Ερχονται τα «έξυπνα» εικονικά παπούτσια

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2021 16:59

Είναι γνωστό ότι η Apple αναπτύσσει το δικό της σύστημα εικονικής πραγματικότητας για να εισέλθει και αυτή σε μια αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά στην οποία σκοπεύουν να εμπλακούν όλοι οι τεχνολογικοί κολοσσοί.


Όπως έγινε γνωστό η Apple κατέθεσε μια αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα περιφερειακό σύστημα που θα συνοδεύει την κάσκα VR που αναπτύσσει. Πρόκειται για ένα τύπο «έξυπνων παπουτσιών» που θα στέλνουν οπτικά δεδομένα στα πόδια του χρήστη της κάσκας ώστε η εμπειρία του να είναι ολοκληρωμένη σωματικά.
Με απλά λόγια να μπορεί ο χρήστης να αισθάνεται και να χρησιμοποιεί και τα πόδια του στο εικονικό κόσμο στον οποίο βρίσκεται. Το παπούτσι (ή πιθανώς καλτσοπάπουτσο) θα χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες, πολυμερή υλικά και πιεζοηλεκτρικά συστήματα που θα επιτρέπουν στον χρήση να αποκτά την αίσθηση του ζεστού, του κρύου κ.α.
Έτσι όταν για παράδειγμα, ο χρήστης της κάσκας «περπατάει» σε ένα πάτωμα με πλακάκια ή σε μια παραλία ξυπόλητος θα νιώθει στα πόδια του την ίδια αίσθηση και θερμοκρασία που θα είχε αν περπατούσε στην πραγματικότητα σε αυτές τις επιφάνειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1