Χέρι-χέρι smartphones και αντικοινωνικότητα

Δημοσίευση: 03 Απρ 2013 15:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:18
Τα smartphones, και γενικότερα οι φορητές συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στο Internet, έχουν κατακλύσει την αγορά τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας αναπόφευκτα την καθημερινότητά μας.

Φυσικά, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα, στη βελτίωση και τη διευκόλυνση των εργασιών μας, των επικοινωνιών αλλά και της διασκέδασης μας, όμως φαίνεται πως έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνική μας συμπεριφορά.

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που, οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε απορροφηθεί στο κινητό μας τηλέφωνο ενώ είμαστε στο αεροδρόμιο, το τρένο, σε εστιατόρια ή ακόμα και με την παρέα μας, αποκόπτοντας κάθε επαφή με την πραγματικότητα που μας περιτριγυρίζει.

Μάλιστα, οι πωλήσεις των smartphones φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται και μέσα στο 2013, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερες από 918 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε πρόσφατη έρευνα της IDC (International Data Corporation), φαίνεται πως οι χρήστες φορητών συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS, ελέγχουν κατά μέσο όρο το λογαριασμό τους στο Facebook, 14 φορές την ημέρα.

Αν σε αυτό το νούμερο προσθέσουμε και όλες τις άλλες δραστηριότητες μας, μεσώ των smartphones (SMS, emails, παιχνίδια, instant messages κτλ), γίνεται εύκολα κατανοητό πως, οι νέες τεχνολογίες όχι απλά αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, αλλά πλέον διαδραματίζουν ίσως τον πιο βασικό ρόλο σε αυτήν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO EYXON
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1