους Energy Observer, το οποίο υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη γαλλική κυβέρνηση, είναι η βελτιστοποίηση των τεχνολογιών που χρησιμοποιεί, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις για τη μέγιστη δυνατή "απεξάρτηση" από τη χρήση πετρελαίου για την κίνηση των σκαφών και όχι μόνο.
"Η αποστολή δοκιμάζει σε ακραίες συνθήκες μία καινοτόμο ενεργειακή αρχιτεκτονική βασιζόμενη σε ένα έξυπνο σύστημα παραγωγής, διαχείρισης και αποθήκευσης της ενέργειας" εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Amelie Conty (onboard reporter-υπεύθυνη καταγραφής ταξιδίου), στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε.
"Συνολικά συμμετείχαν 60 άτομα, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, άνθρωποι με διάφορες γνώσεις, οι οποίοι χρειάστηκαν έξι χρόνια για να ολοκληρώσουν το έργο που σήμερα βλέπετε" ανέφερε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass