Οι νέες μπαταρίες φορτίζονται έως 80% σε 15 λεπτά

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2020 14:05

Η Quantum Scape, μία εταιρεία πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μπαταριών λιθίου-μετάλλων στερεάς κατάστασης επόμενης γενιάς για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε ότι οι νέες μπαταρίες της μπορούν να φορτιστούν έως και το 80% της πλήρους ισχύος τους

σε 15 λεπτά, σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από τις μπαταρίες που χρησίμευε το Tesla Model 3. Η Quantum Scape, κατατάσσει τον Όμιλο Volkswagen ως τον μεγαλύτερο μέτοχό της. Τα δεδομένα απόδοσης, τα οποία δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί στον δρόμο, δείχνουν ότι οι μπαταρίες της Quantum Scape θα μπορούσαν να προσφέρουν περίπου 50% περισσότερα χλμ. από το ίδιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών, αναφέρει το Bloomberg. Οι νέες μπαταρίες μπορούν επίσης να φορτιστούν έως 800 φορές με ελάχιστη απώλεια στην ικανότητά τους να διαχειριστούν την ηλεκτρική ενέργεια στη χρήση και στην αποθήκευση. Αυτός ο παράγοντας απασχολεί τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων γιατί όλες οι μπαταρίες αντιμετωπίζουν τους παράγοντες της αντοχής και της αξιοπιστίας.
Αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει μαζικά τη νέα της μπαταρία. Η Quantum Scape που συγκέντρωσε περισσότερα από 700 εκατ. δολάρια, εδρεύει στην Καλιφόρνια είναι μία από τις πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που προσπαθούν να αναπτύξουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης, μια καινοτομία που υπόσχεται να επιταχύνει δραματικά την ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) παρέχοντας στους κατασκευαστές μία ασφαλέστερη, φθηνότερη εναλλακτική λύση έναντι των μπαταριών ιόντων λιθίου.
Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης χρησιμοποιούν στερεά υλικά αντί για εύφλεκτα υγρά για να επιτρέψουν τη φόρτιση και την εκφόρτιση. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου για να επεκτείνουν το εύρος οδήγησης, να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν την ασφάλεια και να μειώσουν τους χρόνους επαναφόρτισης - θέτοντας τα ηλεκτρικά οχήματα στο ίδιο επίπεδο με βενζινοκίνητα οχήματα. Η Quantum Scape ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους επενδυτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1