Γυαλίζεται

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2018 19:45
*MAZEYTHKAN όλα τα κομματικά στελέχη, εντάξει όχι και όλα, να στηρίξουν τον Άδωνι. Οι περισσότεροι σταύρωσαν και τα χεράκια, από σεβασμό στον αντιπρόεδρο. Φύλακας άγγελός του ακριβώς από πάνω του και κάτω από την Παναγία, η Λένα Αξιόγλου. Τι να φοβηθεί.  Ζ. *MAZEYTHKAN όλα τα κομματικά στελέχη, εντάξει όχι και όλα, να στηρίξουν τον Άδωνι. Οι περισσότεροι σταύρωσαν και τα χεράκια, από σεβασμό στον αντιπρόεδρο. Φύλακας άγγελός του ακριβώς από πάνω του και κάτω από την Παναγία, η Λένα Αξιόγλου. Τι να φοβηθεί. Ζ.

*Ο υγρός μήνας Φεβρουάριος. Που αν τύχει και θυμώσει, μες τις λάσπες θα μας χώσει.

Ο οποίος κατάφερε να κάνει στα γρήγορα τον κάμπο να γυαλίζει. Ώστε να βγει ο ήλιος να καθρεφτιστεί χαμογελαστός. Φέρνοντας και την ελπίδα της γονιμότητας, ποντάροντας στον πλούτο των νερών.

Ζ.

 

Δεν θα...

*ΚΑΙ τον περίμεναν την επόμενη Τρίτη οι συριζαίοι στη Λάρισα, είχαν κανονίσει να έρθει βαρύ κυβερνητικό όνομα να μιλήσει για τις εξελίξεις, το πάλευαν καιρό με τον υπουργό. Από χθες, μια βδομάδα πριν, έπαψαν να τον περιμένουν τον Δημ. Παπαδημητρίου.

Ζ.

 

Αμυντικά συστήματα

* ΑΣΦΑΛΗΣ η Λάρισα από τον φουσκωμένο Πηνειό. Διαβεβαιώνει γι’ αυτό και ο δήμαρχος. Σε συναγερμό η ΔΕΥΑΛ και γι’ αυτό ασφαλής. Από προχθές βράδυ εν τω μεταξύ ενεργοποιήθηκαν τα αμυντικά συστήματα της πόλης απέναντι στην πλημμύρα. Μετά από δεκαπέντε χρόνια, το 2003 είχε ξανασυμβεί, τότε η στάθμη είχε κοντέψει στα 7 μέτρα. Το όριο είναι τα 5 μέτρα, ακούστηκε πολλάκις αυτές τις μέρες. Τότε κλείνουν τα θυροφράγματα της ΔΕΥΑΛ.

***

*ΑΛΛΟΣ είναι ο ροοφράκτης στο ύψος της ΔΕΥΑΛ που ρυθμίζει σταθερή ροή στην εσωτερική κοίτη, διοχετεύοντας το περίσσευμα υδάτων στην εξωτερική, αυτή πέρα από το Αισθητικό Άλσος και άλλο τα θυροφράγματα. Αυτά αντιστοιχούν στο δίκτυο ομβρίων της ΔΕΥΑΛ, το οποίο διαθέτει 18 θυροφράγματα στις απολήξεις του στον Πηνειό. Εάν η στάθμη του ποταμού ξεπεράσει το όριο ασφαλείας, τα 5 μέτρα δηλαδή, τότε τα θυροφράγματα κλείνουν. Διότι αντί να τρέχουν τα όμβρια προς το ποτάμι γυρίζει το ποτάμι μέσα στους υπονόμους.

***

*ΟΤΑΝ λοιπόν κλείσουν τα θυροφράγματα, όπως συνέβη τώρα αλλά και το 2003, τότε το ζητούμενο είναι να μην βρέξει πολύ μέσα στην πόλη. Για να είναι διαχειρίσιμα τα νερά της βροχής. Τα οποία συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στο δίκτυο ομβρίων και διοχετεύονται στον Πηνειό με αντλιοστάσια. Αυτά με την ισχύ τους υπερπηδούν το θυρόφραγμα. Ήδη προχθές το βράδυ ενεργοποιήθηκε ένα από τα αντλιοστάσια στο ύψος της Ν. Σμύρνης.

Ζ.

 

Άλλη σκευωρία

*ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ στο κλίμα συνωμοσίας κι ο Χ. Ξ.: αυτά συμβαίνουν άμα πέσεις θύμα σατανικής συνωμοσίας του Μαξίμου. Ποιου Μαξίμου δηλαδή, του Παππά του ιδίου όπως λένε οι κακές οι γλώσσες. Για να φάει το ζεύγος, να γίνει αυτός τσάρος, να κάνει τα κουμάντα στην οικονομία. Εκτός κι αν τους έφαγε αυτή η σουπιά ο Τσακαλώτος που είναι ΠΑΟΚτζής κι αυτοί είναι άνθρωποι ευέξαπτοι και παρορμητικοί όπως μας έδειξε και το ντέρμπι στην Τούμπα.

Ζ.

 

Με κάσκα

*ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι φίλαθλοι θυμούνται ότι έχουν πετάξει συχνά ρολά ταμειακής από την κερκίδα της ΑΕΛ.

- Συγκριτικά με τα χαρτιά υγείας φτάνει πολύ μακρύτερα. Είναι θέμα βεληνεκούς.

-Δεν χτυπήσατε όμως ποτέ κανέναν…

-Ε πώς…

-Στο Διαβαλκανικό όμως δεν στείλατε κανέναν. (Έτσι κι αλλιώς δεν στόχευαν κεφάλια, ατμόσφαιρα με χαρτιά έφτιαχναν.)

***

*ΜΙΑ λύση που πρότεινε ο Χ. Τ. είναι να βγαίνουν στο γήπεδο οι προπονητές φορώντας κάσκα. Εκτός κι αν τους κάνει σεμινάρια ο Αλέφαντος, που προ τριακονταετίας είχε δεχτεί βολές κατά συρροή, ‘’όσα έχει ένα περίπτερο’’, προτάσσοντας όμως τα στήθη του και προκαλώντας τους οπαδούς να κατέβουν να λογαριαστούν.

Ζ.

 

Βιαιότης

*ΜΙΛΟΥΣΕ η πείρα στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.

- Αν έχεις άδικο και το βουλώνεις είσαι σοφός. Αν έχεις δίκιο και το βουλώνεις είσαι παντρεμένος.

***

*- ΜΕ ρωτάει αν είμαι βίαιος στο σεξ, ένα θα σου πω της λέω, χρησιμοποιώ ρολά ταμειακής.

Ζ.

 

Απ’ τα παλιά

*ΤΟ ραντεβού ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη και η πρόσκληση διακινείται. Σύνδεσμος για πληροφορίες η Δήμητρα Τουρσουνίδου. Πρόκειται για «βραδιά συνάντησης παλιών φίλων υποψηφίων και συναγωνιστών του ψηφοδελτίου της ‘’Δυναμικής Ανασυγκρότησης’’ το 2002 και το 2006». Είναι οι δύο αναμετρήσεις στις οποίες είχε εκλεγεί νομάρχης ο Λουκάς Κατσαρός. Άγνωστο αν πρόκειται για συνάντηση κοσμικού, κοινωνικού χαρακτήρα, απλώς για μια βραδιά ταβέρνας γεμάτη αναμνήσεις. Ή αν ορισμένοι τού τότε σκέφτονται να ξανάρθουν τώρα αξιοποιώντας την προίκα εποχής. Εκλογές του χρόνου, τα ψηφοδέλτια προετοιμάζονται σε σιγανή φωτιά. Στη δεύτερη περίπτωση, άγνωστο αν θα παραστεί και ο νομάρχης Λουκάς.

Ζ.

 

Υποκριτικό;

*«ΟΤΑΝ ζητάς από κάποιον άνθρωπο με προσόντα ν’ αφήσει τις δουλειές του στο εξωτερικό και να έρθει να βοηθήσει, κάτι του δίνεις. Και δεν εξετάζεις τα εισοδήματά του…». Υπήρξε χθες και διαφορετική προσέγγιση από την κυρίαρχη των ημερών. Γνωστός Λαρισαίος αναρωτιόταν αν κάποιος, πολιτικός ή άλλος έχει δωρίσει την περιουσία του στο κράτος. «Κι εφόσον αυτό δεν συμβαίνει, γιατί θα έπρεπε να απαρνηθεί η υπουργός Αντωνοπούλου αυτά που της παρείχε ο νόμος».

***

*ΚΑΙ ναι, δεν ήταν συριζαίος ο αντιρρησίας. Έτσι κι αλλιώς οι σύντροφοί της την εγκατέλειψαν, αυτοί ήταν που υπερθεμάτιζαν. «Θεωρώ», έλεγε, «πολύ υποκριτικό όλο αυτό που συμβαίνει. Ιδίως από τους φιλελεύθερους, καλά οι αριστεροί δεν γουστάρουν τους ευκατάστατους. Μήπως λοιπόν, αφού είναι πλούσια, δεν έπρεπε να εισπράττει ούτε τον υπουργικό μισθό; Μήπως αυτά τα εισοδηματικά κριτήρια θα έπρεπε να ισχύουν π.χ. και για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων; Τι, όλοι τα ίδια; Δεν είναι δίκαιο». (Λογικά θα μπουν τώρα και εισοδηματικά κριτήρια για όλα τα προνόμια των βουλευτών. Αυτοκίνητα, επιδόματα, γραμματειακή υποστήριξη…)

Ζ.

 

Στους Ευζώνους

*«ΠΟΥ είναι τώρα οι Μακεδονομάχοι;» Ο Στ. Χάμος ξεσπαθώνει. «Πού είναι οι σύλλογοι, οι απόστρατοι, ο Van der Μπαρτζ; Μόνο για τα πανηγύρια ήταν…». Το παράπονό του και ταυτόχρονα καμάρι του που ο Πατριωτικός Σύνδεσμος θα πάει μόνος του τούτη την Κυριακή στο νέο συλλαλητήριο στο Πολύκαστρο, απ’ όπου λέει θα επιχειρήσουν να κάνουν κατάληψη στα σύνορα στους Ευζώνους. Για εισβολή στα Σκόπια δεν το σκέφτονται, ακόμα. Ούτε να ντύσουν τους διαδηλωτές ευζωνάκια.

***

*Ο πρόεδρος λοιπόν του Πατριωτικού θεωρεί ως τον καλύτερο ιερέα τον π. Ευθύμιο, πρώην του Αγ. Χαραλάμπους νυν συνταξιούχο, ο οποίος ευλόγησε προχθές τη συγκέντρωσή τους και μιλώντας αναφέρθηκε στον «εσωτερικό εχθρό». Πολλά χρόνια είχε να ακουστεί αυτή η θεωρία.

***

*ΟΜΩΣ κακώς τους μέμφεται ο Στ. Χάμος. Ορισμένοι δεν προλαβαίνουν, οπότε αναγκαστικά γίνεται ιεράρχηση καθηκόντων. Αυτή την Κυριακή οι σύλλογοι πολυτέκνων, θεολόγων και τα συνεργαζόμενα χριστιανικά σωματεία ξανά στα πούλμαν για Αθήνα, νέο συλλαλητήριο. Τώρα για τα θρησκευτικά.

Ζ.

 

Τα αύρια

*Κι έλεγαν οι νευρικοί νεαροί Λαρισαίοι

- Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα.

***

*- ΗΘΕΛΕ χθες η θειά να σηκώσει κάποιον στο λεωφορείο να καθίσει κι ήταν ο οδηγός.

Ζ.

 

Μισή κουταλιά

*ΕΙΧΕ κόσμο ο Γ. Παπανδρέου στο Ωδείο. Όχι κατάμεστη αλλά ψιλογεμάτη η αίθουσα. Αναθάρρησαν οι πασοκτζήδες.

-Είναι κεφάλαιο ο ΓΑΠ. Διετέλεσε και πρωθυπουργός της χώρας…

-Βρε συ; Σκέφτεσαι να είχε έρθει ο Κ. Καραμανλής; Λαϊκό προσκύνημα θα γινόταν από τους δεξιούς.

-Ε ναι, είναι πιο πειθαρχημένοι αυτοί. Νογάνε και εξουσία κοντά…

***

*ΕΙΧΕ κόσμο ο Γ. Παπανδρέου και κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να τον βάλουν να κόψει και πίτα. Του έβαλαν μπροστά μια μικρή τούρτα, του έδωσαν κι ένα μαχαίρι, από κάτω περίμεναν μερικές εκατοντάδες. Τι κομμάτι πίτας και φλουρί. Από μισή μπουκίτσα στον καθένα αναλογούσε. Κουταλάκι έπρεπε να του δώσουν όχι μαχαίρι.

***

*Η πίτα ήταν του ΚΙΔΗΣΟ, του αποτυχόντος γιωργοπαπανδρεϊκού κόμματος. Το ακροατήριο όμως ήταν το ‘’όλον ΠΑΣΟΚ’’. Η πινακίδα στο βήμα έγραφε πάντως ‘’kinima allagis’’, έτσι στα αγγλικά και σε χρώμα πορτοκαλοκόκκινο. Αυτό μάλλον θα επικρατήσει στο νέο κόμμα.

***

*ΚΟΥΝΟΥΣΕ το κεφάλι ο παλιός Λαρισαίος πασόκος. Ανικανοποίητος.

-Καλή η εκδήλωση δεν λέω… Κι άμα είναι ΠΑΣΟΚ όλοι αυτοί και πίσω από το παραβάν… (Γνωρίζονται καλά μεταξύ τους.)

Ζ.

 

Κουμπιά

*ΣΤΗΝ πρώτη σειρά και η παλιά φρουρά. Ο υπουργός Γ. Αδαμόπουλος κι ο βουλευτής Γ. Καραμπάτσας. Μαζί και ο Απ. Καλογιάννης. Τον είχε επισκεφθεί ο ΓΑΠ στο δημαρχείο, οπότε ανταπέδωσε.

- Τη μια με τον Γιώργο, την άλλη με τον Ραγκούση, κούμπωσε η Συμπαράταξη, πάει…

- Γιατί; Είχε ξεκουμπωθεί; Έχασε κάνα κουμπί;

- Φαίνεται ότι θα διευρυνθεί περαιτέρω προς τον πασοκικό χώρο.

- Ή και πώς θα διαχυθεί ο πασοκικός χώρος εντός της.

***

*ΩΣΤΟΣΟ υπάρχουν θέματα, ανεξήγητα φαινόμενα. Ένα παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε προσωπικά ο δήμαρχος και της εμπιστεύτηκε θέση υψηλόβαθμη, γεν. γραμματέας. Κι όμως η Βάσω Μόσιαλου δεν εμφανίστηκε ούτε στο δημαρχείο για τον ΓΑΠ, μήτε στο Ωδείο. Κι ας διατηρούσε από πάντα στενές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου. (Κανείς δεν κατάφερε να την ερμηνεύσει, να βρει το κουμπί της.)

Ζ.

 

Επιβάλλεται

*- ΣΗΚΩ καμάρι μου. Θ’ αργήσεις…

Η Λαρισαία μάνα προσπαθεί Δευτέρα πρωί να ξυπνήσει τον κανακάρη της.

- Άσε με μανούλα… Δεν θέλω να πάω σχολείο.

-Ε, καλά τώρα, τα έχουμε πει αυτά. Δεν θέλεις, αλλά πρέπει.

-Όχι, όχι, δεν πάω. Τα παιδιά με μισούν, οι δάσκαλοι δεν με χωνεύουν. Περνάω απαίσια κάθε μέρα.

-Κοίταξε αγόρι μου, δεν γίνεται να μην πας. Πάλι τα ίδια θα λέμε; Είναι υποχρέωσή σου. Αφού είσαι ο διευθυντής...

Ζ.

 

«Σούβλισμα»...

* ΜΕΤΑ το Πάσχα θα συζητηθεί με τους δανειστές η πρόωρη μείωση του αφορολογήτου… Τουτέστιν πρώτα θα σουβλίσουμε εμείς τον οβελία και μετά αυτοί… εμάς.

Γιατί δεν μπορεί να σφυρίζεις αδιάφορα αν η μείωση του αφορολόγητου ισχύσει ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή από το 2019 αντί του 2020. Το σοκ θα είναι μεγάλο, «τρέμει» με την ιδέα και η κυβέρνηση. Η προσγείωση του αφορολόγητου ορίου στα επίπεδα των 5.685 ευρώ από 8.636 ευρώ που ισχύει σήμερα θα φέρει με πρόχειρους υπολογισμούς σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, έξτρα φόρο έως 650 ευρώ. Δεν είναι και λίγα… Ειδικά για τους συνταξιούχους, το σοκ θα είναι ισχυρό αφού εκτός από την περικοπή των συντάξεων θα πιουν και το πικρό ποτήρι της πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης… Μαζεύονται πολλά για του χρόνου, το ζήτημα μόνο απλό δεν είναι.

Γ.Ν.

 

Συγχωνεύσεις Δ.Ο.Υ.

* ΑΝΤΕ τώρα να πείσεις τον κόσμο και τον εργαζόμενο πως το βασικό κριτήριο για τη συγχώνευση των δύο εφοριών της Λάρισας είναι η εξοικονόμηση χρημάτων από τα ενοίκια… Όχι βέβαια ότι είναι ήσσονος σημασίας λόγος.

Αλλά πώς δικαιολογείται ότι και στη Μαγνησία δύο εφορίες υπάρχουν. Η Δ.Ο.Υ. του Βόλου και η της Ν. Ιωνίας. Η μεν πρώτη πληρώνει ενοίκιο 27.600 ευρώ, περίπου 330.000 δηλαδή ετησίως, η δε δεύτερη 8.000 τον μήνα, όσο είναι και το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλουν η καθεμία από τις δύο εφορίες της Λάρισας. Να συγχωνευτούν βεβαίως οι δύο εφορίες της πόλης για να εξοικονομηθούν 4.000 ευρώ τον μήνα, ώστε από 16.000 να πέσει στις 12.000 το μίσθωμα. Αλλά στη γείτονα πόλη ποιος είναι ο λόγος για να μη συγχωνευτούν και να μην απαλλαγούν από το τεράστιο οικονομικό βάρος όταν μάλιστα το κτίριο της εφορίας του Βόλου χωροταξικά μπορεί να το υποστηρίξει; Είναι απλό, γιατί αν γίνει, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες δεν θα βελτιωθεί, τουναντίον θα χειροτερέψει, θα επιβαρυνθεί, θα επιδεινωθεί… Και αυτό δεν πρέπει να το θέλει κανείς.

Γ.Ν.

 

 Κολυμβητήριο

* ΠΟΛΙΤΕΣ της Λάρισας ρωτούν πότε θα ανοίξει το νέο κολυμβητήριο για το κοινό. Δεν τους πτοεί το κρύο και περιμένουν πώς και πώς να δώσει το πράσινο φως ο Δήμος.

Μάλλον θα ανάψει το καλοκαίρι!

Λ.Κ.

 

Λιμάνι

* ΟΡΙΣΤΕ, τα έφερε έτσι η μοίρα (και ο καιρός, βεβαίως) που το λιμανάκι στον Πηνειό αποδείχθηκε χρειαζούμενο. Αφού μόνο με βάρκα μπορείς να κυκλοφορήσεις πλέον στο ποτάμι, να μην έχεις και κάπου να δέσεις; Τι θα έλεγαν τώρα εκείνοι που τόσο καιρό χλεύαζαν την ύπαρξή του; Αν βέβαια υπήρχε ακόμη.

Π.Φ.

 

Απροπόνητοι

* ΠΟΥ θα τρέχουν και θα περπατάνε τώρα οι Λαρισαίοι, μέχρι να πέσει η στάθμη και να καθαριστεί η λασπουριά που θα αφήσει πίσω του το νερό; Απροπόνητοι θα μείνουν; Γιατί τα ζωάκια, που κάθε μέρα έκαναν τη βόλτα (και την ανάγκη) τους εκεί; Αυτά πού θα πάνε; Αναζητούν νέα, πρόσκαιρα «στέκια» οι αθλητικοί και οι φιλόζωοι.

Π.Φ.

 

SYNERGASIES ME TH SERBIA KAI TH BOYLGARIA

* ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ με τη Σερβία και τη Βουλγαρία φέρνει στη Λάρισα η πρώην βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου. Στη διάρκεια της πρόσφατης έκθεσης τουρισμού στη Βουλγαρία, παρουσίασε τις τουριστικές ευκαιρίες του τόπου μας στις υπουργούς (στη φωτ. με την υπουργό της Βουλγαρίας), ενώ τις κάλεσε να επισκεφθούν τον νομό μας. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού οι υπουργοί τής εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν με την Ελλάδα και κυρίως με την περιοχή μας για όλο τον χρόνο. Διαπίστωσαν ότι τα παράλια του νομού είναι ένας κοντινός προορισμός για τις χώρες τους και μάλιστα έδειξαν ενδιαφέρον τόσο για τις διακοπές του καλοκαιριού όσο και για τον εναλλακτικό τουρισμό.

 

FYSIKA KAI UA AKOYGE O G. PAPANDREOY *ΦΥΣΙΚΑ και θα άκουγε ο Γ. Παπανδρέου τον Γ. Αδαμόπουλο. Ο παλιός υπουργός έχει πολλά να πει, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την εμπειρία του στο ΠΑΣΟΚ.

Ζ.

 

ENTAJEI PLHMMYRISE O PHENIOS

*ΕΝΤΑΞΕΙ πλημμύρισε ο Πηνειός, για κάποιους όμως μπορεί να είναι πολύ όμορφα.

Ζ.

 

 

ME EGKARDIOTHTA TA EIPE O GAP

*ΜΕ εγκαρδιότητα τα είπε ο ΓΑΠ με τη Γωγώ Αποστολίδου στο γραφείο του δημάρχου, όπου αυτή εργάζεται. Ήταν άλλωστε υποψήφια βουλευτής με το κόμμα του στις περασμένες εκλογές.

Ζ.

 

MPOYGATSA ME XARTI

* ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ με χαρτί ταμειακής. Στη Θεσσαλονίκη ήδη την τρώνε…

Κ.Γ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass