Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Ferrari των... 48,4 εκατ. δολαρίων!

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2018 16:14

Χρειάστηκαν μόνο 10 λεπτά για την πώληση μιας από τις συνολικά 36 Ferrari 250 GTO σε δημοπρασία. Όσο για την τελική τιμή πώλησης ας μην το συζητήσουμε καλύτερα… 48,4 εκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένων των φόρων, με αποτέλεσμα αυτή η 250 GTO να γίνεται το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ σε δημόσια δημοπρασία!

Παρόλο που το ποσό είναι τεράστιο για ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε το 1960, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το τρίτο σε σειρά με αριθμό πλαισίου 3413.
Παράλληλα, είχε δοκιμαστεί από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Phil Hill, για να πάρει μέρος στη διοργάνωση Targa Florio του 1962 στην οποία το συγκεκριμένο μοντέλο κέρδισε δύο συνεχόμενες χρονιές. Ύστερα λοιπόν από δύο δεκαετίες που πέρασε αυτή η Ferrari 250 GTO στην κατοχή του Gregory Whitten, πουλήθηκε με τον αυθεντικό κινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων και αμάξωμα, ενώ ο ίδιος δήλωσε: «Το ταξίδι μου με την 250 GTO έφτασε στο τέλος του. Αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος να δω πώς θα χρησιμοποιήσει ο νέος ιδιοκτήτης αυτό το φανταστικό αυτοκίνητο».