Ποδήλατα με διαστημικούς τροχούς

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ Η NASA

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2021 16:40

Μια νεοφυής εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες και μεθόδους που ανέπτυξε η NASA για τα οχήματα που στέλνει στις διαστημικές αποστολές για να κατασκευάσει ελαστικά αρχικά για ποδήλατα και σε επόμενη φάση για μοτοσυκλέτες και

αυτοκίνητα. Η Smart Tire Company ιδρύθηκε το 2020 σε συνεργασία με την NASA με στόχο την εμπορική αξιοποίηση διαφόρων τεχνολογιών που αναπτύσσει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Συνιδρυτής της εταιρείας είναι και ένας από τους νικητές του τηλεοπτικού reality «Survivor» στις ΗΠΑ. Μια από τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει για τα διαστημικά της οχήματα η NASA ονομάζεται Shape Memory Alloy (SMA). Με αυτή την τεχνολογία κατασκευάζονται ελαστικά που αποτελούνται από συνδεδεμένα μεταξύ τους ελατήρια τα οποία είναι προϊόν ενός κράματος νικελίου και τιτανίου.
Το ελαστικά αυτά αναδιατάσσουν τη μοριακή τους δομή όταν κάμπτονται αλλά επιστρέφουν κάθε φορά στο αρχικό τους σχήμα. Επιπλέον δεν χρειάζονται αέρα και θεωρητικώς τουλάχιστον δεν μπορεί να τα τρυπήσει οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά αυτής της τεχνολογίας δεν θα τρυπάνε, δεν θα χρειάζονται φούσκωμα, θα έχουν καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών και τέλος θα έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τα συμβατικά ελαστικά.
Η εταιρεία δημιούργησε ένα τύπο ελαστικών για ποδήλατα τον οποίο ονόμασε METL και όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της στόχος είναι τα πρώτα ποδήλατα με τις... διαστημικές ρόδες να κυκλοφορήσουν το 2022.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1