Ιπτάμενο ταξί από τη Rolls Royce

ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2018 19:04

Στον χορό των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων μπαίνει και η Rolls Royce η οποία επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει ένα αυτόνομο ιπτάμενο ταξί, παρουσιάζοντας το πρωτότυπό του στη διεθνή αεροπορική έκθεση του Φάρνμπορο που άνοιξε τις πύλες της την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία.

Πρόκειται για ένα υβριδικό αυτόνομο όχημα το οποίο θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται κάθετα και θα μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας, θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 250 μιλίων (402 χιλιόμετρα) την ώρα και να διανύει αποστάσεις έως και 500 μιλίων (800 χιλιόμετρα).

Το ιπτάμενο ταξί θα κινείται με την τεχνολογία Μ250 που ανέπτυξε η εταιρεία: μια τουρμπίνα αερίου θα τροφοδοτεί με περίπου 500 KW έξι ηλεκτρικούς κινητήρες οι οποίοι έχουν ειδικό σχεδιασμό ώστε να κάνουν λιγότερο θόρυβο. Όταν φθάνει στο κατάλληλο ύψος οι έλικες των φτερών του θα «διπλώνουν»: έτσι θα μειώνεται η δύναμη αντίστασής του και ο θόρυβος στην καμπίνα ενώ θα κινείται με τους έλικες της ουράς του.

Καθώς είναι υβριδικό, το ταξί της Rolls Royce δεν θα χρειάζεται επαναφόρτιση ενώ το γεγονός ότι απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα το απαλλάσσει από την ανάγκη να χρησιμοποιεί διάδρομο προσγείωσης. Για τον λόγο αυτό όπως τόνισε εκπρόσωπός της, θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί ήδη υπάρχουσες υποδομές όπως αεροδρόμια και ελικοδρόμια.

Η Rolls Royce ευελπιστεί ότι το αυτόνομο ιπτάμενο ταξί της θα αρχίσει να μεταφέρει τους πρώτους πελάτες από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, ωστόσο η βρετανική βιομηχανία δεν είναι η μόνη που έχει επενδύσει σε τεχνολογίες του είδους. Αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα ετοιμάζουν αρκετές άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Airbus, η Uber και Kitty Hawk του συνιδρυτή της Google Λάρι Πέιτζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1