MotoGP: Ξέφυγε ο Marquez!

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2018 20:30

Μετά την ολοκλήρωση του MotoGP Ολλανδίας, όγδοου εκ των δεκαεννέα αγώνων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της κορυφαίας κατηγορίας των δύο τροχών, ο Marc Marquez βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο να υπερασπιστεί (ξανά) τον τίτλο του.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP (2013, 2014, 2016, 2017) πήρε τη νίκη στο Άσσεν, παρότι ο συγκεκριμένος αγώνας είχε συνεχείς ανατροπές και αλλαγές ισορροπιών. Μάλιστα ήταν η τέταρτη του φέτος και με αυτή έφτασε στους 140 βαθμούς, την ώρα που κανένας εκ των ανταγωνιστών του δεν έχει διψήφιο αριθμό πόντων!

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP (2013, 2014, 2016, 2017) πήρε τη νίκη στο Άσσεν, παρότι ο συγκεκριμένος αγώνας είχε συνεχείς ανατροπές και αλλαγές ισορροπιών. Μάλιστα ήταν η τέταρτή του φέτος και με αυτή έφτασε στους 140 βαθμούς, την ώρα που κανένας εκ των ανταγωνιστών του δεν έχει διψήφιο αριθμό πόντων!

Έπονται οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha, Valentino Rossi και Maverick Vinales, σε μία σεζόν που αποδεικνύεται πως η σταθερότητα είναι το μεγάλο ατού του ηγέτη της Honda.

 

Κλασικό τζιπ το "Suzuki Jimny"

2SUZUKI

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες η Suzuki προχωρά στην αντικατάσταση του πλέον παραδοσιακού SUV της, του Jimny. Η νέα του γενιά αποκαλύφθηκε στην ιστοσελίδα της μάρκας, ενώ θα ακολουθήσει η επίσημη πρεμιέρα του στις 5 Ιουλίου και η παρουσία του στην έκθεση του Τόκιο τον Οκτώβριο. Όπως και ο αειθαλής προκάτοχός του έτσι και το νέο Jimny θα παραμείνει ένα κλασικό, σκληροτράχηλο SUV, με ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας για μεγαλύτερη αντοχή στη σκληρή χρήση. Παράλληλα, όπως φαίνεται και από τις πρώτες επίσημες εικόνες του, διατηρεί στο ακέραιο το παραδοσιακό του στυλ με τις πολλές και έντονες ακμές και γωνίες και με την παντελή απουσία καμπύλων.

Μαζί με το νέο G-Wagen της Mercedes το καινούργιο Jimny, που κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί και μικρογραφία του, είναι από τα ελάχιστα τετρακίνητα παλαιάς κοπής. Οπτικά και τεχνολογικά, μιας και το μικρό Suzuki, που από πλευράς διαστάσεων έχει πάντως μεγαλώσει -το ακριβές μήκος και το μεταξόνιό του θα τα μάθουμε στην πορεία- θα έχει και πάλι κατ’ επιλογή τετρακίνηση και κοντές σχέσεις. Οι οποίες μαζί με τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τους κοντούς προβόλους και το χαμηλό βάρος του εξασφαλίζουν εξαιρετικές δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο.

Η πιο σύγχρονη προσέγγιση πάντως εκφράζεται μέσω της δυνατότητες ύπαρξης διχρωμίας για το αμάξωμά του, αλλά και από τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού του.

Που πλέον έχει σύγχρονη σχεδίαση, σαφώς καλύτερη εργονομία, πιο προσεγμένη ποιότητα και βέβαια ένα εξελιγμένο σύστημα infotainment με οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Από κει και πέρα θα υπάρχουν δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που ενδεχόμενα θα περιλαμβάνουν και cruise control. Όσο για τους χώρους, που ήταν πάντα η αχίλλειος πτέρνα του μικρού Suzuki, αναμένεται να είναι καλύτεροι.

Μπορεί οι διαθέσιμοι κινητήρες να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός των 1.200 κυβικών της Suzuki στη βάση και ως πιο ισχυρή επιλογή ο τρικύλινδρος turbo 1.0 Boosterjet.

 

Formula E: Συνεχώς ανεβαίνει…

3FORMULA1

Μπορεί να έχει απολέσει τις ελπίδες να υπερασπιστεί τον τίτλο του, όμως ο πρωταθλητής της Formula E, Lucas di Grassi, έσπασε τη φετινή γκίνια. Μάλιστα η πρώτη του νίκη για τη σεζόν 2017/2018 ήρθε στη Ζυρίχη, στο ePrix που σηματοδότησε την επιστροφή των αγώνων στην Ελβετία μετά από περισσότερες από έξι δεκαετίες! Ο οδηγός της Audi Sport ABT Schaeffler εκκίνησε μόλις πέμπτος αλλά με μερικές απαιτητικές προσπεράσεις, η τελευταία επί του Mitch Evans κοντά στα μισά του αγώνα, πέρασε στην πρωτοπορία και έμεινε εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Δεύτερος ήταν ο Sam Bird της DS Virgin Racing που έτσι παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου αφού μείωσε τη διαφορά του από τον Jean-Eric Vergne: από τους 40, στους 23 πόντους, με δύο αγώνες να απομένουν. Όσο για τον Γάλλο, είχε τις χειρότερες κατατακτήριές του εδώ και τρία χρόνια, εκκινώντας μόλις 17. Πήρε επτά θέσεις στους πρώτους εννέα γύρους αλλά ο οδηγός της TECHEETAH η επαφή με την Mahindra του Felix Rosenqvist, ένα αργό pit stop και μία ποινή, τον έριξαν δέκατο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jerome D’Ambrosio της DRAGON, είχε να βρεθεί εκεί από το 2016 και τον αγώνα στην Αγγλία.

Οδηγός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass