Auto moto

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2018 19:00

Moto GP Τσεχίας: Dovizioso με εντυπωσιακή μάχη

Μετά από πέντε δύσκολους μήνες, ο Andrea Dovizioso επέστρεψε στις επιτυχίες, κατακτώντας τη νίκη στο Moto GP Τσεχίας. Βέβαια ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati χρειάστηκε να ιδρώσει για να ανέβει ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου – εκεί όπου είχε να βρεθεί από την πρεμιέρα της σεζόν στο Κατάρ.

Κι αυτό γιατί είχαμε εκπληκτική μάχη στο φινάλε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Παρά την pole position που ήταν η πρώτη του φετινή, είδε τον Valentino Rossi να τον προσπερνάει στην εκκίνηση με την εργοστασιακή Yamaha. Ένα πέρασμα μετά ο Dovizios ανέκτησε τα ηνία αλλά το μεταξύ τους γαϊτανάκι δεν θα τελείωνε εκεί. Στον γύρο οκτώ ο «Γιατρός» τον πέρασε ξανά, ωστόσο και πάλι προσωρινά αφού ο συμπατριώτης του Ιταλός χρειάστηκε αυτή τη φορά τρεις γύρους για να βρεθεί ξανά στην πρωτοπορία. Κάπου εκεί ο Rossi άρχισε να χάνει έδαφος και θέσεις, με τον Jorge Lorenzo να κάνει την αντίθετη διαδρομή. Στο γύρο 18 εκ των 23, ο Ισπανός της Ducati πέρασε δεύτερος, εκτοπίζοντας τον Marc Marquez με την εργοστασιακή Honda. Στη συνέχεια παρενόχλησε συστηματικά τον teammate του αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει. Μάλιστα στον τελευταίο γύρο ο Marquez πήγε να του πάρει την μπουκιά από το στόμα αλλά μόνο προσωρινά. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου χώριζαν τους τρεις πρώτους. Με τους βαθμούς της τρίτης θέσης ο Marquez διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα, έχει πλέον 181 πόντους έναντι 132 του Rossi και 113 του Dovizioso.

Ο Alonso αποχωρεί ή όχι;

Ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο… ανακατατάξεων στο grid της Formula 1, λόγω της αναπάντεχης αποχώρησης του Daniel Ricciardo από τη Red Bull Racing με προορισμό τη Renault, ερωτηματικό παραμένει το μέλλον του Fernando Alonso! Κι αυτό, παρότι ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει συμβόλαιο με τη McLaren και για το 2019. Βλέπετε, ένα ρεαλιστικό σενάριο τον θέλει να παραμένει στις τάξεις της βρετανικής ομάδας αλλά να μην οδηγεί για λογαριασμό της στη Formula 1! Ναι, όπως ίσως έχετε υποθέσει ήδη, να ηγηθεί νέας «επίθεσης» της McLaren στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού. Αυτή τη φορά όχι μόνο για τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης αλλά για ολόκληρη τη σεζόν στα Indy Car.Όμως αν είναι να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, θα πρέπει να αποφασιστεί άμεσα λαμβάνοντας υπόψη τα λόγια του Michael Andretti, επικεφαλής της Andretti Autosport, η οποία «έτρεξε» το περυσινό πρόγραμμα του Ισπανού στο Indy500. «Θέλουμε τον Αλόνσο αλλά ό,τι γίνει έως την άλλη εβδομάδα». Ολα αυτά ενώ ο Carlos Sainz που το 2019 δεν θα είναι στη Renault, φέρεται να βρίσκεται στη λίστα της McLaren. Το ερώτημα είναι, για να πάρει τι θέσει ποιου; Μήπως ήρθε η ώρα της αποχώρησης του Alonso;

Οχημα - αράχνη δεν κολλάει πουθενά

Η ιδέα ήρθε από τη Γαλλία και αφορά ένα 100% ηλεκτρικό όχημα, το οποίο κυριολεκτικά δεν κολλάει πουθενά. Η γαλλική εταιρεία SWINCAR ξεκίνησε στις αρχές του 2015, όπου ο Pascal Rambaud, βασιζόμενος στην μηχανική του εκκρεμούς, σχεδίασε το πρωτότυπο χαμηλού κέντρου βάρους και 100% ηλεκτρικό e-spider. Το swincar e-spider είναι ένα όχημα με πρωτότυπη κατασκευή. Η κίνηση μοιράζεται και στους τέσσερις τροχούς . To e-spider είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην κολλάει πουθενά, αφού υπό οποιαδήποτε κλίση και γωνία, κρατάει τον οδηγό στην ίδια οριζόντια θέση οδήγησης Το ηλεκτρικό e-spider εξοπλίζεται με μπαταρίες λιθίου (LifePro4), οι οποίες δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα χρήσης του ηλεκτρικού οχήματος για 4 ώρες αναρρίχησης ή 100 χιλιόμετρα επίπεδης διαδρομής. Με τη χρήση των φρένων γίνεται επαναφόρτιση της μπαταρίας ώστε να δώσει στον οδηγό λίγα χιλιόμετρα αυτονομίας ακόμα. Να σημειωθεί πως με συγκεκριμένο εξοπλιστικό πακέτο, αποτελείται από: ζώνες ασφαλείας, λασπωτήρες, καθρέπτες, πίσω φώτα, εμπρόσθιους προβολείς και φλας, χειρόφρενο, μικρούς χώρους αποσκευών, ντεπόζιτο νερού και πρίζα 12V. Επίσης, μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους της Γαλλίας. Η βασική έκδοση του e-spider στην αγορά της Γαλλίας ξεκινάει απο 10.000 ευρώ.

8,5 εκατ. ευρώ για μεταχειρισμένο;

Το ξέρουμε ότι μία Koenigsegg Agera RS αξίζει πολλά, άλλωστε πάντα οι τιμές των περιορισμένων εκδόσεων hypercar είναι αστρονομικές. Βέβαια, αυτή τη φορά πρόκειται για μία μεταχειρισμένη Koenigsegg Agera RS του 2016 και όχι του κουτιού. Κατασκευάστηκαν μόνο 25 στο εργοστάσιο της Σουηδικής εταιρίας.

Η εν λόγω Koenigsegg, η οποία είναι το νούμερο 2 και πάτησε για πρώτη φορά στον δρόμο τον Αύγουστο του 2016, πουλήθηκε στη Ρωσία μέσω μίας ρωσικής ιστοσελίδας έναντι του ποσού των 8.555.555 ευρώ. Το κοντέρ της γράφει μόνο 878 χλμ.

Διαθέτει έναν twin-turbo V8 5.0lt αλουμινένιο κινητήρα αποδίδει 1.160 ίππους και συνδέεται με αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων. Η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 457,94km/h.

Οδηγός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass