Σύμμαχος

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2018 20:11
*ΣΤΟΥΣ κάδους ανακύκλωσης πρέπει να πετιούνται συγκεκριμένα απορρίμματα, παρ’όλα αυτά και μετά από τόση ενημέρωση πολλοί Λαρισαίοι πετούν τα σκουπίδια τους απλά όπου τους βολέψει. Κάποιοι που δεν θέλουν καν να ακουμπήσουν τον κάδο, τα ρίχνουν πάνω στο καπάκι κι ας ξέρουν ότι τελικά θα καταλήξουν στο έδαφος. Ν.Π. *ΣΤΟΥΣ κάδους ανακύκλωσης πρέπει να πετιούνται συγκεκριμένα απορρίμματα, παρ’όλα αυτά και μετά από τόση ενημέρωση πολλοί Λαρισαίοι πετούν τα σκουπίδια τους απλά όπου τους βολέψει. Κάποιοι που δεν θέλουν καν να ακουμπήσουν τον κάδο, τα ρίχνουν πάνω στο καπάκι κι ας ξέρουν ότι τελικά θα καταλήξουν στο έδαφος. Ν.Π.

*ΟΥΤΕ κρύο ούτε ζέστη, όμως μόνο αδιάφορος δεν είναι ο καιρός. Ίσα-ίσα, για την εποχή πολύ γοητευτικός. Η χειμωνιάτικη λιακάδα σαγηνεύει τις πλέον αισιόδοξες των σκέψεων.

Επιβεβαιώνοντας τον φιλεύσπλαχνο χαρακτήρα της μεσογειακής φύσης. Η οποία φέτος έδωσε ρέστα, συμμαχώντας με τους απλούς ανθρώπους στην αντιμετώπιση του κόστους θέρμανσης.

Ζ.

Κι από Δευτέρα

*ΘΑ ήταν πέντε το απόγευμα χθες όταν ο Λαρισαίος είδε τον σκληρά εργαζόμενο γείτονα να επιστρέφει σπίτι.

-Α, μια χαρά, Παρασκευούλα σήμερα…

Μισοχαμογέλασε ο άλλος κουνώντας το κεφάλι.

-Μμμ… Ξέχασα εσύ δουλεύεις και τα Σάββατα. Όμως δες το θετικά. Σήμερα σου απομένει μόνο μια μέρα δουλειάς.

-Σωστά. Και μετά θα έχουμε ένα ολόκληρο Κύριακο να το γλεντήσουμε.

Ζ.

Με διάθεση

*ΠΡΕΠΕΙ να είναι πανελλήνιο ρεκόρ. Εθελοντική αιμοδοσία στον Βόλο λέει από τον εκεί Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος μετράει πολλές εκατοντάδες μέλη. Παρουσιάστηκε τελικά κι έδωσε το αίμα του μόλις ένας (1). Διάθεση προσφοράς μέχρις αυτοθυσίας.

Ζ.

Απλή μέθοδος

*ΓΙΑ το αυριανό συλλαλητήριο όλα στην εντέλεια. Θα έχει πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο. Έτσι έχει προαποφασιστεί. Κι όποιος δεν το πιστέψει πρόβλημά του.

Οι Λαρισαίοι πάντως ξέρουν, να μετρήσουν και να συγκρίνουν. Είναι εύκολο. Για το αντίστοιχο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είχαν αναχωρήσει από την περιοχή σχεδόν 20 πούλμαν με κοντά χίλια άτομα. Τώρα; Απλή μέθοδο των τριών ξέρουν όλοι. Αρκεί να συμφωνηθεί πόσος είναι ‘’ο υπεράνω του χι αριθμός’’. Πόσοι μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη; Η αστυνομία είχε πει 90.000, οι οργανωτές αρχικά 250, μετά 400.000, ύστερα μίλησαν για πάνω από μισό εκατομμύριο και εν τέλει ο στρατηγός Φράγκος συμβιβάστηκε με 800.000. (Επομένως αύριο, 1 εκατομμύριο και βάλε, τσιγγουνιές να μη γίνονται.)

Ζ.

 

Φως φανάρι

*ΕΙΝΑΙ λεπτομέρειες που δεν φαντάζεται ο απλός άνθρωπος ότι μπορεί να προκύψουν στη διάρκεια κατασκευής ενός έργου και οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα. Γι’ αυτό υπάρχουν οι τεχνικοί, να τα προβλέπουν. Ή έχοντας τα μάτια ανοιχτά να παρεμβαίνουν αμέσως και να διορθώνουν.

Να, με τα έργα στην Ηπείρου βγήκε το φασούλι με τα φανάρια. Επειδή η πόλη πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, με όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση.

***

*Η Ηπείρου κλειστή πριν την Παπαναστασίου σκαμμένη. Κι η κυκλοφορία διοχετεύεται απ΄ την παράλληλή της την Αγίου Νικολάου, στρίβουν τα αυτοκίνητα στην Παπαναστασίου εκεί στην παλιά Τροχαία και στην επόμενη γωνία ξαναμπαίνουν στην Ηπείρου. Κι είναι αυτό το φανάρι στην προαναφερθείσα γωνία που τους φρενάρει όλους, συνεχίζοντας να λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται, φως φανάρι, μόνο για εμπόδιο. Μια εικόνα που φέρνει γέλιο ή εκνευρισμό, ανάλογα πόσο βιάζεται κανείς.

***

*ΑΠΟ την άλλη πλευρά της Ηπείρου όμως τα πράγματα είναι σοβαρά, πολύ επικίνδυνα. Το αντίστοιχο φανάρι στη διασταύρωση με Ανθίμου Γαζή και Μανδηλαρά σταμάτησε να λειτουργεί με το που ξεκίνησαν τα έργα. Προέκυψε βλάβη, ζημιά μάλλον από το σκάψιμο.

Το εντόπισαν αμέσως οι γονείς παιδιών που περνούν απέναντι για το σχολείο τους. Μαθητές γυμνασίων αλλά και δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, είναι και τα άλλα παραπίσω στη Λογιωτάτου. Συνοδευόμενοι οι μικρότεροι αλλά… Τον είδαν τον κίνδυνο από την πρώτη μέρα οι γονείς, αναστατώθηκαν.

***

*ΧΩΡΙΣ φανάρια τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν ταχύτητες επί της Ανθίμου με το ευρύ οδόστρωμα, μπαίνουν κι από Μανδηλαρά, μια συνεχής ροή αυτοκινήτων, «δεν περνάς κυρά Μαρία…» για τους πεζούς. Παιδιά αλλά και μεγάλοι, ακόμη πιο δύσκολα για τους ακόμα πιο μεγάλους. Ηλικιωμένος δεν περνάει με τίποτε απέναντι. Ή με πολύ μεγάλο ρίσκο.

***

*ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ στην Τροχαία, τους έστειλαν στον Δήμο, μπέρδεμα εκεί, ώσπου να τους πουν ότι δεν γίνεται τίποτε πριν τελειώσουν τα έργα. Η πίεση συνεχίστηκε, στον Δήμο ενεργοποιήθηκαν τα ανώτερα κλιμάκια, αντελήφθησαν τι συμβαίνει, ένιωσαν τον επικρεμάμενο κίνδυνο και ανέλαβαν δράση. (Ευελπιστώντας ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι Σαββάτου η βλάβη θα έχει επιδιορθωθεί και το φανάρι θα λειτουργήσει ξανά.)

Ζ.

 

Διευθυντές

* ΕΔΩ «κολλάει» η γνωστή φράση, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, για τους διευθυντές των σχολείων.

Από τη μία το Υπουργείο Παιδείας τους υποχρεώνει να εφαρμόσουν, σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους, το 30ωρο και απ’ την άλλη τα συνδικαλιστικά τους όργανα, εμμέσως πλην σαφώς, τους λένε «μην τολμήσετε» τονίζοντας πως «σε περίπτωση που η Διεύθυνση του σχολείου αποφασίσει διαφορετικά, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ θα αντιδράσουν άμεσα».

Ταραχές προμηνύονται στα σχολεία.

Λ.Κ.

Ο αθλητισμός…

* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ το πλήρες πρόγραμμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα, που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό που κάνει εντύπωση σε σχέση με το αντίστοιχο συνέδριο που έγινε στη Λάρισα είναι ότι έχει προγραμματιστεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου ειδική ενότητα με θέμα και τον αθλητισμό, κάτι που δεν συνέβη εδώ.

Θα μιλήσει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης (θα προηγηθεί ομιλία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου).

Και οι συγκρίσεις έχουν δύο ερμηνείες. Η πρώτη ότι πηγαίνει καλά ο αθλητισμός στη Θεσσαλία και δεν χρειαζόταν ανάλογη θεματική ενότητα ή ότι η Δυτική Ελλάδα έχει αθλητική ανάπτυξη με περισσότερο ασχολούμενο κόσμο οπότε χρειαζόταν να γίνει ειδική ενότητα.

Σ.Κ.

Τη φαρμακοποιό

*ΑΝΤΡΙΚΕΣ προσεγγίσεις χθες στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Μπαμπά γιατί η γλώσσα που μιλάμε λέγεται μητρική;

- Γιατί γίνεται πάντα ό, τι λέει η μάνα σου παιδάκι μου.

***

*- ΓΙΩΡΓΟ, έλα σπίτι γρήγορα, κερδίσαμε το Τζόκερ.

- Το ξέρω μάτια μου, είμαι ήδη στο αεροδρόμιο και φεύγω.

***

*- ΒΛΑΚΕΙΑ μου μεγάλη ρε παιδιά, τι να πω. Που δεν παντρεύτηκα τη φαρμακοποιό τότε που με ήθελε. Τώρα στα 50 την εκτίμησα.

Ζ.

 

Απόγνωση;

*ΗΤΑΝ εύκολο για τον Γ. Λ. να εντοπίσει την εκκωφαντική αντίφαση: «Η πολιτική απόγνωση οδήγησε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην όχι και πολύ υψηλού επιπέδου επίκριση «δεν ντρέπεστε να σας θεωρούν στην Ευρώπη την πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση»; Ο Βορίδης κατέφυγε στην ευτέλεια «ο Τσίπρας είναι pet των Ευρωπαίων». Και ο Άδωνις εκτός από πολιτικός, ιστορικός, δάσκαλος ρητορικής και τηλεπωλητής επιδιώκει και δάφνες οικονομολόγου και αναφαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι τον πάνε τον Τσίπρα «επειδή τους κάνει τα χατίρια». Αυτός που θεωρούσε ευλογία το μνημόνιο, αλλά δεν μπορούσε να το υλοποιήσει.

Τώρα ο κύκλος της «απελπισμένης αντιπολίτευσης» κλείνει με μια αναφορά στον επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ που είπε ότι «καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν ενστερνίσθηκε πραγματικά τα προγράμματα διάσωσης, με εξαίρεση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Από τη ΝΔ προσπαθούν να το προβάλουν ως μομφή για την κυβέρνηση. Όσοι κατηγορούσαν τον Τσίπρα γιατί αντιτίθεται στο Μνημόνιο τώρα τον κατηγορούν γιατί σεβάστηκε την υπογραφή του και το υλοποίησε για να κλείσει αυτόν τον κύκλο που άνοιξαν οι προκάτοχοί του. Πρώτα οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία, και μετά επιβάλλοντας Μνημόνια που ήταν ανίκανοι να υλοποιήσουν – επιδεινώνοντας έτσι την κατάστασή της. Η βελτίωση όλων των δεικτών προβάλλεται τώρα ως κακό». (Μια τακτική απολύτως ευσταθής. Με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω.)

Ζ.

Διαμεσολάβηση

*ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ εδώ, διαμεσολάβηση εκεί, διαμεσολάβηση παραπέρα. Έλα όμως που ο μέσος πολίτης ίσως δεν καταλαβαίνει τι εστί διαμεσολάβηση. Ή απλά μπορεί να μην μπει στον κόπο να ενημερωθεί τι είναι τούτο. Ωστόσο κάποια στιγμή αναμένεται να το βρει μπροστά του. Γι’ αυτό τον λόγο ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας έπραξε πολύ σωστά να ενεργήσει άμεσα και να κάνει μια ειδική εκδήλωση.

***

*ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ λοιπόν την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο στη Λάρισα όπου κυρίως δικηγόροι αλλά και απλοί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν επισταμένως περί τίνος πρόκειται. Στη λίστα των ομιλητών περιλαμβάνονται σημαντικά ονόματα του χώρου και σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αντελήφθη και ανταποκρίθηκε αστραπιαία στην ανάγκη για εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κλάδου.

Κ.Γ.

Συμμετέχουν

*ΚΑΘΟΝΤΑΙ και καμαρώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και παινεύονται ότι μαζί με τους συνεταίρους ΑΝΕΛ θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια «μετά από οχτώ οδυνηρά χρόνια». Μετρούσε με τα δάχτυλα ο Λαρισαίος, ολοκλήρωσε τη μια παλάμη και συνεχίζοντας στην άλλη ρώτησε.

- Έχουν σκεφτεί ότι από αυτά τα οχτώ, τα τρία-τέσσερα είναι δικά τους;

Ζ.

Σηκώνουν φωνή

*ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι αναπτύσσεται στη Λάρισα ισχυρό κίνημα γονέων εναντίον ανεύθυνων κατ’ επίφαση ζωόφιλων. Σηκώνουν φωνή πια, «απαγορεύεται, πώς το λένε…». Είναι και οι πινακίδες του Δήμου που το ξεκαθαρίζουν: όχι σκυλιά στις παιδικές χαρές. Τι θα πει εμβολιασμένα, τι να λέει ότι δεν πειράζουν πως είναι ήρεμα ή ότι ο ιδιοκτήτης φροντίζει να μαζεύει τις κοπριές τους, α-πα-γο-ρεύ-ε-ται. Το παιδιά-σκυλιά πάνε μαζί μόνο στη λαϊκή ρήση και μάλιστα για εκείνον που δεν έχει.

Ζ.

Πουλώντας

τρέλα

*ΣΕ μεγάλα κέφια χθες οι νεαροί Λαρισαίοι, στη μεσημεριανή παρέα.

-Πήγα σας λέω στο φαρμακείο. Ένα κουτί προφυλακτικά παρακαλώ…

- Σακούλα θέλετε;

- Όχι, θα τα φορέσω εδώ.

***

*- ΑΥΤΟ που κάνεις όλη νύχτα σεξ και την άλλη μέρα στη δουλειά είσαι σαν χαζός επειδή δεν κοιμήθηκες, έτσι ακριβώς είμαι τώρα, αλλά χωρίς το σεξ.

***

*-Και βέβαια ρε παιδιά, για να πουλάς τρέλα πρέπει και να έχεις.

Ζ.

 

Γαία πυρί…

*ΔΕΝ του φτάνουν τα βάσανα του τάλανος Χρ. Πλιάτσικα, ως μέλος της διοίκησης του ΠΑΟ, του προέκυψε τώρα και η απομάκρυνσή του από τον ‘’Ευαγγελισμό’’. Η λαμπρή πορεία επί ΣΥΡΙΖΑ του Γοννιώτη πρώην νεοδημοκράτη διακόπηκε απότομα. Εκείνος όμως δεν το βάζει κάτω. Η επιστολή του και τα συνοδευτικά ντοκουμέντα έχουν φτάσει λέει στον Τσίπρα, στον οποίο παραχωρεί «μια εύλογη διορία να δει το θέμα», του αναγνωρίζει ότι έχει τρεχάματα αυτή την περίοδο. Κι αν δεν…

***

*Ο καρατομηθείς υποδιοικητής προειδοποιεί. «Θα τρίβουν τα μάτια τους πανελληνίως όσοι θέλουν το κακό μου». Προϊδεάζει «για κοινωνικό ακτιβισμό» ανακατεύοντας φωτιά και χώματα, σε μίξεις σκληρές. Κορυφώνεται το ενδιαφέρον των ακροατών.

Ζ.

Πρόεδρος

* ΓΙΑ τρίτη θητεία πρόεδρος, των Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων στη Λάρισα, αναδείχθηκε η Παναγιώτα Ζαμανάκου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης, τυγχάνει μεγάλης αποδοχής, αφού την ψήφισαν, όλοι όσοι προσήλθαν στις εκλογές.

Και φυσικά τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, της έδωσαν χωρίς συζήτηση το αξίωμα της προέδρου ξανά.

Δεν είναι τυχαίο. Της αναγνωρίζουν τη μαχητικότητα που έχει δείξει μέχρι σήμερα, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Λ.Κ.

Ο εξηντάρης

*ΚΑΛΟΣΤΕΚΟΥΜΕΝΟΣ και ζωηρός ο ηλικιωμένος Λαρισαίος. Στην παρέα είχε φτάσει η κουβέντα σε ηλικίες.

-Εγώ; Ε, δεν θα είμαι καμιά εξηνταριά…

-Βρε τι μας λες. Αφού εβδομηντάρισες.

- Σιγά μωρέ. Αφού με ξέρετε ότι είμαι δημοκρατικών πεποιθήσεων. Βγάλε χούντα, βγάλε οικουμενικές, εξήντα είμαι σας λέω…

Ζ.

 

Λεξικό

*ΝΕΟ επίκαιρο κιόλας λήμμα στο Ελληνολαρισαϊκό.

-Σάρισα είναι το μακεδονικό δόρυ και αυτό που ρωτάει τη σύντροφό του ένας Λαρισαίος μετά απ’ το σεξ.

Ζ.

 

Αντίθετοι

*ΗΤΑΝ αριστερός ο Λαρισαίος, δεν το έκρυβε. Και αντικυβερνητικός σφόδρα κι αυτό φανερό. Αντίθετος όμως στα συλλαλητήρια, κάθετα.

- Ο ακραίος εθνικισμός που λέτε σε κάνει να φουσκώνεις από περηφάνια για πράγματα που δεν έχεις κάνει εσύ αλλά και να μισείς φριχτά ανθρώπους που δεν θα γνωρίσεις ποτέ.

***

*Ο άλλος από δίπλα στην παρέα πείραζε τους σύγχρονους μακεδονομάχους.

- Είναι κι ανιστόρητοι, οι λάτρεις της ελληνικής ιστορίας. Βρε, ο Παύλος Μελάς ο κατεξοχήν Μακεδονομάχος, ο θρυλικός Μίκης Ζέζας, τους κομιτατζήδες πολεμούσε, το Κομιτάτο αντιμάχονταν, τους Βούλγαρους. Με τους Σκοπιανούς δεν είχε θέμα, ε;

***

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ η Λαρισαία φανατική του ‘’Survivor’’ ενημέρωνε ότι επίκειται η τουρκική εβδομάδα στο ριάλιτι, όπου οι Έλληνες θα αναμετρηθούν με τους Τούρκους παίχτες. Κι έδειχνε τόση αγωνία, λες και το έπαθλο θα ήταν η Κύπρος.

-Καλέ; Δεν μπορεί να στείλουν και Σκοπιανούς στον Άγιο Δομίνικο, να παλέψουν με τους δικούς μας. Κι όποιος νικήσει…

Ζ.

 

Τα γαλάζια

τους βάσανα…

*ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες που φιλοδοξούν να μπουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Όχι κατ΄ ανάγκη και στη Βουλή, αν κι η κρυφή ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ. Άμα κερδίσει το κόμμα, όλο και κάπως θα επωφεληθούν κι ας μην εκλεγούν. Είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να πολιτευτούν, το μεθοδεύουν, κινούνται, δεν το λένε όμως δημοσίως, φοβούνται.

-Εκεί που δεν το περιμένεις μπορεί να την πατήσεις. Να σε σφάξουν σαν τραγί, τραγάκι για την ακρίβεια σαν τον Τραγάκη, τον υιό.

***

*ΤΟΥΣ έχει απαγορεύσει ο Μητσοτάκης να αυτολανσάρονται ως πολιτευόμενοι. «Εγώ θα πω ποιος θα είναι υποψήφιος…».

Κι έτσι συνεχίζουν μαγκωμένοι, δεν μπορούν να το χαρούν, να δεχτούν ευχές, αληθινές ή υποκριτικές, τα ενθαρρυντικά χτυπήματα στην πλάτη. Ένα δράμα δηλαδή.

Και ο επιπλέον κίνδυνος που διατρέχουν καθώς δεν έχει διευκρινιστεί από το μητσοτακικό αρχηγείο είναι αν θεωρείται επίσης μεμπτό κι αν τιμωρείται το γεγονός να γράφει η εφημερίδα ότι κάποιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Οχι αν το λέει ο ίδιος, απλώς να τον συμπεριλαμβάνει το ρεπορτάζ στους πιθανούς ή και σίγουρους πολιτευτές. (Άλλο βάσανο κι αυτό…)

Ζ.

Το πιο εύκολο

*ΑΡΧΙΣΑΝ οι προετοιμασίες, την πάτησε όμως ο Λαρισαίος.

-Τι θα ντυθείς τις Απόκριες;

-Έχω σκεφτεί, φέτος Καραγκιόζης.

- Μπράβο ρε… Ούτε στολές ούτε τίποτα.

Ζ.

 

 

OPOY O K AGORASTOS EJHGEI

*ΟΠΟΥ ο Κ. Αγοραστός εξηγεί πόσο δύσκολο είναι το μονοπάτι της αυτοδιοίκησης κι ο Αχ. Νταβέλης παρακολουθεί με προσήλωση.

Ζ.

 

 

POLLES SYGKINHSEIS KOLLATOS

* ΠΟΛΛΕΣ συγκινήσεις στην πρώτη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο νεοσύστατο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών. Στο τέλος μια έκπληξη περίμενε τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο. Τιμώντας τον, ο διοικητής του τμήματος κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, του δώρισε μια εικόνα του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγιου Αρτέμιου.

Κ.Τσ.

 

 

PISV APO KAUE PETYXHMENO TZANAKOYLHS

*ΠΙΣΩ από κάθε πετυχημένο άντρα, ως γνωστόν, κρύβεται πάντα μια σημαντική γυναίκα. (Πάντα δίπλα στον Κ. Τζανακούλη η κυρία Σοφία. Και στην πίτα της παράταξης.)

Ζ.

 

 

O U K PAROYSIAZEI XARTHS KARDITSA

* Ο Θ. Κ. παρουσιάζει την εμπνευσμένη Καρδιτσιώτικη προσέγγιση στο Σκοπιανό.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass