Σύνορο Τέμπη

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 19:45
*ΑΝ δεν είναι πολύτεκνη κι αυτή η Λαρισαία, στον τελευταίο όροφο…  Ζ.   *ΑΝ δεν είναι πολύτεκνη κι αυτή η Λαρισαία, στον τελευταίο όροφο… Ζ.

*ΜΑΧΟΝΤΑΙ λέει οι αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα. Της κακομοίρας γίνεται. Έντονη μεταφορά κρύου από τα βόρεια και αντίστοιχα ζέστης από τα νότια.

Οπότε η Πέμπτη, αύριο, προβλέπεται να είναι μια ιδιαίτερη ημέρα. Μια κουτσουλιά χώρα και πάνω χιονίζει όταν κάτω εμφανίζεται καύσωνας. Χειμερινό σκι στο Καϊμακτσαλάν, θαλάσσιο στα νησιά.

***

*Η χώρα θα είναι λένε κομμένη στα δύο. Μετά τον ΠΑΟΚ η Βόρεια Ελλάδα αδικείται ξανά. Από τα Τέμπη και βορειότερα, σύννεφα, βροχές, χιονιάς. Νοτιότερα από καμιά βροχούλα και αν, με θερμοκρασίες ανεβασμένες. Στα παράλια της Κρήτης δε, ο υδράργυρος θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 30ο C, άρα καιρός για μπάνιο.

Ζ.

 

Κουβεντούλες

*ΘΕΜΑΤΑ επικαιρότητας κουβέντιαζαν στην παρέα των Λαρισαίων.

- Όλοι οι πρόεδροι ρε σεις έχουν πιστόλι κάτω από το σακάκι. Απλώς ο Σαββίδης είναι Πόντιος και έβγαλε το σακάκι.

***

*- ΦΕΤΟΣ για τη φορολογική δήλωση δεν θα χρειαστώ λογιστή.

- Αλλά;

- Μοιρολογίστρα.

Ζ.

 

Σκόρπιο βασίλειο

*ΤΕΤΟΙΟ χάλι, όπως με το «Εξοικονομώ», δεν ξανάγινε… Τέτοια ανεπάρκεια στις υπηρεσίες του υπουργείου. Πάλι πεσμένα τα ηλεκτρονικά, off το πρόγραμμα, ο κόσμος ανάστατος, οι ενδιαφερόμενοι δεν τους πιστεύουν πια.

- Και θέλουμε να πάμε και σε πόλεμο, οίκτιρε την κατάσταση ο Λαρισαίος. Ενώ σερνόμαστε οι κακομοίρηδες…

Ζ.

 

Κεντροεπίτροποι

*ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ από τους αρχηγούς των συμμετεχόντων κομμάτων η κεντρική επιτροπή του νέου υπό τη Φ. Γεννηματά ΚΙΝ. ΑΛ. Αναλογικά, πήρε ο καθένας όσους συμφωνήθηκε. Δεν υπήρξαν ψηφοφορίες στο συνέδριο. Πολύ ισχυρό θα είναι αυτό το ανώτατο κατά τα άλλα όργανο.  Στη ΔΗΜΑΡ όμως με τις ιδιαίτερες δημοκρατικές ευαισθησίες, αφού δέχτηκαν τη μοιρασιά και τον διορισμό των κεντροεπιτρόπων, σκέφτηκαν ένα τρικ για να μπορέσουν να το καταπιούν. Ψήφισαν λέει καμιά διακοσαριά από τους δικούς τους συνέδρους κι ανέδειξαν τους 35 της Κ. Ε. που αναλογούσαν στο δικό τους κόμμα. Ανάμεσά τους και δύο Λαρισαίοι και μάλιστα μεταξύ των πρώτων. Ο πρώην βουλευτής Θ. Ψύρρας 6ος στη σειρά κι η πανεπιστημιακός Ευγενία Μπουρνόβα 8η. (Υπενθυμίζεται πως ούτε αυτοί οι 200 σύνεδροι είχαν εκλεγεί από τη βάση, όπως και όλοι οι 4-5.000 που θα μετείχαν στο συνέδριο. Όσοι είχαν εκθέσει υποψηφιότητα όλοι σβάρνα θεωρήθηκαν εκλεγμένοι. Εκπροσωπώντας προφανώς ο καθένας τον εαυτό του.)

Ζ.

 

Γαλάζιες κάλπες

*ΠΑΕΙ οριστικό… Εσωκομματικές στη ΝΔ 13 Μαΐου και στη Λάρισα, παντού θα εκλεγούν νέες Νομαρχιακές. Τοπικά δεν θα έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν και με τους νεοδημοκράτες ποτέ δεν ξέρεις. Ο απερχόμενος πρόεδρος ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνος θα επιχειρήσει να επανεκλεγεί, να συνεχίσει παραμένοντας στο προσκήνιο μέχρι να διεκδικήσει του χρόνου τη Δημαρχία Φαρσάλων. Πιθανότατα δεν θα έχει αντίπαλο, για πρόεδρος όχι για δήμαρχος. Ο Ηρ. Γερογιώκας πάλι, σαφώς και ενδιαφέρεται να αναλάβει τα ηνία, δίχως όμως να δείχνει την πρόθεση να σηκώσει ‘’καπετανάτο’’. Άλλος δεν ακούστηκε.

Ζ.

 

Τακατάκ…

*Ο Δ. Γ. ενημερώνει: αν ψάχνει κανένας 15-20 άλογα, θα τα βρει στην τοποθεσία «Σαρί-Καγιά» ή επί το ελληνικότερο «Ξανθός Βράχος». Τα ανακαλύψαμε κλαδεύοντας τις ελιές μας στην περιοχή αυτή, μεταξύ Γόννων και Ελιάς. (Πού να πάρει χαμπάρι ο άλλος ότι του λείπουν καμιά εικοσαριά άλογα.)

Ζ.

 

Χάνονται

*ΓΕΝΙΚΩΣ χάνεται ο κόσμος. Οι νεαροί Λαρισαίοι είχαν παραδείγματα.

- Πού είσαι ρε;

- Θεσσαλονίκη.

- Θεσσαλονίκη; Και τι κάνεις εκεί;

- Λευκό Πύργο δεν μου είπες αφεντικό;

- Ασπρόπυργο βρε ηλίθιε, Ασπρόπυργο.

***

*- ΕΝΑΣ παλιός μας συμμαθητής, ο Γιωργάκης ρε σεις, έγινε ντετέκτιβ. Ποιος, ο Γιωργάκης… Που τρεις φορές είχε ακολουθήσει τον Επιτάφιο μικρός και τις τρεις τον έχασε.

Ζ.

 

Μοιάζουν αλλά…

*-ΠΕΣ τρία πράγματα που ενώνουν τον Γ. Μανώλη και τον Γρ. Καλαγιά…

Είχαν αρχίσει τα παιχνίδια στην παρέα των Λαρισαίων. Κι έπιασαν τους δραστήριους αντιπολιτευόμενους στους γειτονικούς Δήμους Τεμπών και Αγιάς.

-Ε, εύκολο. Ηγούμενοι κι οι δυό τους της αντιπολίτευσης στους δήμους τους. Οι οποίοι έχουν και βουνό και θάλασσα. Τρίτο; Είναι ΝΔ κι οι δυό τους.

-Μπράβο... Κι ένα τέταρτο, μπορείς;

-Που τους ενώνει; Ο αντιπεριφερειάρχης Παπαδημόπουλος.

***

*-ΠΕΣ τώρα και κάτι που τους διαφοροποιεί.

-Πολλά και διάφορα. Διαφορετικού τύπου άνθρωποι. Εντάξει θέλουν αμφότεροι να γίνουν δήμαρχοι. Ο Μανώλης οπωσδήποτε. Ο Καλαγιάς όχι ντε και καλά, θα ήταν ικανοποιημένος αν έπεφτε ο Γκουντάρας κι ας μην ήταν ο ίδιος ο νικητής.

Ζ.

 

Υπέρ Ανδρέα

*ΑΦΟΥ διάβασε προχθές στα ‘’Ψ’’ τα σχετικά με την κρίση στο Αιγαίο την άνοιξη του 1987 κι αφού επιβεβαιώνει κι αυτός το πόσο αποφασιστικά το είχε χειριστεί ο τότε πρωθυπουργός, ο Τυρναβίτης μιας άλλης εποχής, ο Άγγελος Γάννας συνεχίζει στην επιστολή του να εξυμνεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. «… κατήργησε τα κοινωνικά φρονήματα που δίχαζαν τον ελληνικό λαό. Επί ημερών του Ανδρέα το βιωτικό επίπεδο είχε ανέβει σημαντικά, ένας αέρας ελευθερίας έπνεε στην πατρίδα μας και ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είπε το περίφημο ‘’φανταστείτε αν αυτό το πνεύμα δεν βρισκόταν σε τόσο ασθενικό σώμα’’. Πόσο περισσότερο θα ωφελούσε την Ελλάδα…»

Ζ.

 

Αποκρυπτογράφηση

*«ΑΓΑΠΗΤΕ ψιθυριστή

Ενδιαφέρουσα η ικανότητα «αποκρυπτογράφησης» του «Λαρισαίου» πλην επιλεκτική. Διότι δεν συμπεριέλαβε διάφορα ουσιώδη στοιχεία που θα οδηγούσαν σε μια σοβαρή αποκρυπτογράφηση κι όχι στην επιπόλαια την οποία σας μετέφερε».

 Έφτασε απάντηση από τον Δήμο Αγιάς που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι όλη η διαδικασία έγινε με τη μέθοδο της συγκριτικής αξιολόγησης η οποία πιστοποιήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Δεν ήταν λοιπόν μια διαδικασία μεταξύ των Δήμων. Επίσης, ξέχασε ο «Λαρισαίος» ότι στη διαδικασία της αξιολόγησης μετείχαν και οι δημότες. Τέλος, ο Δήμος Αγιάς βγήκε 11ος από τους 45 που πήραν μέρος και ήταν ο δεύτερος περιφερειακός καλλικρατικός Δήμος μεταξύ των διακριθέντων. Οι υπόλοιποι είναι αστικοί δήμοι με μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας στη διακυβέρνηση. Είμαστε βέβαιοι πως με αυτά τα δεδομένα η «αποκρυπτογράφηση» δίνει μάλλον διαφορετικό αποτέλεσμα». (Στη δημοσιευθείσα δική τους ανακοίνωση αναφερόταν πάντως. Ότι 45 δήμοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον από τους οποίους 23 υπέβαλαν φάκελο, καθώς επίσης και η κατά σειρά βαθμολόγηση που φέρνει την Αγιά στη θέση 14. Αν και αυτά ελάχιστη σημασία έχουν. Όχι τόσο μπροστά στο μέγεθος του βραβείου αλλά στην επιδιωκόμενη ‘’χρηστή διακυβέρνηση’’ προς όφελος των δημοτών).

***

*ΙΔΙΟ βραβείο όμως και για τον δήμο της Λάρισας, εν προκειμένω πήγε ο αναπληρωτής δήμαρχος να το παραλάβει από τον Γ. Πατούλη. Παρόμοια πανηγυρική ανακοίνωση, με μια μέρα καθυστέρηση σε σχέση με την Αγιά που έδειξε καλύτερο ρεφλέξ. Κι όπως φαίνεται έπεται κι η Ελασσόνα. Λοιπόν η Λάρισα που κατέκτησε την 12η θέση, «αστικός δήμος με μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας στη διακυβέρνηση» που λένε κι οι Αγιώτες. Κι η Ελασσόνα 18η . (Στους 23 από όλη τη χώρα.)

Ζ.

 

Μπερδεμένες

*ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΝ τα δικά τους οι Λαρισαίες.

- Πήγα Πλαταμώνα με τον Γιώργο.

- Κι εγώ.

- Πήγες Πλαταμώνα;

- Όχι, με τον Γιώργο.

***

*-ΤΟΝ βλέπεις αυτόν τον μεθυσμένο;

- Ναι.

- Ε, μου είχε κάνει πρόταση γάμου πριν από σένα. Και τον απέρριψα.

- Και το γιορτάζει ακόμα ο μπαγάσας;

***

-ΤΙ ψάχνεις σε μία σχέση;

-Τα πάντα. Κινητό, υπολογιστή, συρτάρια.

Ζ.

 

Αθώοι, αθώοι…

*- ΔΙΚΑΣΤΗΣ στην επαρχία; Σε χειρότερη θέση κι απ’ τον διαιτητή στην Τούμπα…

Ο Λαρισαίος προσπαθούσε να περιγράψει στην παρέα το πώς θα ένιωθαν οι δικαστές στο Μονομελές του Αιγίου ο ένας, του Πολυγύρου ο άλλος εκδικάζοντας αντιστοίχως υποθέσεις με κατηγορούμενους τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και τον υπουργό Καμμένο. Οι οποίοι και αθωώθηκαν αμφότεροι.

-Να έχεις την εξουσία να σε πιέζει, ένα σωρό συνοδούς παράγοντες και μεγαλοδικηγόρους…

-Και Μονομελές ε; Να συσκέφτεσαι με τον εαυτό σου. Τουλάχιστον ο Κομίνης είχε και τους επόπτες να ρωτήσει.

Ζ.

 

Πινγκ πονγκ;

*ΠΟΛΥ σοβαρό το θέμα με τη βαριά και επικίνδυνη κυκλοφορία στην οδό Βόλου. Το πήραν στα ζεστά τοπικοί φορείς και παράγοντες της συνοικίας, μετά το τελευταίο θανατηφόρο, ανακάτεψαν την τοπική εξουσία. Επισκέψεις και συναντήσεις αλλεπάλληλες, περιφερειάρχης, δήμαρχος, Αποκεντρωμένη. Και βουλευτές. Δύο όμως μόνο. Τους νεοδημοκράτες Κέλλα-Χαρακόπουλο επισκέφθηκαν στα γραφεία τους. Παράξενο;

***

*ΚΑΙ δεν είναι και κυβερνητικοί, μειωμένη η δυνατότητα παρέμβασής τους τώρα. Σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή δεκαετίες. Ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν κάτι.

Ο Λαρισαίος πάντως έδωσε τη δικιά του ερμηνεία παρακολουθώντας το χρονικό μέσω της εφημερίδας: Ο Μ. Χαρακόπουλος είχε μετάσχει στη διαδήλωση των κατοίκων στη Βόλου και κατόπιν έκανε επαφή και πρόταση στον δήμαρχο για από κοινού δράση. Προφανώς ο Χρ. Κέλλας δεν θέλησε να τον αφήσει μόνο του, με το πεδίο ελεύθερο, άρα θα ζήτησε να ενημερωθεί, οπότε τον επισκέφθηκε η επιτροπή των κατοίκων, πώς να του αρνηθεί. Βλέποντας την κίνηση, η πλευρά Χαρακόπουλου, δεν μπορούσε να κάνει πίσω, ανταπέδωσε στα ίσα, πρόσκληση άρα επίσκεψη της επιτροπής και εκεί, τι να κάνουν. (Κάπως έτσι περνάει ο καιρός, βγαίνουν κι οι φωτογραφίες. Αποτέλεσμα;)

Ζ.

 

Συγγένειες

*ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ το Ινστιτούτο Ψυχικών Νοσημάτων, ο Λαρισαίος ψυχίατρος ρώτησε έναν φιλοξενούμενο.

-Πώς έφτασες εδώ; Ποια ήταν η αιτία του προβλήματός σου;

Κούνησε εκείνος το κεφάλι κι άρχισε να διηγείται με σιγανή φωνή.

- Λοιπόν, όλα άρχισαν από τότε που παντρεύτηκα. Ξέρω τώρα ότι δεν έπρεπε να το κάνω. Ήταν λάθος μου. Παντρεύτηκα μια χήρα που είχε μια μεγάλη κόρη η οποία έγινε θετή μου κόρη. Ο πατέρας μου ήρθε να με επισκεφθεί, την ερωτεύτηκε και την παντρεύτηκε. Έτσι, η κόρη μου έγινε μητριά μου. Σύντομα, η γυναίκα μου γέννησε έναν γιο, ο οποίος ήταν φυσικά γαμπρός του πατέρα μου αφού ήταν αδελφός της κόρης μου η οποία είναι γυναίκα του πατέρα μου…

***

*ΗΠΙΕ μια γουλιά νερό, πήρε μια βαθιά ανάσα και συνέχισε.

 - Έτσι, όπως σου είπα, όταν η κόρη μου παντρεύτηκε τον πατέρα μου, έγινε μητριά μου. Τώρα, από τη στιγμή που ο γιος μου είναι αδελφός με τη μητριά μου, έγινε αυτόματα θείος μου. Όπως καταλαβαίνεις, η γυναίκα μου είναι γιαγιά μου αφού είναι μητέρα της μητριάς μου. Θυμήσου επίσης, ότι είμαι ο εγγονός της γυναίκας μου. Αλλά έχει κι άλλο. Βλέπεις, από τη στιγμή που παντρεύτηκα τη γιαγιά μου, δεν είμαι μόνο εγγονός της και σύζυγός της, αλλά είμαι επίσης και δικός μου παππούς. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί κατέληξα εδώ;

Ζ.

 

Στάθμευση

*ΟΔΗΓΟΣ στάθμευε επί δύο συνεχόμενες μέρες, το αυτοκίνητό του, μπροστά σε είσοδο σχολείου, στη Λάρισα, εμποδίζοντας την ομαλή κίνηση των μαθητών.

Ο διευθυντής του σχολείου, παρέβλεψε την πρώτη μέρα την παράνομη στάθμευση του-της οδηγού και θεώρησε ότι δεν θα ξαναγίνει. Τη δεύτερη μέρα όμως, βλέπει το ίδιο αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάλι στην είσοδο του σχολείου και αποφασίζει να ειδοποιήσει τον οδηγό με ένα σημείωμα: «Θα παρακαλούσα άλλη φορά μη βάλεις το αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο του σχολείου. Δημιουργείς πολλά προβλήματα και είναι επικίνδυνο για τα παιδιά» και υπογράφει: «Από τη διεύθυνση του σχολείου».

Την απάντηση, του-της οδηγού, στο σημείωμα, την πήρε ο διευθυντής την επόμενη μέρα, μέσα από το ταχυδρομικό κουτί του σχολείου!

Συγκεκριμένα ο-η οδηγός, είχε ρίξει στο ταχυδρομικό κουτί το σημείωμα του διευθυντή, στο οποίο είχε συμπληρώσει μια υβριστική απάντηση.

Τελικά, οι ανάγκες διδασκαλίας κανόνων σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς, είναι μεγαλύτερες έξω στην κοινωνία, απ’ ό,τι μέσα στο σχολείο!

Λ.Κ.

 

Φιάσκα διαρκείας…

*ΤΟ ένα φιάσκο, μετά το άλλο… Φαρσοκωμωδία έχει καταντήσει το «εξοικονομώ». Ούτε οι συγγνώμες, ούτε οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας, ούτε οι αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις του συστήματος έπιασαν τόπο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξακολουθεί να μην λειτουργεί και να βγάζει προβλήματα.

Και προφανώς δεν πρόκειται στη συνέχεια να λειτουργήσει σωστά, γιατί δεν προετοιμάστηκε… σωστά. Βέβαια 40.000 κατοικίες μπορεί να καλύψει και η μισή Ελλάδα θέλει να μπει στο πρόγραμμα. Ναι αλλά, προετοιμασίες γίνονταν επί τρία χρόνια.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα, βίωναν την ασφυκτική πίεση των πολιτών για γρήγορη υποβολή υπό τον φόβο να μην απορροφηθούν τα κονδύλια.

Τώρα ας δώσουν πειστικές απαντήσεις σε απαξιωτικά σχόλια και σε ψιθύρους του είδους γιατί «ανοίγουν για λίγο το σύστημα, βάζουν αυτούς που θέλουν και μετά το ξανακλείνουν»;

Γ.Ν.

 

Πάρκινγκ

*ΣΕ ελεύθερο χώρο στάθμευσης μετατράπηκε το δημοτικό πάρκινγκ επί της οδού Καλλιθέας, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε επί πληρωμή, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η περιοχή. Διαμαρτυρήθηκε στην «Ε» ο περίοικος, ο οποίος χρησιμοποιούσε τον χώρο καταβάλλοντας μηνιαία αντιμισθία. Η αλλαγή έγινε μεσούντος του μήνα και βρέθηκε χωρίς θέση πάρκινγκ, παρά το γεγονός ότι είχε πληρώσει για αυτή. Ο δήμος επιλήφθηκε του ζητήματος και ο κάτοικος, που απευθύνθηκε παραπονούμενος στην «Ε», θα αποζημιωθεί αναλόγως.

Π.Φ.

 

… Γκρινιάζουν

*ΠΟΛΛΑ έργα και συγκεκριμένα πολλές παρεμβάσεις σε δρόμους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με προσωπική μέριμνα του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο οποίος λαμβάνει τα καλύτερα από τους πολίτες. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες γκρίνιες όπως από τους Σκαμνιώτες, απόδημους και μη, αλλά και από Καρυά και Κρυόβρυση για τη βελτίωση του δρόμου Ροδιάς - Σκαμνιάς. Οι δικαιολογημένα «γκρινιάρηδες» ρωτούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας γιατί ενώ χρηματοδοτήθηκε το έργο παρέμβαση στον δρόμο λόγω επικινδυνότητας με 1,4 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2016, ακόμα εκκρεμεί η προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου; Τι λένε οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας;

Κ.Τσ.

 

Πλατεία

*«ΚΙΝΗΣΗ» με στόχο την αναβάθμιση της πλατείας Ταχυδρομείου, τόσο αισθητικά, όσο και πολιτιστικά, ετοιμάζουν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται πέριξ αυτής. Ελπίζουν δε στις προσπάθειές τους να βρουν αρωγό και τη δημοτική αρχή. Σύντομα, θα ανακοινώσουν και τα σχέδιά τους.

Π.Φ.

 

Το καλύτερο

βραβείο

*ΜΕ αφορμή το βραβείο που έλαβε ο Δήμος Αγιάς για τη χρηστή διακυβέρνηση, κάτοικος της περιοχής αναρωτιέται μήπως η δημοτική αρχή να βρει μια λύση για την εξυπηρέτηση των δημοτών της που συναλλάσσονται με την Πολεοδομία του δήμου; Για παράδειγμα κάποιος που θέλει να προμηθευθεί τα σχέδια του σπιτιού του, πηγαίνει στη Μελιβοία, όπου βρίσκονται τα Αρχεία της Υπηρεσίας, ακολούθως μεταβαίνει στην Αγιά για να τα βγάλει φωτοτυπία και στη συνέχεια καταλήγει στη Σωτηρίτσα, όπου λειτουργεί η Πολεοδομία για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή του. Διευκρινίζει δε ότι στο ΚΕΠ Βελίκας υπάρχει φωτοτυπικό, το οποίο αδυνατεί να βγάλει φωτοτυπίες σε μεγάλο μέγεθος, όπως είναι οι άδειες οικοδομής και τα πολεοδομικά σχέδια.

Αν λύσει το παραπάνω πρόβλημα η δημοτική αρχή Αγιάς, τότε θα πάρει το καλύτερο βραβείο, που είναι η επιβράβευση του κόσμου.

Γ.Ρ.

  MA KELISTO GYMNASTHRIO EINAI

*ΜΑ Κλειστό γυμναστήριο είναι. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη Λάρισα;

Σιγά μην μπουν και μηχανάκια.

Ζ.

 

 

TYXAIA STAUHKE ETSI O FAKOS AGORASTOS *ΤΥΧΑΙΑ στάθηκε έτσι ο φακός του Βασ. Ντάμπλη. Κατόπιν έγινε αντιληπτός ο Αϊ Αγοραστός.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass