«Μηχανοκίνητο» το Σαββατοκύριακο με F1 και MOTOGP

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2020 13:17

Το Γκραν Πρι Ισπανίας είναι ο επόμενος αγώνας στο περίεργο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 και διεξάγεται στην πίστα της Βαρκελώνης στην Ισπανία αύριο Κυριακή στις 16.00.


Και από ό,τι βλέπουμε θα έχει και στην Ισπανία πολλή ζέστη πράγμα που σημαίνει ότι όλα θα κριθούν στις γόμες των ελαστικών που θα διαλέξουν οδηγοί -τιμ μάνατζερ- και τι θα προτείνουν οι επικεφαλής της Pirelli. Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τα ελαστικά. Οι στροφές «υψηλής ενέργειας» σε συνδυασμό με την πιο τραχιά άσφαλτο που απαντάται όλη τη χρονιά καθιστούν τη σκληρή γόμα P Zero Orange (πορτοκαλί σιρίτι) και τη μέση γόμα P Zero White (λευκό σιρίτι) ιδανική επιλογή για το Ισπανικό Grand Prix. Πέρυσι η πλειοψηφία των αγωνιζόμενων πραγματοποίησε δύο pit stop, πιθανότατα αυτό θα επαναληφθεί και φέτος. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τα ελαστικά: Τα μονοθέσια έχουν ρυθμίσεις με υψηλό αεροδυναμικό φορτίο στη Βαρκελώνη για να είναι σταθερά στις γρήγορες στροφές. Όσο αυξάνει η δύναμη που πιέζει προς τα κάτω τα μονοθέσια τόσο αυξάνεται το ποσοστό ενέργειας που διοχετεύεται διαμέσου των ελαστικών. Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω παραμέτρων οι θερμοκρασίες στο πέλμα μπορεί να φτάσουν τους 130 βαθμούς Κελσίου.
«ΦΩΤΙΑ» H MOTOGP
Το πρωτάθλημα της MOTOGP συνεχίζεται με τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μετά τη διακοπή στην πίστα Red Bull Ring - Spielberg. Η επικαιρότητα εστίασε στην ΚΤΜ μετά τη νίκη στο προηγούμενο αγώνα. Ιστορία έγραψε ο Brad Binder, με τον Ν. Αφρικανό να εντυπωσιάζει πάνω στην ΚΤΜ. Ο Binder ανέβαζε σταδιακά το ρυθμό του και αφότου άρχισε να καλύπτει τη διαφορά του από τον Morbidelli, που είχε πάρει την 1η θέση μετά την εκκίνηση, έδειχνε ότι είχε τον ρυθμό για να περάσει την Yamaha. Και πράγματι, η KTM με λίγο καλύτερη τελική από την Μ1 κάλυπτε συνεχώς τη διαφορά που είχε ξεπεράσει και το ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα, για να ανέβει τελικά στην 1η θέση! Πίσω από τον φανταστικό Binder τερμάτισε, χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα, ο Franco Morbidelli που και γι’ αυτόν είναι το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία. Ο Johann Zarco δεν έκανε καλή εκκίνηση, ενώ λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό του Αγώνα έκανε λάθος και έριξε τον Pol Espargaro που θα μπορούσε σήμερα να κυνηγήσει ένα βάθρο.
Και το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά αφού όλοι πλέον μπορεί να διεκδικήσουν τη νίκη. Η μονομαχία λοιπόν στην Αυστρία αύριο Κυριακή στις 15.00 αναμένεται πολύ δυνατή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass