Με 25ο...

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2018 19:15 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Μαρ 2018 19:35
*ΠΟΙΟΣ είπε ότι δεν είναι η Λάρισα ένα μεγάλο χωριό… Με τις χήνες της και με τα όλα της.  Ζ. *ΠΟΙΟΣ είπε ότι δεν είναι η Λάρισα ένα μεγάλο χωριό… Με τις χήνες της και με τα όλα της. Ζ.

*ΚΑΙ καταφθάνει λέει, το Σάββατο, ο βασιλιάς Ήλιος καλπάζοντας πάνω στο χρυσό του άρμα.

Οι ηλιαχτίδες κουρνιαχτός τριγύρω του, τρομαγμένα τα θερμόμετρα θα αποσυρθούν υπό σκιάν. Αλλά και πάλι θα δείχνουν τον Μάρτη με πυρετό. Μπάνιο στον προθάλαμο της άνοιξης; Κι όμως κάμποσοι Λαρισαίοι το σκέφτονται, αφού θα είναι που θα είναι στα παράλια.

Ζ.

Εκτός ΝΑΤΟ

*«ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ενεργό ρόλο στην προώθηση επικίνδυνων σχεδίων», τιτλοφορεί ο ‘’Ριζοσπάστης’’ το δημοσίευμά του, σχετικά με συνάντηση αυτοδιοικητικών με τον Τζέφρι Πάιατ, την οποία αποκάλυψε ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης σε από κοινού επίσκεψη στις Βρυξέλλες στην έδρα του ΝΑΤΟ. Και απαριθμεί στην αποστολή τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστό, τον περιφερειάρχη Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα, τη Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους από διάφορες περιοχές «κρίσιμες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών.»

Συνοδεία στελεχών της αμερικάνικης πρεσβείας επισκέφθηκαν λέει το πολιτικό αρχηγείο του ΝΑΤΟ και το ανώτατο στρατιωτικό αρχηγείο και μετείχαν σε ενημερωτικές συσκέψεις. Με τον ‘’Ριζοσπάστη’’ να φροντίζει να υπογραμμίσει ότι εκεί συμμετείχαν όλοι οι προαναφερθέντες αυτοδιοικητικοί πλην του κ. Αγοραστού. (Πολιτική Καραμανλή στο ΝΑΤΟ ο Λαρισαίος; Επιφυλακτικός;)

Ζ.

Κρίμα

*ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ημέρα Μπριζόλας και να πέσει σε περίοδο νηστείας; Δεν θα έπρεπε να είναι κινητή εορτή; Έστω να γιορτάζεται όπως ο Άγιος Γεώργιος, πάντα μετά το Πάσχα.

Ζ.

Δεκαοκτάμηνο

*ΙΣΑ που προλαβαίνουν να παραιτηθούν από δημόσια πόστα οι ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν διεξαχθούν. Σύμφωνα με τα οριζόμενα πρέπει να το πράξουν 18 μήνες πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2019, οπότε και ολοκληρώνεται τυπικά η τρέχουσα τετραετία. Γι’ αυτό προνόησε εγκαίρως ο παραιτηθείς διοικητής του υπερεπικουρικού Θαν. Καποτάς.

***

*ΑΓΝΩΣΤΟ αν υπάρχει και κάποιος τοπικός παράγοντας που να δρομολόγησε την εμφάνισή του στις επόμενες εκλογές. Αν και ο Φαρσαλινός αποπεμφθείς μετ’ επαίνων διοικητής του ΕΦΚΑ Θαν. Μπακαλέξης έχει πια τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος βουλευτής Λαρίσης. Το ίδιο και ο εγκαίρως καρατομηθείς υποδιοικητής του Ευαγγελισμού Χρ. Πλιάτσικας, ο αστέρας που δόξασε τους Γόννους. Άλλος;

Ζ.

Το γλέντησαν

*ΥΨΗΛΗ τεχνική επέδειξε ο δήμαρχος Αγιάς και Νήσων, τι μόνο παράλια; Αντί να ξεροσταλιάζει στον προθάλαμο περιμένοντας τον υπουργό και να, ο Αντ. Γκουντάρας οργάνωσε κατάλληλα την υποδοχή του Χρ. Σπίρτζη στον Αγιόκαμπο. Βραδιάτικα έτσι κι αλλιώς κατέφτασε στην περιοχή να δει, σχήμα λόγου, τις ζημιές από την κακοκαιρία, σε ‘’by night’’ στυλ του ξηγήθηκαν κι αυτοί, οι φιλόξενοι.

***

*ΜΕΡΑΚΛΗΣ αλλά κι ο πιο καλός ο μαθητής ο υπουργός, τον έμπασαν κι ντόπιοι στο ‘’Old School’’, οργανώθηκε καλή παρέα, συν ποτά, μουσικές, το κάπνισμα φυσικά ελεύθερο, εκεί να ήταν από καμιά μεριά ο Τρικαλινός δήμαρχος. Έπεσαν και ζεϊμπεκιές, μια πολιτική βραδιά από τις παλιές καλές εποχές. (Ε, δεν θα πάρει τώρα ο δήμαρχος τα κονδύλια που δικαιούται η περιοχή;)

Ζ.

sferaτος

*ΚΑΙ να που έφτασε καιρός που ο ΠΑΟΚ έπαιζε μόνος του και θα βγει τρίτος.

***

*- ΠΟΙΟΣ είναι ο αγαπημένος ραδιοσταθμός τού Σαββίδη;

- Ο sfera fm φυσικά.

Ζ.

Χορευτικά

*ΜΕΓΑΛΟ νούμερο, σε επιθεώρηση, θα μπορούσε να γίνει ο διαιτητής της Τούμπας. Άτυχος βέβαια να του προκύψει τέτοια φάση με τη λήξη και να υποχρεωθεί σε τόσες τούμπες. Ωστόσο εκείνο που γοήτευσε τους τηλεθεατές ήταν το αέρινο χοροπηδηχτό του στυλάκι, με τα χέρια υψωμένα, σε χειρονομίες κεφάτου τροχονόμου. Εικόνες από κωμωδία του βωβού κινηματογράφου.

Ζ.

Στη στάση

*ΕΛΕΓΑΝ πάλι τα δικά τους οι Λαρισαίες στον καφέ.

- Ο χαλβάς, Μακεδονικός;

- Σπιτικός. Ο άντρας μου είναι.

***

*-ΜΩΡΟ μου, μου είπε, ξέρεις τι λεφτά γλιτώνουμε που δεν παίρνουμε προφυλακτικά;

- Θα τα πληρώσουμε όλα μαζεμένα στο μαιευτήριο, αγάπη μου, του εξήγησα.

***

*Η άλλη έγκυος, διηγιόταν το περιστατικό στη στάση. Που πήγε ένα παιδάκι και την ρωτάει.

-Τι περιμένετε;

-Λεωφορείο…

-Μα καλά, με Transformer είστε παντρεμένη;

Ζ.

Ό, τι νάναι

*Ο ορισμός του μακρόπνοου και ορθολογικού σχεδιασμού. Η συμπεριφορά της ΠΑΕ απέναντι στον Βαγγέλη Μόρα. Ο διεθνής Λαρισαίος ποδοσφαιριστής: αποκτήθηκε τον Γενάρη εσπευσμένα κι όχι το καλοκαίρι. Έγινε μεταγραφή επί προπονητή Φυντάνη, εκδιώχθηκε από τον ίδιο. Τον επανέφερε σε λίγες μέρες ο προπονητής Ντόστανιτς. Και σε ακόμη λίγες ο προπονητής Αντωνίου τον προτείνει και για του χρόνου. (Μα δεν υπάρχει ένας πρόεδρος να βάλει μια σειρά στην ομάδα;)

***

*ΣΟΒΑΡΑ τώρα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ προαναγγέλλει ότι σήμερα στη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό θα μιλήσει με στοιχεία για την ΕΠΟ και για τις εκλογές ανάδειξης της διοίκησής της. Για το πόσα χρήματα λέει δόθηκαν κι από ποιους. Που έχει βουίξει ο τόπος δηλαδή στο παρασκήνιο για το τι έπαιξε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά φύλλο δεν κουνήθηκε αρμοδίως, κανένα αυτί αρμοδίου δεν ίδρωσε. Και θα προκύψει θέμα τώρα. Χλωμό. Ήταν και μια συνέντευξη που θα δινόταν με αποκαλύψεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά… (Αν και ο συγκεκριμένος τριγυρνώντας σε ομάδες ανά την επικράτεια, γνωρίζει πολλά διάφορα κι όχι μόνο από την ΕΠΣΛ.)

***

*ΜΕ τη διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί λέει να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες από το συνδρομητικό κανάλι και να χάσουν πολλά λεφτά οι ομάδες. Οι ιδιοκτήτες τους δηλαδή. Γι’ αυτό και τρελαίνονται μάλλον.

***

*- ΣΤΗ Λάρισα δηλαδή μπορεί να χάσει λεφτά κι ο Πηλαδάκης.

-Από πού κι ως πού τώρα πια…

-Μα από τα τηλεοπτικά δεν εισπράττει τα νοίκια του;

-Μπα… Αυτός δεν χάνει ποτέ. (Η προαναγγελθείσα κίνηση Κούγια πάντως για την έδρα της ομάδας δεν έγινε. Δεν θα βρήκε δροσιά από τους τοπικούς παράγοντες, τι άλλο.)

Ζ.

Οικολόγατα

*ΚΕΦΑΚΙΑ στη συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.

- Με τρόμαξε μια γάτα που πετάχτηκε από τον μπλε κάδο της ανακύκλωσης. Οικολόγατα.

***

*- ΟΛΟΙ για πληρωμή περιμένουν στην ουρά; ρώτησε μια θειά.

- Όχι καλέ, όχι… Πολλοί ήρθαμε να πούμε χρόνια πολλά στον ταμία που γιορτάζει.

***

*ΣΤΗ λαϊκή.

-Είναι άγρια τα χόρτα;

-Γιατί νομίζεις ότι τα έχω δεμένα σε ματσάκια…

Ζ.

Οι καθ΄ εαυτού

*ΑΥΤΑ προχθές ως αργά το βράδυ. Και χθες; Χθες το βράδυ επρόκειτο να συγκληθεί άτυπη σύσκεψη μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διακριτικά, στα κομματικά γραφεία. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που συγκαλείται παρόμοια συνάντηση. Κάτι θα σημαίνει αυτή η κίνηση δεν μπορεί. Το λενινιστικό ‘’Τι Να Κάνουμε’’’, σύντροφοι, θα ήταν προφανώς η ημερήσια διάταξη.

***

*ΔΕΝ είναι και πολλοί οι συριζαίοι αναντάμ παπαντάμ, που να είναι στο κόμμα δηλαδή και ταυτόχρονα στη Δημαρχία. Πεντέξι μόλις ίσως κι εφτά οι καθ’ εαυτού, ούτε ο Απ. Καλογιάννης είναι μέλος, όταν η δημοτική ομάδα μετράει συνολικά 29 δημοτικούς συμβούλους.

Με επιφύλαξη καθώς δεν βρέθηκε ο ληξίαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες επρόκειτο να συσκεφθούν οι: Βαγενά Αγγέλα, αν δεν υπήρχε πάλι εσωκομματική κόντρα, Γελαλή Τζένη, Κωσταρόπουλος Γιώργος, Νταής Παναγιώτης, Μπουσμπούκης Γιάννης, Ψάρρα Άννυ. Αλφαβητικά ξανά η καταγραφή, μην παραβιαστεί η ιεραρχία. Ίσως να μετείχαν επίσης, αν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αχ αυτός ο ληξίαρχος, και οι: Ρεβήσιος Κώστας, Σακελλαρίου Μιχάλης και Τσεκούρα Βιβή. Ίσως…

Ζ.

Εμπάργκο

*ΟΛΟΚΛΗΡΗ καμπάνια – δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά – έχει ξεκινήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για καταναλωτικό εμπάργκο στα προϊόντα τουρκικής προέλευσης. Κι αυτό εξαιτίας της μη απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Προφανώς έχουν τα επιχειρήματά τους και θεωρούν ότι είναι μοχλός πίεσης (;) προς την τουρκική κυβέρνηση. Κι αν και κάνουν κι εκείνοι το ίδιο; Περίπου 3 δισ. είναι το ύψος των ελληνικών εξαγωγών προς τη γείτονα χώρα. Δεν είναι και λίγα.

Π.Φ.

Τρέιλερ

*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το τρέιλερ για τη νέα παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θέατρου «Υπό Έλεγχο». Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια Κυριακή Σπανού, χειρίζεται με μεγάλη άνεση τα social media και δεν αφήνει μέρα να πάει χαμένη. Καθημερινά, φροντίζει να ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου αλλά και θεατρόφιλους για όλες τις «κινήσεις» του θεάτρου και αυτό φαίνεται να αρέσει πολύ.

Ν.Π.

Εξοικονομώ

*ΜΙΑ διαφορετική διάσταση έδινε ο οικολόγος Λαρισαίος μιλώντας στην παρέα του, σχετικά με το πρόγραμμα εξοικονομώ. Εντάξει, το ιδανικό είναι να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα, να κάνει τις αναβαθμίσεις που χρειάζεται με χαμηλό κόστος. Αλλά ακόμη και χωρίς την επιδότηση του προγράμματος, καλό είναι να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Μπορεί τώρα να επωμιστούμε κάποιο κόστος, αλλά σε βάθος χρόνου θα κάνουμε απόσβεση, θα μικρύνει και το κακό που κάνουμε στο περιβάλλον. Είναι κι αυτή μια λογική. Κι αν κάποιος έχει τα χρήματα, ακόμη και χωρίς το πρόγραμμα μερικές αλλαγές ενεργειακής αναβάθμισης θα τον ωφελήσουν και μάλιστα μακροχρόνια.

Π.Φ.

Ευχάριστο

*ΟΙ χαρές διαδέχονται η μία την άλλη. Ο πήχης του πολιτισμού ολοένα και ανεβαίνει. Μια ευχάριστη είδηση ήρθε και πάλι. Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, ΣΜουΘ, φέτος θα συνδιοργανώσει με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (National Opera of Greece - Εθνική Λυρική Σκηνή) την 2η Συνάντηση Θιάσων Μουσικού Θεάτρου της περιφέρειας, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Λάρισα, από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. Η πόλη ζει μεγάλες στιγμές.

Ν.Π.

Άτυχος...…

*ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ σε τρεις μήνες από τον ΕΦΚΑ! Τέτοιο καιρό πέρυσι ο διοικητής του ΕΦΚΑ προανήγγειλε από τη Λάρισα, σε πανθεσσαλική σύσκεψη διοικητικών στελεχών των Ταμείων πως ο Ενιαίος Φορέας, από τα τέλη του 2017 θα έδινε συντάξεις εξπρές. Με το που θα έκανε την αίτηση ο ενδιαφερόμενος, θα έβρισκε μπροστά του τη σύνταξη…

Δεν πρόλαβε όμως να δει το θαύμα, ο Μπακαλέξης. Καρατομήθηκε… ένα χρόνο ακριβώς μετά. Ο επόμενος πάντως σίγουρα θα είναι πιο τυχερός…

Γ.Ν.

Σίριαλ...…

*ΚΑΛΑ κρατά το σίριαλ των αντικειμενικών τιμών… Φαίνεται πως θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Αυτή τη φορά οι εκτιμητές δεν προλαβαίνουν να δώσουν εισηγήσεις, αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα.

Έντεκα όλοι κι όλοι εκτιμητές δουλεύουν στον ν. Λάρισας. Τόσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, στη διαδικασία που «έτρεξε» το Υπουργείο Οικονομικών. Τρεις εκτιμήσεις για κάθε ζώνη πρέπει να δώσουν. Αλλά από πού να αντλήσουν έγκυρα στοιχεία. Οι αγοραπωλησίες καινούργιων διαμερισμάτων ελάχιστες και οι μεταβιβάσεις όχι τόσες όσες θα έπρεπε για να δώσουν ένα ασφαλές δείγμα. Και μέσα σε όλα αυτά προέκυψε και η φωτιά στη Β’ Δ.Ο.Υ. από την οποία θα μπορούσαν να αντλήσουν στοιχεία. Ενός κακού μύρια έπονται…

Για να δούμε όμως τι ξημερώνει για τον νομό… Θα έχει ενδιαφέρον.

Γ.Ν.

 

 

ENA APO TA DYO PREPEI NA FYGEI

*ΕΝΑ από τα δύο λογικά πρέπει να φύγει, εκεί στο Αλκαζάρ. Ή η πινακίδα ή η κλειδαριά.

Ζ.

 

 

ME TON PRVUYPOYRGO THS BOYGLARIAS AGORASTOS

* ΜΕ τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Boykin Borissov συναντήθηκε πρόσφατα στη Σόφια, στο πλαίσιο της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, συζητώντας μαζί του διμερή θέματα, αλλά και ζητήματα που αφορούν στις ευρωπαϊκές πολιτικές σχετικά με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

 

AKOY EDV MIKRE ARSENIOY

*- ΑΚΟΥ εδώ μικρέ… Όπου ο Λάζαρος Αρσενίου νουθετεί τον Θανάση Ριζάκη, ο 103 τον 92, δικαιούται. Το συναπάντημα χθες στα γραφεία της εφημερίδας, αν και αυτοί οι σκληροί δεν περίμεναν την άνοιξη να βγουν, όλο τον χειμώνα έξω τριγυρνούσαν.

Ζ.

 

 

OPOY O TOPIKOS YRIZA PAPADOPOYLOS

*ΟΠΟΥ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναλύει πως και τον υπουργό τον έφεραν επί τόπου και τα γεφύρια θα τα φτιάξουν και τη θάλασσα θα φέρουν, στη θέση της…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass