Χαμόγελα και μαντινάδες για τη γαλάζια σταρ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 19:45

*ΤΟ αδιαχώρητο επικράτησε στη χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ Λάρισας με κεντρική ομιλήτρια την Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι κάρτες είχαν εξαντληθεί μια εβδομάδα πριν και υπήρχε λίστα αναμονής. Πέρα από τις 700 που κόπηκαν, υπήρχε κόσμος που περίμενε να δει αν καταφέρει να εξασφαλίσει έστω και την τελευταία στιγμή μια κάρτα.

*ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ είσοδο έκανε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη στο κατάμεστο κέντρο του «Αστέρα». Τα φώτα χαμήλωσαν, ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος, η μουσική στο τέρμα και η Ντόρα με ένα διάπλατο χαμόγελο και τα χέρια σηκωμένα ψηλά μπήκε στην αίθουσα. Ο κόσμος χειροκροτούσε, φώναζε. Αρχηγική εμφάνιση. Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

*ΜΕ μαντινάδες κλήθηκε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο βήμα για να μιλήσει. «Έφτασε του αείμνηστου του Μητσοτάκη η κόρη. Καλωσορίζει η Λάρισα τη Ντόρα Μπακογιάννη, απ’ όπου και αν επέρασε το θαύμα θα το κάνει», «Με Κυριάκο για πρωθυπουργό και υπουργό την Ντόρα, για να ‘ρθει το χαμόγελο στη χώρα». Ευχάριστη έκπληξη για την ίδια αλλά και για το ακροατήριο που τη χειροκρότησε θερμά.

*ΕΝΤΟΝΟ το άρωμα εκλογών στη χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ με συνθήματα και επευφημίες, χειραψίες, αγκαλιές και φωτογραφίες έδιναν και έπαιρναν. Η δε προβολή του βίντεο με όλους τους προέδρους της ΝΔ από την ίδρυσή της έδωσε εκλογικό παλμό στη βραδιά. Συγκινητική για την κ. Μπακογιάννη η στιγμή της προβολής αποσπάσματος της ιστορικής ομιλίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

*ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ η επιτυχία της εκδήλωσης με την Ντόρα ως ομιλήτρια, αλλά παρ’ όλα αυτά ακόμη και οι διοργανωτές έδειξαν να ξαφνιάζονται ευχάριστα από την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Πάντως η Ντόρα εξέφρασε τη σιγουριά της, ότι του χρόνου στη Λάρισα η ΝΟΔΕ θα χρειάζεται γήπεδο για να χωρέσει όλους τους φίλους της παράταξης.

Ν.Π.

 

Κίνησε…

ΗΡΕΜΗΣΤΕ… Κοντά σιμά φέτος το Καρναβάλι… Ήδη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης φόρεσε τη μάσκα του, καβάλησε τον Ντορή του και ξεκίνησε την εκστρατεία…

(Λέτε να πάει να καταλάβει τα... Σκόπια με τους γενναίους του;)

 

Τίποτε

ΤΙ θα γίνει με το σκοπιανό; Απολύτως τίποτε. Ούτε εμείς το θέλουμε, ούτε οι σκοπιανοί μπορούν. Άμα σε ένα ζήτημα μπλέκουν τα κομματικά συμφέροντα ενός εκάστου, κι από κοντά ένα «τσουνάμι» από «κάργα πατριώτες», παπάδες, δεσποτάδες, «τρελούς στρατηγούς», ομογενειακά σωματεία, συλλαλητήρια, περικεφαλαίες, δόρατα και εξαπτέρυγα, βράσε όρυζα…

Στην άλλη ζωή.

 

Το φάντασμα

ΑΡΧΙΚΑ είπε «όχι στα συλλαλητήρια». Μετά, είπε να πάει όποιος θέλει.

Περί του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο λόγος.

Άμα σε κυνηγάει το φάντασμα του... Χριστόδουλου.

 

Πλειοδοσία

ΔΕΝ υποχώρησε μόνον ο Ιερώνυμος όμως. Και ο Μητσοτάκης σκλήρυνε τη θέση του και έκλεισε το μάτι στα συλλαλητήρια… Τελικά, με όλες αυτές τις κωλοτούμπες δεν αποκλείεται στο τέλος να γίνει το συλλαλητήριο της Αθήνας με κεντρικό ομιλητή τον σκληρό εθνικιστή... Τσίπρα, πλάι – πλάι με τον Φράγκο (που θα έχουν λάβει προηγουμένως και τις ευλογίες του Άνθιμου).

(Ψηφαλάκια να ’ναι κι ό,τι να ’ναι…)

 

Τρικυμία

ΕΔΩ και χρόνια ζουν με τον μπαμπούλα της κρίσης Έλληνά μου. Τρόικες, Θεσμοί, μέτρα, περικοπές και απειλές για χρεοκοπία. Και από κοντά οι Σόιμπλε και οι Ντάισελμπλουμ,Τσίπρες, Βαρουφάκηδες, Λαφαζάνηδες, κάπιταλ κοντρόλ, ένα συνεχές αχ και βαχ. Και τώρα που πάνε να χαλαρώσουν κάπως τα πράγματα, ξεφύτρωσε το σκοπιανό. Ανάσα δεν παίρνεις σ’ αυτόν τον τόπο… Ξανά - μανά εθνικά διλήμματα, εκβιασμοί, πολιτική τρικυμία…

(Μάνα θα φύγω, θα πάω στον Βόρειο Πόλο…)

 

Φράγκος

ΤΟ τραγικό δεν είναι ότι ο Φραγκούλης θα κάνει κόμμα. Αλλά ότι θα μπει «με τα τσαρούχια» (ή μάλλον με τις... αρβύλες) στη Βουλή και θα παίξει και ρόλο. Και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να προκύψει ένας πολιτικός που αποκαλεί δημοσίως τους απέναντι «γυφτοσκοπιανούς».

Δεν μας έφταναν οι αφραγκίες μας, μας προέκυψε και ο... Φράγκος! Δεν μας έφτανε ο... Κούλης, να σου τώρα και ο... Φραγ-κούλης.

 

Ανάλυση

ΜΗΝ την ψάχνεις… Την καλύτερη –μακράν- πολιτική ανάλυση για το σκοπιανό, την έκαναν οπαδοί του Άρη Θεσσαλονίκης με πανό που ανάρτησαν:

«Η Μακεδονία είναι ελληνική, στα Σκόπια όμως έχει αμόλυβδη φτηνή».

 (Άντε, πες τώρα εσύ)

 

«Μακεδόνες»

ΟΧΙ αγαπητέ μου. Οι κύριοι Ζάεφ, Δημητρώφ, Ιβανώφ είναι «μακεδόνες» πολιτικοί ηγέτες.

Και ειλικρινώς απορώ που τους περάσατε για... Βούλγαρους.

 

Ούτε για πλάκα

ΑΝΕΤΗ αναμενόταν η επικράτηση του νυν Προέδρου Αναστασιάδη στην Κύπρο. Και χτες, αλλά και την Κυριακή που μας έρχεται. Οι Κύπριοι μπορεί μεν να είναι... Έλληνες, αλλά δεν είναι «ό,τι να ’ναι». Συνήθως έχουν ισχυρή αίσθηση του συμφέροντός τους. Ο Αναστασιάδης σταθεροποίησε την κατάσταση και αποτελεί εγγύηση. Τη μια και μοναδική φορά που είχαν φέρει κι αυτοί... την «πρώτη φορά Αριστερά» του Χριστόφια για να τους κυβερνήσει, βρέθηκαν να κάνουν... ουρές στα ΑΤΜ. Κι από τότε... κομμένη η πλάκα.

 

Μελλοντικοί οπαδοί

ΧΑΡΑΣ ευαγγέλια για τους μικρούς μαθητές. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (κατ’ άλλους Υπουργείο Παιδιάς) οι τσάντες θα μένουν στα σχολεία το Σαββατοκύριακο. Τα πιτσιρίκια μόνο παιχνίδι στο σπίτι.

Είναι βέβαιο ότι ο Τσίπρας προετοιμάζει τη νέα γενιά... οπαδών του προς εδραίωση της μελλοντικής του ηγεμονίας!

 

Συμβαίνουν

ΣΚΟΤΩΜΟΣ στη Γαλλία. Ποδοπατήθηκαν σε σούπερ μάρκετ για να προλάβουν γνωστή μάρκα σοκολάτας που είχε έκπτωση 70%!

 Ώστε αυτά δεν «γίνονται μόνο στην Ελλάδα»; Συμβαίνουν και εις Παρισίους;

 

Δεν...

ΔΕΝ «τραβάει» και πολύ το πράγμα με τα αγροτικά συλλαλητήρια φέτος και είναι φυσικό. Επήλθε κόπωση. Άμα ακούς για... «συμβολικές» καταλήψεις και άλλα τέτοια «ευγενικά», καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει δύναμη. Αν υπήρχε, ο Μπούτας θα ήταν ήδη με την κάπα στους ώμους και τα... μαρκούτσια να τον πολιορκούν για δηλώσεις.

 

Τα... παντελόνια

ΑΔΙΚΟ ήταν που έχασε χτες η ΑΕΛ, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η αδικία. Η ομάδα πάει καλά γενικώς, δεν κινδυνεύει, οπότε πιο... μεγάλο ενδιαφέρον έχουν αυτές οι απίστευτες «προσωπικές δηλώσεις» μεταξύ Κούγια και Λιόντου από τη μια και μελών της Ερασιτεχνικής από την άλλη (Νάκας κ.λπ.) σχετικά με το ποιος... τιμάει τα παντελόνια του και ποιος τα φοράει επειδή απλά κάνει κρύο. Ήμαρτον βρε… Μεγάλα παιδιά είστε πια.

Δεν μας πειράζει καθόλου όμως. Όπως λένε, ας γαβγίζουν τα σκυλιά, σημασία έχει το (βυσσινί) καραβάνι να προχωρά.

 

Σωστό μεν…

ΝΑ και ένα σωστό – γενικά- μέτρο από το Υπουργείο Παιδείας: καταργείται ο διαχωρισμός των απουσιών σε «δικαιολογημένες» και «αδικαιολόγητες» που τόσα χρόνια «κουβαλούσε» χιλιάδες γονείς στα σχολεία να δικαιολογούν απουσίες. Πραγματικά δεν είχε νόημα. Πλέον υπάρχει ένα γενικό όριο 114 απουσιών ετησίως, και από κει και πάνω απαιτείται δικαιολόγηση μέχρι ενός ορίου.

Βέβαια, η χαλάρωση του συστήματος ενέχει τον κίνδυνο να... εξαντλούν κάποιοι μαθητές τις απουσίες (κοινώς: σκασιαρχείο) γι’ αυτό και απαιτείται τακτική ενημέρωση από τους γονείς για τη φοίτηση των παιδιών και αντιστρόφως. Να ενημερώνει δηλαδή τακτικά και το σχολείο τους γονείς. Κυριολεκτικά, ένα στοίχημα για όλους.

 

Τα εξοχικά

ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ; Με την ευκαιρία της αναβίωσης του «μακεδονικού», ξαναβγήκαν στη δημοσιότητα κάτι χάρτες που δείχνουν – υποτίθεται- τα εδάφη που διεκδικούν οι σκοπιανοί. Βάσει αυτών, διεκδικούν όλη την ελληνική Μακεδονία και την... παραλιακή ζώνη του Ν. Λάρισας.

(Για βάστα ρε κουμπάρε! Και καλά την ελληνική Μακεδονία πάει κι έρχεται, αλλά και τα... εξοχικά μας; Πίσω ορέ λιγούρη! Πότε είπαμε είναι το επόμενο συλλαλητήριο;)

 

Προτεραιότητες

ΤΟ αντελήφθης; Στο περιθώριο του Νταβός ο Τσίπρας είδε Λαγκάρντ, Ρένγκλινγκ, Μοσκοβισί και λοιπή κομπανία και τα ευχάριστα νέα είναι ότι προωθείται μιας μορφής ρύθμιση για το χρέος. Το κατεξοχήν πρόβλημα της χώρας μας και της ζωής μας!

(Ντάξει, κατάλαβα, έχεις να διαδηλώσεις για το μακεδονικό τώρα… Ποιο χρέος και τρίχες;)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass