Moto GP: Δύο αγώνες στη Βαλένθια πριν πέσει η αυλαία στο Portimao

ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο VALENTINO ROSSI -ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ MARQUEZ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2020 11:15

Επιστροφή στην Ισπανία για να ξεκινήσει το τελευταίο ταξίδι των τριών εβδομάδων της σεζόν MotoGP 2020, καθώς στη Βαλένθια θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες, ο αγώνας Gran Premio de Europa κι ο αγώνας Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana,

μία εβδομάδα αργότερα. Η πίστα της Valencia καθιερωμένα φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, αλλά φέτος θα δώσει τη θέση του σε μία νέα πίστα για το MotoGP, την Autodromo Internacional do Algarve στο Portimao της Πορτογαλίας, η οποία έχει επιλεχθεί ως η τελευταία πίστα στο ημερολόγιο των αγώνων αυτής της ασυνήθιστης σεζόν.
Πριν όμως συμβεί αυτό οι ομάδες του MotoGP έχουν δύο αγώνες στη δύσκολη και ασυνήθιστη πίστα Circuit Ricardo Tormo. Είναι η μοναδική πίστα που μοιάζει με κλειστό στάδιο, με εξέδρες που περιβάλλουν τις εννέα αριστερές και πέντε δεξιές στροφές. Δυστυχώς λόγω των περιορισμών του Covid -19, δεν θα υπάρχουν θεατές στην πίστα, για να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, όπως συνηθίζεται στο Grand Prix της Βαλένθια. Πρόκειται για μια σφιχτή πίστα με πολλές στροφές και αριστερόστροφη φορά.
Λόγω της εποχής, καθώς ο αγώνας διεξάγεται τον Νοέμβριο, είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής. Ο αγώνας Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 15:00 το μεσημέρι σήμερα, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου την ίδια ώρα.
Ο Ιταλός σούπερ σταρ έχασε τους δύο αγώνες στην Aragon λόγω του ότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και αυτομάτως τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του στην Tavullia. Και το δεύτερο – μετά το τεστ που είχε κάνει – βγήκε αρνητικό κι έτσι ο Ιταλός σούπερ σταρ θα ανέβει στην αγαπημένη του M1 αύριο το πρωί στις ΕΔ3.
Ο Ιταλός πέταξε, με ιδιωτική πτήση, στη Valencia και έμεινε μόνος του σε καραντίνα μέχρι και τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIM, σήμερα το πρωί (μαζί με όλα τα μέλη του επιτελείου του) έκανε και ένα δεύτερο τεστ. Για το θέμα με τη Yamaha και τη μη τιμωρία των οδηγών της μίλησε και ο Marc Marquez, η στάση του οποίου ήταν αρκετά επιθετική.
Θυμίζουμε ότι ενώ η Yamaha και οι ομάδες της τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών, δεν έγινε το ίδιο για τους οδηγούς, οι οποίοι δεν πλήρωσαν τελικά το λάθος του εργοστασίου να προβεί σε αλλαγή των βαλβίδων στους κινητήρες του. Η έρευνα της FIM ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και αποδείχτηκε ότι στους πρώτους κινητήρες που είχε η Yamaha στην Jerez, είχαν γίνει αλλαγές χωρίς να ζητήσουν σχετική άδεια από την Ένωση Κατασκευαστών. Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί η Yamaha με μείον 50 βαθμούς στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, ενώ η εργοστασιακή ομάδα και η Petronas έχασαν 20 βαθμούς και 37 βαθμούς αντίστοιχα στο Πρωτάθλημα των Ομάδων.
Η Yamaha παραδέχτηκε το λάθος της και το απέδωσε σε λάθος ερμηνεία των κανονισμών, ενώ αποφάσισε να μην κάνει έφεση για την αφαίρεση των βαθμών.
Ο Marc Marquez όχι μόνο δεν πιστεύει ότι το όλο θέμα έγινε από λάθος ερμηνεία του κανονισμού, αλλά το προχωρά ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι οι οδηγοί των μπλε ήξεραν ακριβώς τι γινόταν! «Αυτό που είναι φανερό είναι ότι έκλεψαν και δεν ήταν σύννομοι με τους κανονισμούς. Όσο για το ότι δεν ήξεραν τίποτα οι οδηγοί...». «Αυτή η δικαιολογία έχει βάση, όμως κάθε εργοστάσιο είναι ανοιχτό ως προς τους οδηγούς του και πάντα ξέρεις τι κινητήρα χρησιμοποιείς». «Ξέρεις τα πάντα... για όλα είσαι ενήμερος. Βλέπεις τον κινητήρα που βάζουν και πάντα ξέρεις τι ακριβώς χρησιμοποιούν». Από τη μεριά του ο Andrea Dovizioso δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι άλλοι Κατασκευαστές αποδέχτηκαν την απόφαση και δεν ασκούν έφεση ώστε να τιμωρηθούν και οι οδηγοί της Yamaha.
Ειδικά η Ducati θα ωφελούνταν πολύ από κάτι τέτοιο, αφού ο Dovi – που ήταν 3ος πίσω από τις Yamaha των Quartararo-Vinales – θα έπαιρνε τους 25 βαθμούς της νίκης. Κάτι τέτοιο θα έδινε ακόμα περισσότερες ελπίδες στην Ducati στο να πάρει τον Τίτλο φέτος, παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα με το νέο ελαστικό της Michelin.
«Δεν μπορώ να καταλάβω τη στρατηγική των Κατασκευαστών, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν αποδεχτεί αυτήν την απόφαση». «Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες και γι’ αυτό δε θέλω να πω κάτι παραπάνω, αλλά η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται πάρα πολύ παράξενο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass