Internet …προσεχώς!

ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΚΕΑ, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ * ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2020 15:20
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη λύση της εγκατάστασης ασύρματου δικτύου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της κοινότητας Συκέας, προωθεί ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της μη πρόσβασης στο internet των κατοίκων τόσο της Συκέας όσο και του οικισμού της Αναλήψεως.

Με χθεσινή ανακοίνωση ο Δήμος Ελασσόνας ενημερώνει ότι:

«Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊό στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για μεγαλύτερη χρήση του διαδικτύου.

Είναι βέβαια λυπηρό εν έτει 2020 οι κάτοικοι της κοινότητας Συκέας του Δήμου Ελασσόνας να στερούνται της ευκολίας για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ευρυζωνικού δικτύου.

Η δημοτική αρχή Ελασσόνας γνωρίζει εδώ και καιρό το πρόβλημα που έχει προκαλέσει η δικαστική διαμάχη του ΟΤΕ με ιδιώτη εργολάβο και για τον λόγο αυτό αναζητά λύσεις που θα ξεπεράσουν το πρόβλημα και θα απεγκλωβίσουν τον οικισμό από την ψηφιακή απομόνωση.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ελασσόνας τηλεδιάσκεψη μεταξύ κατοίκων της κοινότητας Συκέας και των διαχειριστών της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα sarantaporo.gr, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασύρματου κοινοτικού δικτύου σε πάνω από 13 κοινότητες του Δήμου μας".

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης, δήλωσε: «Είναι πραγματικά απογοητευτικό η πρόσβαση μιας κοινότητας στο σταθερό ίντερνετ να έχει μπλέξει στα «γρανάζια» της δικαιοσύνης. Για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα, χρειάζονται ευέλικτες λύσεις. Γι’ αυτό μίλησα πρόσφατα με τον διαχειριστή της AMKE sarantaporo.gr κ. Γ. Κλεισιάρη και του ζήτησα να μελετήσει την εγκατάσταση ασύρματου κοινοτικού δικτύου στη Συκέα. Ο Δήμος Ελασσόνας έχει τη δυνατότητα και προτίθεται να καλύψει το κόστος εγκατάστασης του νέου ασύρματου δικτύου και οι κάτοικοι θα επιβαρυνθούν το κόστος σύνδεσης και την αγορά του αντίστοιχου εξοπλισμού».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΠΙΖΙΟΥ

Την άμεση λύση του προβλήματος που έχει παρουσιαστεί με την έλλειψη σύνδεσης internet στα χωριά Συκιά και Ανάληψη του Δήμου Ελασσόνας ζητάει με αναφορά της προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Η κα Μπίζιου αφού σημειώνει πως «η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι βασική υποδομή και δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες της χώρας», τονίζει πως «η έλλειψη αυτής δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα αυτές τις ημέρες, αφού είναι δεδομένη η ανάγκη μαθητών και φοιτητών για διαδικτυακή παρακολούθηση μαθημάτων αλλά και φυσικά όλων των κατοίκων για διαδικτυακές συναλλαγές με τράπεζες και άλλους φορείς».

Σε σχετική της δήλωση η Λαρισαία βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «η κυβέρνηση που κατάφερε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο να πραγματοποιήσει ψηφιακά άλματα τα οποία δεν είχαν πραγματοποιηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα μεριμνήσει και για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και θα επιδείξει την ίδια αποτελεσματικότητα».

«Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία πως θα επιτευχθεί άμεση λύση», καταλήγει στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

Η Λαρισαία βουλευτής, από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση του προβλήματος, κινήθηκε άμεσα ενημερώνοντας και τηλεφωνικά τα αρμόδια Υπουργεία και έκτοτε βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να επιτύχει την τάχιστη επίλυσή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass