Πιο ελαφρά

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 19:45
*ΣΤΟΠ ξεστόπ, ο Χρ. Σπίρτζης το τσιγάρο δεν το αποχωρίστηκε. Τουλάχιστον εδώ είναι έξω, κοντά στην παραλία. Στα Τρίκαλα κάπνιζε και στη σύσκεψη. Κι ο δήμαρχος πήρε ανάποδες. «Όταν πραγματικά νιώθεις μ@λ@@@ς που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό… Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μία άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα… Είμαστε στην Ελλάδα», σχολίασε ο Δημ. Παπαστεργίου.  Ζ. *ΣΤΟΠ ξεστόπ, ο Χρ. Σπίρτζης το τσιγάρο δεν το αποχωρίστηκε. Τουλάχιστον εδώ είναι έξω, κοντά στην παραλία. Στα Τρίκαλα κάπνιζε και στη σύσκεψη. Κι ο δήμαρχος πήρε ανάποδες. «Όταν πραγματικά νιώθεις μ@λ@@@ς που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό… Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μία άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα… Είμαστε στην Ελλάδα», σχολίασε ο Δημ. Παπαστεργίου. Ζ.

*ΟΙ θαρραλέοι εκ των Λαρισαίων έβγαλαν χθες τα μπουφάν. Εκεί προς το μεσημεράκι. Μπορεί να μην είναι ακόμη καιρός για κοντομάνικα, όμως ο Μάρτιος πήρε τα πανωφόρια παραμάσχαλα.

Ζ.

 

Όλοι τους

*ΣΤΗΝ Ιταλία λέει κέρδισαν οι λαϊκιστές. Δηλαδή οι Πέντε Αστέρων, η Λέγκα, οι ακροδεξιοί, μαζί κι ο Μπερλουσκόνι, αυτός κι αν είναι. Ματαίως δηλαδή προσπάθησε ο Ματέο, ο μόνος σοβαρός σε ολόκληρη Ιταλία; Όσοι δεν ταιριάζουν στο σύστημα, στην πυρά.

Ζ.

 

Αναζωπύρωση

*ΚΑΙ να που αναζωπυρώθηκε το γνωστό θέμα με τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας, τις άδειες λειτουργίας τους, τις παραβάσεις, την άγρια κόντρα των κλινικαρχών, τη διαφαινόμενη ανεπάρκεια των υπηρεσιών, τις παλινωδίες των επιτροπών. Και πώς να μην αναζωπυρωθεί όταν φυσάει από κάτω ο αψίκορος υπουργός Π. Πολάκης. Ο οποίος τώρα μπορεί να βρεθεί και απολογούμενος, τον εγκαλεί τουλάχιστον το αγαπημένο του ‘’Πρώτο Θέμα’’. Η αθηναϊκή εφημερίδα που φαίνεται να είχε την επιστολή του υπουργού προς τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό πριν από τον παραλήπτη της. Συμβαίνουν αυτά. Ιδίως όταν διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα. Και εν προκειμένω τα εκατομμύρια πέφτουν δεξιά κι αριστερά σαν το χαλάζι. Τότε κι οι υπουργοί κινούνται.

***

*ΑΥΤΗ τη φορά συμπλέκονται και οι δύο υποθέσεις που είχε αναδείξει παλαιότερα η «Ε» και οι οποίες υποτίθεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη. Και το θέμα των αδειών και παραβάσεων κλινικών. Αλλά και το χοντρό ζήτημα με την εντοπισθείσα απάτη, επί υπουργίας Κουρουμπλή ακόμη, για τα πολλαπλάσια νοσήλια που χρεώνονταν στα Ταμεία, με κλινικάρχες να λυμαίνονται τον δημόσιο κορβανά. Εν τω μεταξύ, η Δικαιοσύνη πορεύεται τον δικό της αργόσυρτο δρόμο, τα στελέχη των υπηρεσιών οχυρώνονται πίσω από τη χαρτούρα, οι εντεταλμένοι παράγοντες σε πορεία εκκρεμούς κι οι πολιτικοί στο στυλάκι του ο καθένας, έχουν και πάντα δίκιο αυτοί.

Ζ.

 

Συνεχίζει

*ΠΡΟΣ αναβολή οδεύουν οι γαλάζιες εσωκομματικές. Η θητεία των ΝΟΔΕ λήγει τον Μάιο, ωστόσο εκτιμάται ότι θα πάρουν παράταση. Με τα εθνικά ζητήματα σε έξαρση και την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να έχει πάρει φωτιά, στη ΝΔ θα τακτοποιήσουν τα του οίκου τους αργότερα.

***

*ΕΤΣΙ στη Λάρισα ο Χρ. Καπετάνος συνεχίζει πρόεδρος της Νομαρχιακής. Και θα συνεχίσει παράλληλα και τον δρόμο του για υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων. Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι, δεν φαίνεται να υπάρχει ασυμβίβαστο. (Άλλωστε δύο μασχάλες έχει, δύο καρπούζια μπορεί να τα βολέψει.)

Ζ.

 

Βραδιάτικα

*ΤΟΝ πήγαν λοιπόν στα παράλια τον Χρ. Σπίρτζη οι συριζαίοι που τον συνόδευαν. Να περιδιαβεί ο υπουργός να δει με τα μάτια του τις καταστροφές. Μια λεπτομέρεια τους ξέφυγε μονάχα. Ήταν νύχτα, σκοτάδι.

***

*ΩΣΤΟΣΟ ο ΣΥΡΙΖΑ υπουργός που παλιότερα ήταν ΠΑΣΟΚ, συνάντησε τους δικούς του. Δικοί του παλιά, δικοί του τώρα, ποιος να ξέρει. Οι δήμαρχοι Αντ. Γκουντάρας και Κ. Κολλάτος που τον υποδέχτηκαν, ήταν πασοκτζήδες και μάλλον συνεχίζουν να είναι. Ωστόσο κλείνουν το μάτι και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές θα τους υποστηρίξει ξεκάθαρα.

Ζ.

 

Αθλούμενοι

*ΕΙΧΑΝ πέσει στ΄ αθλητικά πάλι οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Έχει κερδίσει και άλλα ματς στα χαρτιά ο Ολυμπιακός, αλλά σε χαρτί ρολό πρώτη φορά.

***

*- ΑΘΛΕΙΣΑΙ καθόλου;

- Κάθε βράδυ τρέχω.

- Πού τρέχεις;

- Στο κρεβάτι για ύπνο.

Ζ.

 

Παρουσίες

*ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕ σε δύο κομματικά θεσμικούς η ποικίλης σύνθεσης συγκέντρωση της ‘’Συμπαράταξης’’. Ο Απ. Καλογιάννης μίλησε μπροστά στον γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Παπαγεωργίου αλλά και τον ομοιόβαθμό του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Γιαννούλα. Τον χειροκρότησαν αμφότεροι.

***

*ΑΓΝΩΣΤΟ, δεν ασχολήθηκε και κανείς, αν οι δύο γραμματείς τα είπαν μεταξύ τους κάποια στιγμή. Ο πασοκτζής βέβαια δεν θα ένιωσε καθόλου καλά μαθαίνοντας ότι ο συριζαίος είπε χθες σε δημόσια ομιλία του ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ λειτουργούσε με όρους μαφίας. Και για τη ΝΔ το ίδιο είπε αλλά τον Β. Γιαννούλα ο δικός του χώρος τον νοιάζει. (Αλήθεια πώς θα συνεργαστούν έτσι; Γίνεται; Πότε θα τα βρει μπροστά του ο Απ. Καλογιάννης. Και μαλλάτα και γαλάτα…)

***

*ΗΤΑΝ εκεί και δημοτικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του και οι σημαίες του, ο Γεράσιμος Μπετσιμέας κι ο Στέλιος Σαΐτης. Το ΠΑΣΟΚ είχε να αντιτάξει πεδινό πυροβολικό, Κώστα Σάββα και Μιχάλη Τολίκα, οι Οικολόγοι συνέβαλαν με κοτζάμ διοικητή ΓΝΛ Δημ. Λιόλιο.

Υπήρξαν βέβαια και σημαντικές προεδρικές παρουσίες. Του Επιμελητηρίου Σωτ. Γιαννακόπουλος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αιμ. Νταγιάννης, του Εμπορικού Συλλόγου Μπ. Παπαδόπουλος, ο Ξεν. Σπηλιώτης πρύτανης του ΤΕΙ. (Ο πασοκικός χώρος διαθέτει παράγοντες στην πόλη.)

Ζ.

 

Συν 1.027,01 ευρώ

*ΑΜΕΣΩΣ «απάντηση στον Ζ. της βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννας Βαγενά» επί χθεσινού σχολίου, στην οποία μάλλον περιπλέκονται τα ποσά, ίσως θα πρέπει να μιλήσει κι ο συνάδελφός της Ν. Παπαδόπουλος: «Αφού επιμένετε να ασχολείστε με τις βουλευτικές αποδοχές, τόσες μέρες αφού το θέμα αναλύθηκε εξαντλητικά στα ΜΜΕ, επαναλαμβάνω τα εξής:

Τα 600 ευρώ, στα οποία αναφέρεστε στο σχόλιό σας και τα οποία πράγματι δήλωσα ότι δίνουμε ως βουλευτές στο κόμμα, είναι πλέον του μηνιαίου ποσού των 1.027,01 ευρώ, που παρακρατείται από τη βουλευτική αποζημίωση ως εισφορά υπέρ του κόμματος και που άρα δεν συμπεριλαμβάνεται στις μηνιαίες καθαρές αποδοχές μας. Το επιπλέον ποσό των 600 ευρώ δίδεται με πάγια μηνιαία εντολή και είναι το ελάχιστο που έχει δεσμευτεί να δίνει κάθε βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο κόμμα. Εάν κάποιος επιθυμεί να δίνει περισσότερα, είναι βεβαίως ελεύθερος να το κάνει». (Για 1.200 εισφορά έλεγε η άλλη συριζαία ξεχνώντας μάλλον τα 1.027,01 ευρώ.)

***

*Η Άννα Βαγενά συνεχίζει με το περίφημο επίδομα ενοικίου, θυμίζοντας αυτή τη φορά ότι έχει σπίτι στην εκλογική της περιφέρεια: «Όσο για το επίδομα ενοικίου, όταν έρχομαι στον νομό Λάρισας, συνήθως μένω στο σπίτι μου στο Μεταξοχώρι Αγιάς και ελάχιστες φορές διανυκτερεύω σε ξενοδοχείο μέσα στην πόλη επιβαρύνοντας τη Βουλή. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μέσα σε ολόκληρο το 2017 έκανα οκτώ διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Λάρισα, συνολικού κόστους 680 ευρώ, ενώ το επίδομα για διαμονή σε ξενοδοχείο που δικαιούμαι και του οποίου θα μπορούσα να κάνω χρήση είναι 1.200 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 14.400 ευρώ τον χρόνο. Αν θεωρείτε λοιπόν ότι τα 680 ευρώ, με τα οποία επιβάρυνα τη Βουλή μέσα σε όλο το 2017, σημαίνει ότι λαμβάνω επίδομα ενοικίου, έχει καλώς». (Τι ωραία που είναι όταν ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Επομένως οι βουλευτές προσκομίζουν τις αποδείξεις του ξενοδοχείου για να πληρώσει η Βουλή. Ή μήπως υπάρχουν κάποιοι που ντάγκα-ντάγκα 1.200 τον μήνα;)

Ζ.

 

Δεν διστάζουν

*ΟΙ συριζαίοι έχουν τα αναμεταξύ τους, δεν ασχολούνται με τα φάουλ της ΝΔ. Αυτή τη δουλειά την αναλαμβάνει η ΔΑΚΕ. Ναι οι γαλάζιοι συνδικαλιστές δάσκαλοι δεν διστάζουν να τα βάλουν και με το κόμμα τους. Βγαίνουν και το λένε κιόλας να το ακούσει όλη η Λάρισα. «Ως ΔΑΚΕ ΠΕ δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Υπηρετούμε με συνέπεια τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Η θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων αγώνων του Κλάδου των Εκπαιδευτικών.

Δεν κάνουμε όπως κάνουν οι δυο παρατάξεις ΣΥΝΕΚ-ΕΡΑ και ‘’Εκκίνηση’’ του ΣΥΡΙΖΑ , που καταδικάζοντας την αστυνομική βία εναντίον των εκπαιδευτικών στο πρόσφατο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο και κατηγορούν μόνο τους αστυνομικούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας. Η αστυνομία δεν εκτελεί εντολές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη;» (Τώρα θα ξεμυτίσουν κι οι αριστεροί, δεν μπορεί.)

Ζ.

 

Μπα δεν…

*Ο Χ. Χ. το έλεγε φιλοσοφώντας και καθόλου δεν χι-χι, δεν γελούσε. Το να περιμένεις να σου φερθεί ο κόσμος δίκαια επειδή είσαι καλός άνθρωπος, είναι σα να περιμένεις να μην σου επιτεθεί ο ταύρος επειδή είσαι χορτοφάγος. (Αλλουνού είναι, ομολόγησε.)

Ζ.

 

Εξ Αθηνών

*«ΠΡΟΒΑ προοδευτικής διακυβέρνησης από τη Λάρισα». Έτσι τιτλοφορεί το δημοσίευμά της η «Εφημ. Συντακτών», αυτό είδαν οι Αθηναίοι από την εκδήλωση της ‘’Συμπαράταξης’’ του Απ. Καλογιάννη. Ίσως η απόσταση, μάλλον η παρουσία του Γ. Ραγκούση, να έπαιξαν τον ρόλο τους. «Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή, εξελίχθηκε η μεγάλη συγκέντρωση των τριών δημάρχων, ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγοι-ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων».

***

*ΕΙΧΕ όμως και το ‘’Έθνος’’, μπράβο διασυνδέσεις η Λάρισα με την πρωτεύουσα; Λέγε με Ραγκούση. «Όσοι πιστεύουν ότι οι άρχοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή, πλανώνται πλάνην οικτράν. Τώρα, λοιπόν, φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κίνηση, η οποία έχει σκοπό τη σύγκλιση των λεγόμενων «δημοκρατικών δυνάμεων», δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και των Οικολόγων.

Πρωταγωνιστές είναι ο συριζαίος δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Καρδίτσας, πασόκος, Φώτης Αλεξάκος, και ο οικολόγος δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδnς. Τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχουν κορυφαία στελέχη που καλοβλέπουν τη συνεργασία ανάμεσά τους στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ως μια πρόβα τζενεράλε για το μέλλον...» (Σαν να παίρνει άλλη ρότα η ‘’Συμπαράταξη’’.)

Ζ.

 

Αμήν

*ΤΕΛΟΣ λένε η πρωινή προσευχή στα σχολεία, αντέδρασε ο Λαρισαίος Φ. Μ. Πολύ εκνευρίστηκε, οπότε έκανε και κάνα λαθάκι. «Αφτό σας πηράζει… Μπράβο… Όχι Βεβαίως. Ντροποί σας. Όλλα μια μέρα έχουν ένα τέλος. Μετά θα δούμε. Άθεοι… Η παπάδες τη κάνουν που είναι;» (Φαίνεται ότι μονάχα στο μάθημα των θρησκευτικών πήγαινε, γραμματική καθόλου.)

Ζ.

 

Μπλα μπλα μπλα...

*«ΤΟ ακούσαμε κι αυτό, στην ενημερωτική ημερίδα στο ΤΕΕ, από χείλη υπηρεσιακών παραγόντων ΥΠΕΝ: για την καθυστέρηση του "Εξοικονομώ 2" φταίνε οι συνεταιριστικές τράπεζες που... μπλα μπλα μπλα...». Πολύς κόσμος στην εκδήλωση, υπήρξαν όμως μηχανικοί που αντέδρασαν για το περιεχόμενό της. Όπως ο Δ. Π. «Και το άλλο; Συνδιαμορφώνουμε λέει τον νόμο για το δομημένο περιβάλλον. Αυτοί κι εμείς… Εμείς οι ακροατές μιας χοντροκομμένης προπαγάνδας μέσα στο σπίτι μας και σπαταλώντας τον χρόνο μας να ακούμε ό,τι να ‘ναι». (Νεοδημοκράτες στη διοίκηση του ΤΕΕ, στο υπουργείο όμως συριζαίοι, αυτό δεν αλλάζει.)

Ζ.

 

Άι μαρή…

*ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣΕ χαμογελώντας ο καμπίσιος περνώντας δύο δάχτυλα από κει όπου θα έπρεπε να βρίσκεται το ξυρισμένο του μουστάκι.

-Σιαπάν σιακάτ σιακεί σιαδώ, μι ψάχς σα χαμέν΄ι. Μι Καρδιτσιώτ΄ ι ιέμπλιξις, ρε τι σι πιριμέν΄ι…

Ζ.

 

Ειδώθηκαν

*ΚΙ όμως η Βάσω Μόσιαλου τον είδε τον Γ. Παπανδρέου. Μπορεί να μην το αντελήφθησαν οι άλλοι που συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό, όμως τη γενική γραμματέα του Δήμου τη φώναξαν λέει την ώρα που έφευγε ο ΓΑΠ από το γραφείο του δημάρχου. Χαιρετήθηκαν οι δυο τους, είπαν τα κλασικά εκεί στα όρθια.

Στην ομιλία του το βράδυ εκείνη δεν πήγε πάντως, μπορεί να μην την κάλεσε. (Ίσως πάλι να μην θεωρεί πια τον εαυτό της ΠΑΣΟΚ.)

Ζ.

 

Δεν κάνει

*ΚΙ επειδή έχουν αλλάξει πολλά στους μοντέρνους καιρούς, ο Λαρισαίος ένιωσε την ανάγκη να το διευκρινίσει.

- Είναι κακό σημάδι να δει ο γαμπρός τη νύφη με το νυφικό πριν από τον γάμο. Αλλά ισχύει το ίδιο ακριβώς κι αν δει η νύφη τον γαμπρό με νυφικό...

Ζ.

 

Σκουπίδια

* ΤΑ νερά του ποταμού υποχώρησαν και κάτω στην κοίτη οι ρυθμοί επέστρεψαν στο κανονικό. Λίγες λάσπες έμειναν, ξεπλύθηκαν κι αυτές, μπορούν να περπατούν και να κάνουν τις βόλτες τους όπως πριν οι Λαρισαίοι. Μόνο τα (πολλά) σκουπίδια που «κατέβασε» μαζί του το νερό έχουν μείνει. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες ημέρες να μαζευτούν κι αυτά. Είναι, άλλωστε, πολλές οι δουλειές που πρέπει να γίνουν.

Π.Φ.

 

Γκρίνια

* ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι γκρίνιες, αυτή τη φορά για τη μετατροπή της οδού Ασκληπιού σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Θα κλείσουν όλους τους δρόμους του κέντρου, έλεγε ο ένας, από πού θα πηγαίνουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα έλεγε ο άλλος. Τάχα έτσι δεν είχε γίνει και πριν από χρόνια όταν αποφασίστηκε η πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης; Πολλοί γκρίνιαζαν και τότε, αλλά σήμερα όλοι έχουν να το λένε για το πόσο ωραίο είναι το δίκτυο των πεζοδρόμων της Λάρισας.

Π.Φ.

 

Κίνητρο

*ΜΑΓΙΚΗ λέξη το «κίνητρο» πλέον για τις οικογένειες που έστω και σαν σκέψη θέλουν να μεγαλώσουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας κ. Γκόβαρη. Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση έλεγε και ξαναέλεγε πως όταν υπήρχαν έστω και λίγα κίνητρα, μέχρι και το 2010 υπήρχε αύξηση των τρίτεκνων οικογενειών κάτι που σημαίνει και τονωτική ένεση στο ζήτημα της υπογεννητικότητας στη χώρα. Από το 2010 και έπειτα όμως, που κόπηκαν τα κίνητρα, άρχισε να παρατηρείται και η πτώση. Επισημαίνει ωστόσο πως το θέμα δεν είναι το οικονομικό όφελος μιας οικογένειας, αλλά το κέρδος ολόκληρης της χώρας καθώς θα υπάρξει αύξηση του πληθυσμού.

Κ.Γ.

 

Μαρία

*Η ΥΠΟΘΕΣΗ της «Μαρίας των Φαρσάλων», έστω και διά της πλαγίας οδού, έφτασε στα δικαστήρια, ίσως για τελευταία φορά από το 2013. Εν τέλει η γυναίκα που είχε το μικρό κορίτσι και εμφανιζόταν αρχικά ως μητέρα του, μπήκε φυλακή. Όχι όμως για την ίδια τη Μαρία αλλά για το γεγονός πως είχε πλαστή ταυτότητα και δήλωνε ως υπαρκτά πρόσωπα τέσσερα ανύπαρκτα παιδιά. Έπαιρνε επιδόματα αβέρτα δηλαδή.

Το πρόσωπο του «ξανθού άγγελου», όπως χαρακτηριζόταν τότε από τα ΜΜΕ, ωστόσο ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί η ιστορία που εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σαν ιστορία βέβαια η περίπτωση της μικρής Μαρίας «πουλούσε» πάρα πολύ από τα ΜΜΕ. Εγχώρια αλλά και διεθνή. Το ενδιαφέρον όλων τεράστιο, ώσπου να ανακαλυφθεί από πού ήταν το παιδί. Εξετάσεις DNA, εισαγγελική διάταξη με δημοσιοποίηση στοιχείων, συνδρομή της Ιντερπόλ, κάμερες και δημοσιογράφοι στημένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Στη μέση ένα 4χρονο τότε κοριτσάκι. Σήμερα που όλα έχουν σχεδόν ξεχαστεί, σε ηλικία 9 ετών ζει στις δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού» κάπου στην Ελλάδα. Αρμονικά. Όπως αξίζει σε κάθε παιδί.

Κ.Γ.

 

Αλλαγές…

* ΠΑΝΕ κι έρχονται. Φύγε εσύ, έλα εσύ… Να πώς επιβεβαιώνονται οι "προφητείες". Έφυγε από την προεδρία των οικονομολόγων ο Νταγιάννης, ήρθε η σειρά του Ισαακίδη... Ο επόμενος ετοιμάζεται.

Τρεις προέδρους θα έχει μέσα στην τρέχουσα θητεία το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας έλεγαν οι μ.Χ. προφήτες… "Κάθε χρόνος και ένας πρόεδρος". Έτσι για μια ανανέωση σε πρόσωπα, σε ιδέες, σε αντιλήψεις, σε προτάσεις. Να εκτεθούν και να κριθούν για τις ικανότητες και τις δυνατότητες τους…

Ο "παλιός" αυτή τη φορά έκανε στην άκρη και μάλλον σε τοπικό επίπεδο παροπλίζεται και πάει για άλλα…

Γ.Ν.

 

Εκπτώσεις…

* ΠΕΡΑΣΑΝ και δεν ακούμπησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στη Λάρισα… Και αυτές όπως και οι προηγούμενες των τελευταίων χρόνων. Σχεδόν απαρατήρητες για τα εμπορικά και μάλλον αδιάφορα για τους καταναλωτές.

 Οκτώ συνολικά εβδομάδες κράτησε το "πανηγύρι". Δύο μήνες δηλαδή. Πολύ μεγάλο το διάστημα. Τις δύο πρώτες εβδομάδες υπήρξε μια κινητικότητα. Από εκεί και μετά το ενδιαφέρον ατόνησε. Φυσιολογικό.

Ίσως να φταίει που η αγορά βρίσκεται σε μία διαδικασία συνολικής προσαρμογής, πιθανόν να συνέβαλε και η αύξηση της εμπορικής κίνησης και του τζίρου στην περίοδο των γιορτών, ίσως το ότι έρχονται νωρίτερα φέτος και τα πασχαλινά έξοδα… Όλα έπαιξαν τον ρόλο τους. Αλλά η σημαντικότερη αιτία είναι ότι "κούρασαν". Είναι πολλές οι ημέρες. Έξι μήνες εκπτώσεων γίνονται στη χώρα μας. Δύο μήνες οι χειμερινές, δύο οι θερινές και από ένα μήνα οι ενδιάμεσες εαρινές και φθινοπωρινές. Στο υπόλοιπο διάστημα τα εμπορικά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όποτε θέλουν προσφορές…

Συνεπώς ποιον να συγκινήσουν οι εκπτώσεις; Όταν το έθιμο γίνεται… συνήθεια χάνει την αξία του, τη λάμψη του. Γι’ αυτό οι έμποροι προβληματίζονται τόσο για τη διάρκειά τους. Κάτι παραπάνω ξέρουν.

Γ.Ν.

 

PARONTES OLOI KAI ENVMENOI

* ΠΑΡΟΝΤΕΣ όλοι και ενωμένοι στο κάλεσμα του επικεφαλής τους. Η δημοτική ομάδα του δημάρχου Κιλελέρ, Θανάση Νασιακόπουλου, συγκεντρώθηκε σε ταβέρνα στη Νίκαια, για χαλαρή κουβέντα μεν, αλλά και για επαναπροσδιορισμό στόχων…

Ο συνδυασμός «Νέο Κιλελέρ» συνεχίζει δυναμικά σχεδιάζοντας τη νέα πενταετία. Μαζί τους ήταν και οι δύο πρώην δήμαρχοι Πλατυκάμπου, Θανάσης Κοκκινούλης και Αλέκος Χονδρονάσιος. Διάχυτη η αισιοδοξία για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Λ.Κ.

 

SXEDN AJIOUEATO H LARISA

*ΣΧΕΔΟΝ αξιοθέατο στη Λάρισα. Περίπατος στα καμένα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass