Καλοκαιρία

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2018 19:45
*ΤΩΡΑ τώρα, ή τώρα υστερότερα;  Ζ.   *ΤΩΡΑ τώρα, ή τώρα υστερότερα; Ζ.

*- ΧΙΟΝΙ στη Σαχάρα, πάγωσε ο Ατλαντικός, ο Λαρισαίος διάβαζε τα νέα.

-Στον Αγιόκαμπο πάλι, βγήκε η θάλασσα στη στεριά. Και στη Λάρισα σταθερά μες στην καλή χαρά. Άπαιχτη καιρικά.

Ζ.

 

Πρωί Δευτέρας

*-ΤΑ δευτεριάτικα πρωινά μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά, σχολίαζε ο Λαρισαίος χθες στην παρέα του καφέ.

-Για ορισμένους είναι καθαρή ευτυχία η επιστροφή στη δουλειά έπειτα από ένα μακρύ και βαρετό Σαββατοκύριακο, παρέα με τη μοναξιά ή με την οικογενειακή μιζέρια…

Κοίταζε τον ένα δεξιά του. Μετά στράφηκε απέναντι.

- Για άλλους είναι ένα ατέλειωτο μαρτύριο να σηκωθούν με τα χίλια βάσανα από το κρεβάτι και να έχουν ολόκληρη άχρηστη και αντιπαραγωγική εβδομάδα μπροστά τους. Επίσης για ορισμένους άλλους, γι’ αυτούς είναι πραγματικό μαρτύριο να σκέφτονται ότι τώρα όλοι οι άλλοι πάνε στη δουλειά, όλες οι ευτυχισμένες ψυχές που έχουν τελικά μια δουλειά να κάνουν….

Και κατέληξε.

- Υπάρχει και άλλη μία κατηγορία. Είναι οι τυχεροί που παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ένα πολύ ευχάριστο Σαββατοκύριακο, προσβλέπουν στη δουλειά με παιδική προσμονή. Σπάνια κατηγορία αυτοί…

Ζ.

 

Διά του προέδρου

*«Ο δήμαρχος Φαρσάλων ούτε σωπαίνει όταν έχει βήμα έκφρασης, ούτε φοβάται ανίσχυρες, ανύπαρκτες υποψηφιότητες. Αποφεύγει όμως να ‘’κυνηγά’’ δημοσιογράφους για σχόλια περί ασήμαντων καταστάσεων. Και προβληματίζεται ιδιαίτερα όταν έχει να αντιμετωπίσει παρασκήνιο, μεθοδεύσεις και τεχνάσματα». Οπότε τοποθετείται και ο Άρης Καραχάλιος στην υπόθεση. «Επί της ουσίας ο δήμαρχος Φαρσάλων παρίσταται σε εκδηλώσεις φορέων και τρίτων, εάν και όταν προσκληθεί. Με πρόσκληση τυπική και ουσιαστική. Άλλως, πολύ απλά δεν παρίσταται». (Αυτό απομένει: «ανίσχυρες, ανύπαρκτες υποψηφιότητες…»)

***

*ΚΑΙ αφού ολοκληρώνει με τα γενικά κι ύστερα από όσα είχε πει ο Κ. Τύμπας, ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει με αριστοτεχνική ντρίπλα: «Στην εκδήλωση του Σταυρού ο βαθμός εκπροσώπησης του Δήμου Φαρσάλων ήταν αντίστοιχος και ανάλογος του επιπέδου της πρόσκλησης, με συνέπεια να παραστεί ο Δημήτριος Κωνσταντάκης πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και αιρετός της δημοτικής αρχής. Όλα τα λοιπά περιττεύουν, κυρίως τα περί έμπνευσης, υλοποίησης και παραφωνίας». (Εκεί πάντως ήταν κι ο περιφερειάρχης και βουλευτές και οι άλλοι Φαρσαλινοί εκπρόσωποι.)

Ζ.

 

Ψέματα;

*ΚΑΙ να ο Γιώργος Καραβάνας κόντρα στο κύμα εθνικοπατριωτισμού: «Έχω υπόψη μου πολιτευτές που σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης στα εθνικά μας θέματα, αλλά έκαναν ό, τι μπορούσαν για να μετατεθούν τα τέκνα τους στην Αεροπορία και κατά προτίμηση κοντά στο σπίτι, για να μην τους λείψει το φαΐ της μαμάς», σχολιάζει ο Λαρισαίος πρώην Δράση-Ποτάμι και νυν ΝΔ. «Γεμίσαμε μακεδονομάχους», διαπιστώνει. (Το ξέρει ότι δεν θ’ αρέσει καθόλου σε κάμποσους από τους συναγωνιστές του.)

Ζ.

 

Απεργία

44 εκπαιδευτικοί, στους 1.460, των 163 σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, απήργησαν χθες, κατά του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την υποχρεωτική 30ωρη εργασία την εβδομάδα στα σχολεία τους.

Πρόσφατα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, μαζί με την ΕΛΜΕ, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το 30ωρο, με κινητοποίησή τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, το κατήγγειλαν σφόδρα, σε ανακοινώσεις τους.

Αυτό που φάνηκε χθες, είναι ότι τελικά μαζί τους συμφωνεί μόνο το 2,88% των εκπαιδευτικών του νομού Λάρισας. Πολύ μικρό ποσοστό για τόση φασαρία!

Λ.Κ.

 

Δεκατέσσερα σκαλιά

*ΝΑ, εδώ έχει ανακύψει πρόβλημα. Και πώς λύνεται; Δύσκολο.

Οι παλιές εργατικές κατοικίες στη συνοικία των Πυροβολικών χτίστηκαν στη δεκαετία του ‘60. Προχωρημένου σχεδιασμού για την εποχή, καμιά τριανταριά σπίτια 70-80 τετραγωνικών τύπου μεζονέτας, κάτω σαλονοτραπεζαρία-κουζίνα και πάνω με εσωτερική σκάλα δύο κρεβατοκάμαρες-τουαλέτα. Εδώ ακριβώς ανεφύη το πρόβλημα. Με την τουαλέτα. Δεν προέβλεψε ο αρχιτέκτονας ότι οι νεαροί τότε δικαιούχοι θα μεγάλωναν με τα χρόνια.

-Ξέρεις τι είναι παιδί μου να ανεβαίνεις 14 σκαλιά κάθε φορά που είναι να πας τουαλέτα; Μαρτύριο…

Απελπισμένος ο ηλικιωμένος Λαρισαίος. Και λύση δεν υπάρχει. Να επανέλθει ο ΟΕΚ να φτιάξει τουαλέτες και στο ισόγειο, δεν γίνεται, άλλωστε έχει καταργηθεί ο Οργανισμός. Να κατασκευάσει ο καθένας ιδιοκτήτης, θεωρείται αυθαιρεσία, απαγορεύεται. (Αν ασχολούνταν ο Δήμος με την Πολεοδομία και παραχωρούσε κάποια εξαίρεση για 1-2 τετραγωνικά;)

Ζ.

 

Στο τραπέζι

*- ΜΑΜΑ, πού πάνε τα Χριστούγεννα όταν φεύγουν;

- Δεν βλέπεις; Στην κοιλιά και κυρίως στον ποπό, παιδί μου..

Λαρισαϊκές συζητήσεις γύρω από το οικογενειακό τραπέζι.

***

*-Μάνα, ψήσε τίποτε λουκάνικα… Με μπόλικες πατάτες.

-Μα παιδάκι μου, τέτοια ώρα; Πέρασε από μεσάνυχτα…

-Η διαιτολόγος μου είπε ότι το μυστικό στη δίαιτα είναι να τρως πολύ αργά.

***

*-ΜΑΜΑ πώς το λέμε όταν βουτάμε το ψωμί στη σάλτσα ή τη σαλάτα;

-Παπάρα…

-Ααα… Έτσι λέει κι ο μπαμπάς έναν φίλο του.

Ζ.

 

Μπαλάκι τένις

*ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ή μήπως τένις; Μπαλάκι πάντως ο Κώστας Κολοβός, ο γνωστός '’σαραποβικός’’, ο πρόεδρος του φαν κλαμπ της Ρωσίδας τενίστριας, πέρα-δώθε το όνομά του κι η σχέση του με τη νεαρά αθλήτρια, ανάμεσα στην ‘’Ε’’ και τα ‘’Θ’’, με ενδιάμεσο ακριβώς τον Ζ.

Γράφει η εφημερίδα στη Λάρισα, αναδημοσιεύουν ‘’τα Θεοδωριανά’’ , η εφημεριδούλα του χωριού καταγωγής του στα Τζουμέρκα, επιστρέφει στην πόλη το αναδημοσιευθέν κ. ο. κ. Κάπως έτσι θα ξεκίνησε να γράφει κι ο Ζαμπέτας ‘’επεμβαίνεις, επεμβαίνεις, μ’ έκανες μπαλάκι τένις’’ . Αν κι εν προκειμένω ταιριάζει το τζουμερκιώτικο ‘’Απάν’ στην Κωστηλάτα στα κρύα τα νερά χορεύουν τα κορίτσια μαζί με τα παιδιά’’. (Εμ δεν τα ξέρει αυτά η Μαρία Σαράποβα, δεν τα ξέρει…)

Ζ.

 

Αποφεύγουν

*ΝΙΩΘΟΥΝ κάπως περιφρονημένοι οι γαστρεντερολόγοι της Λάρισας, ως ειδικότητα. Να τώρα μ’ ένα σωρό χορούς και πίτες, οι άνθρωποι των συλλόγων γυρίζουν στην αγορά μαζεύοντας δώρα για τις λαχειοφόρους. Μπαίνουν και σε ιατρεία γνωστών τους, κάτι έχουν να προσφέρουν οι μικροβιολόγοι, οι καρδιολόγοι κι οι άλλες ειδικότητες. Πρόθυμοι είναι κι οι γαστρεντερολόγοι, συνήθως προσφέρουν μια δωρεάν κολονοσκόπηση. «Δεν τη θέλουν», παραπονείται ο Λαρισαίος γιατρός. «Μας λένε ότι και πέρσι κανένας δεν ήθελε να κερδίσει τέτοιο δώρο».

Ζ.

 

Βελτίωση

*«Η ζωή μας έγινε ευκολότερη με Τσίπρα και Τσακαλώτο» είπε εκ των υστέρων ο γνωστός Ντάισελμπλουμ. Και κάποιοι στην κυβέρνηση μπορεί να το εξέλαβαν και ως έπαινο. Άλλοι πάλι επιβεβαιώνουν ότι τώρα πια άρχισαν να γεννούν αυγά και τα κοκόρια.

Όπως και να ‘χει, Λαρισαίος επιχειρηματίας, στενός συνεργάτης με ιδιοκτήτες αθηναϊκών κολοσσών έλεγε στην κυριακάτικη παρέα ότι οι άνθρωποι των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών δηλώνουν πως με την τωρινή κυβέρνηση συνεργάζονται καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη. Και δεν εννοούν ότι τους λαδώνουν και προχωρούν οι δουλειές αλλά πως «με ετούτους εδώ τα πράγματα τσουλάνε, κάποια αυτονόητα λειτουργούν». (Αυτό πάλι, είναι έπαινος για τους αριστερούς;)

***

*ΚΑΙ το προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ πρόσθετε ότι μετά από συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με εκπροσώπους των λεγόμενων παραγωγικών φορέων αποκόμισε την εντύπωση ότι νιώθουν την αγορά να κινείται, ένα κλίμα θετικό όπως το τελευταίο τετράμηνο του 2015. Αυτό που είχε ανακοπεί από τον Τσίπρα. (Τότε που ο Σαμαράς διηγούνταν το success story…)

Ζ.

 

Ας πιούμε

*ΜΕ έμπνευση και χθες στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Πιούμε δεν πιούμε τις ίδιες βλακείες θα κάνουμε. Οπότε ας πιούμε.

***

* - ΚΑΙ ποια είναι δηλαδή ρε παιδιά αυτή η Μαριορή που τα ’χει όλα;

***

*- ΓΙΑΤΙ έχεις τόσα νεύρα;

- Γιατί έχουν μεγάλη ζήτηση…

Ζ.

 

Με τον Τύπο

*«ΤΑ δημοσιεύματα των εφημερίδων είναι οι σημειώσεις της ιστορίας». Τα βασικά του Τύπου, που οφείλει να είναι με τους κυβερνώμενους και να ελέγχει τους κυβερνήτες, αναδεικνύονται στην ενδιαφέρουσα ταινία του Στήβεν Σπήλμπεργκ ‘’The Post: Απαγορευμένα μυστικά’’ με τη Μέρυλ Στριπ και τον Τομ Χανκς. Ταινία που συγκινεί αν μη τι άλλο τους δημοσιογράφους αλλά και όποιον σχετίζεται με τον Τύπο, ιδίως τεχνικούς, πιεστές, παλιούς λινοτύπες, οι ρεαλιστικές σκηνές του πιεστηρίου τη δεκαετία του ‘70 είναι εντυπωσιακές. Σχεδόν μυρίζει μελάνι η οθόνη. (Αν δούλευε κι ο εξαερισμός της αίθουσας στο ‘’Βικτόρια’’. Θα έτυχε μάλλον, δεν θα αδιαφόρησαν.)

Ζ.

 

Κι φρένου;

*-Τι σου είναι ο άνθρωπος… Ματαιότης ματαιοτήτων…

Οι Λαρισαίοι μεσήλικες συζητούσαν στο επιμνημόσυνο τσίπουρο.

-Γι’ αυτό σου λέω. Φάε, πίνε και ευφραίνου…

-Ε τώρα μας τα χαλάς. Ποιο φρένο, γιατί φρένο… (Δεν ακούν κι όλοι καλά.)

Ζ.

 

Δίχως τρύγο

*ΜΠΟΡΕΙ να λένε για την έως έκλυτη ζωή στις μεγαλουπόλεις, όμως ο νεαρός Θεσσαλός που εργάζεται σκληρά στο Λονδίνο έχει αντιρρήσεις. Και αναπολώντας ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, δηλώνει ότι του λείπουν τ’ αμπέλια, ο τρύγος για την ακρίβεια, με την ευρύτερη κοινωνική έννοια. «Μας έχει βαρέσει φυλλοξήρα εδώ, άσε…»

Ζ.

 

Αμηχανία

*ΕΞΥΝΕ το κεφάλι ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης διαβάζοντας στην εφημερίδα ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ορίστηκε υπεύθυνος του κόμματος για τη Θεσσαλία. Μια αμηχανία συνόδευε την ανάγνωση της συνοδευτικής ανακοίνωση της ΝΔ ότι με κινήσεις σαν αυτήν «τελικός στόχος είναι να κάνουμε πράξη το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και η δημιουργία μιας παράταξης που θα είναι ενωμένη και ανανεωμένη». Είχε και τον άλλο από δίπλα που ψιχάλιζε.

-Να, ξεκινάμε από Τύρναβο. Για ανανέωση και ενότητα. Και κατόπιν βλέπουμε…

Ζ.

 

Ρελάνς ψέμα

*ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ στο καφενείο δύο Λαρισαίοι κυνηγοί.

-Πολύ καλά χθες. Χτύπησα 30 πουλιά.

-Α, εγώ χτύπησα 40.

-Ναι; δεν φταίει κάνας άλλος, εγώ φταίω. Που μίλησα πρώτος.

Ζ.

 

Μοναξιά

* ΠΟΙΚΙΛΕΣ αντιδράσεις προκάλεσε το πρόσφατο άρθρο του προέδρου της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας Ηρακλή Γερογιώκα για το Σκοπιανό, ενώ ΝΔκράτης παρατήρησε ότι «ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί για το μείζον ζήτημα των ημερών οι Λαρισαίοι βουλευτές, η ΝΟΔΕ κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη. Μόνο ο ατρόμητος... Ηρακλής!». Δεν μπορεί, θα το πράξουν μέχρι και την ημέρα που θα φθάσει στα μέρη μας για να μιλήσει στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ, η Ντόρα Μπακογιάννη. Μέχρι τότε θα ‘χει ξεκαθαρίσει και η θέση του κόμματος.

Γ.Ρ.

 

Επιμένει

* Ο πρόεδρος της γαλάζιας ΔΗΜΤΟ συνεχίζει να προκαλεί την τοπική κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά για τα οικογενειακά επιδόματα. Στη νέα του δήλωση ο Ηρακλής Γερογιώκας κατηγορεί για «προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ο οποίος σε ενημερωτικό δελτίο τύπου για τα οικογενειακά επιδόματα παρέλειψε να αναφέρει τα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία στερούν από τους δικαιούχους τεράστια ποσά καθώς είναι υπερβολικά χαμηλά. Για μια ακόμη φορά τα ψέματα δεν περνάνε. Διαψεύδεστε από τους ίδιους σας τους βουλευτές, οι οποίοι παραπονιούνται εγγράφως στον κ. Τσίπρα. Κοροϊδεύετε τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους» καταλήγει, ανοίγοντας προφανώς νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τους …απέναντι.

Γ.Ρ.

 

Τρέξιμο…

* ΓΙΑ πολλούς λόγους θα είναι η φετινή χρονιά σημαδιακή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων… Και δη της Λάρισας …

Δεν είναι μόνο οι ηλεκτρονικοί προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί ακινήτων και η επικείμενη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, μείζονος σημασίας προκλήσεις και μεγάλου ειδικού βάρους ζητήματα. Έρχεται και η υποβολή δηλώσεων ακινήτων για το Κτηματολόγιο, που το λιγότερο που απαιτεί είναι έξοδα και ταλαιπωρία…

Από τον Μάιο, παίρνουν σειρά για κτηματογράφηση τα ακίνητα των υπόλοιπων περιοχών του νομού. Κάποιων περιοχών του Δήμου Λαρισαίων και των Δήμων Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων δηλαδή. Οι τελευταίες περιοχές που έμειναν.

Αλλά δεν είναι μόνο η υποχρέωση καταβολής των τελών, 20άρικα και 35άρια δηλαδή, το σπουδαιότερο είναι η συγκέντρωση εγγράφων και συλλογή των τίτλων που να αποδεικνύουν τα δικαιώματα επί της ακίνητης περιουσίας. Δεν τα δηλώνεις απλά τα ακίνητα, αποδεικνύεις με έγγραφα ότι είναι και δικά σου...

Ξεκάθαρα συμβόλαια δηλαδή, ληξιαρχικά στοιχεία επικαιροποιημένα… "Τρέξιμο" μεγάλο για ένα σοβαρό εγχείρημα που απαιτεί από τώρα εγρήγορση και όχι αναβλητικότητα… Ίσως να είναι αργά ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες…

Γ.Ν.

 

«Καπέλο»…

* ΟΠΩΣ συμβαίνει με τις αντικειμενικές, που ο κάθε ιδιοκτήτης πληρώνει φόρους ακινήτων με "πλασματικές" τιμές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έτσι συμβαίνει και με τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες που πληρώνουν στον ΕΦΚΑ εισφορές με «καπέλο» για εισοδήματα παρελθόντων ετών που πλέον δεν διαθέτουν…

Οι ασφαλισμένοι αυτοί πληρώνουν μέχρι σήμερα εισφορές με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν το 2015, ενώ κανονικά οι εισφορές τους για το 2017 θα έπρεπε να είχαν υπολογισθεί με βάση τα εισοδήματα των φορολογικών δηλώσεων του 2016 τα οποία, όπως έδειξε η στατιστική απεικόνισή τους, ήταν σημαντικά χαμηλότερα.

Σε όλους αυτούς το Υπ. Εργασίας είχε υποσχεθεί ότι αμέσως μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα προχωρούσε και στον επανυπολογισμό των εισφορών με βάση τα νέα εισοδήματα και στον συμψηφισμό τους, επιστρέφοντας τυχόν διαφορές. Ωστόσο αυτό, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Το αποτέλεσμα είναι διπλά επιβαρυντικό… Δεν βαρύνονται μόνο με έξτρα εισφορές αλλά στερούνται και της πολύτιμης ρευστότητας. Θορυβούν, αντιδρούν, επικαλούνται τις υποσχέσεις αλλά προς το παρόν φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Γ.Ν.

 

Ψευτοεννιάρι

*ΓΙΑ να είσαι προπονητής, πρέπει να είσαι και φιλόσοφος-αν και δεν το ξέρουν όλοι οι προπονητές ότι είναι φιλόσοφοι. Και ξέχνα τον Στίβεν Χόκινγκ. Κάθε προπονητής ποδοσφαίρου έχει καλύτερη κατανόηση του χρόνου από κείνον. Πως διαστέλλεται, πως εκτείνεται, πως τα πάντα σ’ ένα παιχνίδι αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Είναι το «Ψεύτικο Εννιάρι», ένα ακόμη ποδοσφαιρικοαστυνομικό μυθιστόρημα του Φίλιπ Κερ. Με ήρωά του, τον Σκοτσέζο που είναι μαύρος και συνάμα μισός Γερμανός, τον προπονητή που μετατρέπεται σε ερασιτέχνη ντετέκτιβ.

***

*ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ με αγγλικό ποδόσφαιρο, Μπαρτσελόνα αλλά και Παρί Σεν Ζερμέν, Ρώσους ολιγάρχες αλλά και ζάπλουτους Άραβες μα και το αναδυόμενο κινέζικο ποδόσφαιρο. Μα και με άποψη για την μπάλα:

Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πάντα εύκολο, αλλά το να το κάνεις να φαίνεται εύκολο είναι το πιο δύσκολο πράγμα στο σύγχρονο άθλημα. Αυτό ισχύει σχεδόν για οτιδήποτε σπουδαίο. Δείτε απλώς ένα βίντεο με τον Πικάσο να ζωγραφίζει κάτι πάνω σε μια κόλλα χαρτί. Το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο. Δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να το κάνει ο καθένας. Αλλά το να το κάνεις να φαίνεται εύκολο είναι τόσο σπάνιο. Όπως το απλό, ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Η ίδια φιλοσοφία μπορεί να ισχύσει και στις επιχειρήσεις. Μπορείς να πάρεις μαθήματα από το ποδόσφαιρο και να τα εφαρμόσεις στο εργοστάσιο και στην αίθουσα συνεδριάσεων. Η φιλοσοφία είναι η εξής: Αν δεν μπορείς να βγάλεις κέρδος, φρόντισε να μην έχεις απώλειες. Απλή οικονομική επιστήμη. Στο χορτάρι βέβαια εκφράζεται διαφορετικά, αλλά στην ουσία πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις, φρόντισε να μην χάσεις. Η ισοπαλία παραμένει ισοπαλία κι ο ένας πόντος μπορεί στο τέλος της σεζόν να σου δώσει το πρωτάθλημα.

***

*ΚΑΙ κάτι επιπλέον, από κάποιον που δείχνει να ξέρει τι παίζεται και πώς: Μέσα στο αχανές Καμπ Νου, με τόσους ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν για την ομάδα τους, θα ήταν γελοίο να νομίζει κάποιος ότι ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ακούει αυτά που λέει ο προπονητής. Ίσως να τον ακούει ο τέταρτος διαιτητής ή και ο αντίπαλος προπονητής εκεί δίπλα. Όλα γίνονται για τους φιλάθλους ή τις τηλεοπτικές κάμερες. Όταν βλέπετε τον Ζοζέ Μουρίνιο να δίνει παράσταση στην τεχνική του περιοχή, να σκέφτεστε τον Λόρενς Ολίβιε στον Ριχάρδο Γ’. Και σίγουρα οι χειρονομίες του αξίζουν μερικές φορές ένα Όσκαρ ή μια Χρυσή Σφαίρα.

Ζ.

 

LAZAROS CIU

*ΝΕΑ χρονιά, περπατάει στα 103 ο υπερπαλαίμαχος δημοσιογράφος Λάζαρος Αρσενίου. Το μυστικό του; Φανερό. Ποτέ δεν σταμάτησε να προσπαθεί, δεν έπαψε να κινείται στον σύγχρονο κάθε φορά ρυθμό. (Αρκεί να σκεφτεί κάποιος πόσοι εξηντάρηδες φοβούνται να μπλέξουν με τα κομπιούτερ.)

Ζ.

 

GERANOS CIU NTAMPLHS

*ΤΙ έφτιαξε πάλι χθες στη διασταύρωση ο φακός του Βασίλη Ντάμπλη… Γερανός από άλλη εποχή, του μέλλοντος.

Ζ.

 

 

 

KOKKALHS CIU PITA* ΠΑΡΩΝ στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης στριφτόπιτας (η βασιλόπιτα των Σαρακατσαναίων) ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Έχοντας στο πλευρό του δύο Σαρακατσάνους, παλιές "καραβάνες" της πολιτικής, τον πρώην υπουργό Γιώργο Σούρλα και τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Νίκο Κατσαρό, αντάλλαξε ευχές στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων στην Αθήνα. Ξεχώρισε όμως το στιγμιότυπο που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός. Ο ηλικιωμένος Σαρακατσάνος με τη μαλλιόκαπα στον ώμο, να εύχεται στον υπουργό δύναμη στο έργο του και να του υπενθυμίζει πως όταν τα βρίσκει δύσκολα με τους "θεσμούς" υπάρχει και η... γκλίτσα!

 

PAME CIU POREIA *ΠΑΜΕ από μικρός και βλέπουμε στην πορεία. (Ε ναι, θα έχει και πορεία.)

Ζ.

 

BIBLIO CIU NEANTERTAL

*ΕΝΑ στυλό χρειαζόταν και άφθονη έμπνευση εφηβική. Μπήκε η κιθάρα, προστέθηκαν και ντραμς, ενισχυτές, κούκλα έγινε το βιβλίο της Βιολογίας.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass