Μάρτης

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2018 20:09
*ΟΜΙΛΗΤΙΚΟΣ αλλά και συνάμα με ους ευήκοον ο υπουργός Ευκλείδης περπάτησε χθες στη Λάρισα με την απολύτως απαραίτητη συνοδεία συριζαίων.  Ζ. *ΟΜΙΛΗΤΙΚΟΣ αλλά και συνάμα με ους ευήκοον ο υπουργός Ευκλείδης περπάτησε χθες στη Λάρισα με την απολύτως απαραίτητη συνοδεία συριζαίων. Ζ.

*ΜΑΡΤΗΣ, γδάρτης. Όνομα και πράμα. Και εκεί που λες πώς να, βγήκε ο ήλιος, ας ντυθούμε ελαφρά, να σου η βροχή, πάρε και αέρα, δώστου και κρύο, φέρε το ντεπόν, κι άλλη κουβέρτα άντε και τα ατσού…

***

*ΑΜ το άλλο. Έρχεται η σκόνη από την Αφρική, πάνε όλα τα αυτοκίνητα. Γέμισαν λάσπη και κακό. Βγαίνει ο ήλιος, λες να η ευκαιρία να πάω να πλύνω το αυτοκίνητο. Περιμένεις στην ουρά, ρίχνεις τα κέρματά σου, τσακ – τσακ, το καθαρίζεις. Ώσπου βέβαια να στεγνώσει ήδη έχουν μαζευτεί τα σύννεφα από πάνω σου. Μαύρα – μαύρα. Και μέχρι να επιστρέψεις στο σπίτι έχει ήδη ξαναλερωθεί το αυτοκίνητο. Μάρτης…

Κ.Γ.

Πέντε κύκλοι

* - ΒΡΕ μέχρι και την Ολυμπιάδα μπορεί να διεκδικήσει η Λάρισα…

Ο Λαρισαίος σχολίαζε τα δημοτικά έργα που είχε διαβάσει στην εφημερίδα και συγκεκριμένα τους πέντε κυκλικούς οδικούς κόμβους.

- Άμα τους φτιάξουν και σε διαφορετικά χρώματα, δεν θα συμβολίζουν τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους; Τα γνωστά δαχτυλίδια…

Ζ.

Κανένας

*ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ αρκετά χθες στο κέντρο της πόλης ο υπουργός Ευκλείδης, πηγαινοερχόμενος στον περιφερειάρχη, στον δήμαρχο, στα Επιμελητήρια. Χωρίς σακίδιο, δεν είχε να κουβαλήσει και να φέρει κάτι ιδιαίτερο στη Λάρισα.

Μαζί του δυο τρεις ντόπιοι συριζαίοι, ένας συνεργάτης του, ένας αστυνομικός με πολιτικά λίγο πιο πίσω διακριτικά. Σπάνιο για υπουργό τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρξε στον δρόμο καμία αποδοκιμασία. Και μάλιστα υπουργό Οικονομικών. Περίπου όπως γινόταν με τους υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ τον πρώτο καιρό της θητείας τους, πριν το δικό τους μνημόνιο. (Φαίνεται ότι το στυλ και η εν γένει συμπεριφορά του συγκεκριμένου δεν προκαλεί.)

***

*ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ όμως και η αντιδιαμετρική επισήμανση. Που ο υπουργός περπάτησε στη Λάρισα, διασταυρώθηκε με τόσο κόσμο και ούτε ένας δεν του είπε μια κουβέντα, λες και ήταν αόρατος, κανένας δεν στάθηκε να του σφίξει το χέρι, που τόσα υποτίθεται προσφέρει στην πατρίδα. (Στις μέρες τούτες όμως, εξακολουθεί να υπερισχύει η πρώτη εικόνα, ότι ουδόλως αποδοκιμάστηκε.)

***

*ΚΙ όμως, ένας τον σταμάτησε. Ούτε ο Τσακαλώτος τη γλίτωσε περνώντας από τη Λάρισα, όπως και τόσοι άλλοι. Ο Θαν. Ριζάκης είχε στήσει καραούλι έξω από το Δημαρχείο. Του εξήγησε ότι είχε μιλήσει και με τον πρωθυπουργό στα Τέμπη, προσκομίζοντας και τη σχετική αποδεικτική φωτογραφία και ξεκίνησε να εκθέτει τα παράπονά του για τις συντάξεις των αναπήρων πολέμου. Κάποια στιγμή τον διέκοψαν, πήραν τον υπουργό κι ανέβηκαν στον δήμαρχο. (Κι ο αντιστασιακός τους κατήγγειλε φυσικά.)

Ζ.

Τρέξιμο

*ΟΥΡΕΣ των Λαρισαίων και χθες τελευταία ημέρα εγγραφών για το Run Greece. Οι πολίτες τα τελευταία χρόνια έχουν συνειδητοποιήσει πως το τρέξιμο τους φτιάχνει τη διάθεση, τους ρίχνει τα κιλά και τους κρατάει σε φόρμα. Έτσι αφού προπονούνται που προπονούνται κάθε απόγευμα κατά εκατοντάδες σε όλα τα γήπεδα της πόλης, στο ποτάμι, στο Μεζούρλο κ.α., γιατί να μην τρέξουν και στον αγώνα που είναι πραγματική γιορτή. Αρκεί να τους κρατήσει ο καιρός γιατί όπως είπαμε και πιο πριν Μάρτης, γδάρτης.

Ααα και αν δεν βοηθήσει ο καιρός, μην ξεχνάτε πως σε λίγες ημέρες θα γίνει και ο άλλος αγώνας δρόμου. Πιο λαρισινός και πιο γνήσιος. Ο θκος μας ντε. Ο Ιπποκράτειος… Υπομονή λοιπόν.

Κ.Γ.

Όπως Λονδίνο;

* ΣΤΟ Κέντρο Άμεσης Δράσης Πατρών ξεναγήθηκε στο μάστερ κοντρόλ, στις οθόνες όπου καταλήγουν οι κάμερες από τα κεντρικά σημεία της πόλης. Οπότε σχολίασε ο Μ. Χαρακόπουλος. «Ακούω με προσοχή τις ενστάσεις για τις κάμερες, αλλά ένας νομοταγής πολίτης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Στο Λονδίνο υπάρχουν εκατομμύρια κάμερες. Δεν είναι λιγότερο ευαίσθητοι οι Άγγλοι στα ανθρώπινα δικαιώματα από εμάς». Και φιλελεύθερος με ευαισθησίες για προσωπικά δεδομένα και ελευθερίες αλλά και δεξιός με τον νόμο και την τάξη ο Λαρισαίος. Είναι άλλωστε κι ο εντεταλμένος σκιώδης υπουργός. «Η ασφάλεια είναι το πρώτο ανθρώπινο δικαίωμα», συμπλήρωσε εν κατακλείδι. (Και καλά οι φωτογενείς στις κάμερες, οι υπόλοιποι;)

Ζ.

Υποδεχόμενοι

*ΑΥΤΗ τη φορά ήταν οι συριζαίοι δημοτικοί παράγοντες που πλαισίωναν τον Απ. Καλογιάννη όταν αυτός υποδέχτηκε τον υπουργό Ευκλείδη. Έτσι είναι αυτά, με τη σειρά…

Χθες, στους καναπέδες του δημαρχιακού γραφείου στριμώχτηκαν οι αντιδήμαρχοι Παν. Νταής, Δημ. Μαβίδης και Θάνος Αδαμόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άννυ Ψάρρα και Γ. Κωσταρόπουλος καθώς και ο πρώην, ο Μ. Σαρρής ο οποίος επανήλθε στα παλιά λημέρια. (Απουσίες; Ε ναι…)

***

*ΣΤΟ γραφείο Αγοραστού αντιστοίχως δεν ετίθετο θέμα. Ανύπαρκτη μειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, αντιπολίτευση μεν αλλά χωρίς ούτε έναν περιφερειακό σύμβουλο. Οπότε επιστρατεύτηκαν να πλαισιώσουν τον περιφερειάρχη οι πιστοί του συνεργάτες Γ. Λαδόπουλος και Κ. Μέγας.

Ζ.

Ελασσόνα

* ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε προχθές βράδυ στην Ελασσόνα ο επικεφαλής της παράταξης «Ολύμπου Πολιτεία» Γιώργος Πασχόπουλος, στην οποία αφενός απηύθυνε προσκλητήριο σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και τους πολίτες του Δήμου Ελασσόνας ενόψει των νέων εκλογών, αφετέρου για να καταλογίσει ανευθυνότητα και ανικανότητα στη διοίκηση του Δήμου και προσωπικά στον δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου. Σε μια περίοδο την οποία οι προεκλογικές ζυμώσεις όλων των κομμάτων βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, σίγουρα η μαζική ανταπόκριση των Ελασσονιτών στο κάλεσμα Πασχόπουλου ήταν ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Εδώ Βαλκάνια

*ΣΤΗ Γαλλία ένας πρώην πρωθυπουργός - ιδιαίτερα ισχυρός στην εποχή του- βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για προεκλογική χρηματοδότηση από τον Καντάφι. Δεν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία. Αλλά χωρίς δισταγμό η Γαλλική Δικαιοσύνη τον μπουζούριασε για δύο 24ωρα και οι αρμόδιες αρχές άσκησαν δίωξη εναντίον του. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Θα πάει στο δικαστήριο και αν δεν αποδειχθούν οι κατηγορίες θα αποδοθεί αθώος και ελεύθερος να συνεχίσει την πολιτική σταδιοδρομία του, αν θέλει. Ο Ν. Σαρκοζί αρνήθηκε την ενοχή του, αλλά δεν τα έβαλε με τους δικαστές, ούτε μίλησε για «σκευωρίες». (Κάτι τέτοια σημειώνει ο Γ. Λ.)

***

*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ τη συνέχεια ως ακολούθως: Στην Ελλάδα ένας πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε σε μια δικογραφία με νόμιμη μαρτυρία προστατευόμενου μάρτυρα για δωροδοκία από τη Novartis. Αντί να δηλώσει την αθωότητά του και να τεθεί στη διάθεση της Δικαιοσύνης μήνυσε και καθύβρισε τους εισαγγελείς και τον τωρινό πρωθυπουργό, αραδιάζει κατηγορίες για σκευωρία και διακήρυξε ότι σχεδόν δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση και ετοιμάζει Ειδικά Δικαστήρια, άγνωστο με ποια ιδιότητα. (Διότι εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε. Ωχ… πάλι μπήκε στη μέση η Μακεδονία.)

***

*ΟΠΟΤΕ αναρωτιέται: Γιατί να μην κάνουμε μηνύσεις και στους προέδρους των Δικαστηρίων όταν μας καταδικάζουν, εντάσσοντάς τους σε κάποια «συμμορία»; Γιατί να μην καταγγέλλουμε την Εφορία και την Τροχαία όταν μας ερευνούν -αδίκως κατά τη γνώμη μας;

Πρώτος αυτός ως πρώην πρώτος πολίτης όφειλε σεβασμό. Όμως ο Αντ. Σαμαράς αξιώνει με τον τρόπο του το ακαταδίωκτο, μαζί με πρώην υπουργούς του. Να μην τους αγγίζει η Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε τα κόμματά τους φρόντισαν διά του Συντάγματος και του τριτοκοσμικού νόμου που ποτέ δεν άλλαξαν, ενώ μπορούσαν.

Ζ.

Και καφετεριούχος;

*ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ να αναλάβει τις ευθύνες του στο μετερίζι που τον έταξε η ιστορία ο Γιάννης Μότσιος, αυτή η ιστορία που ο ίδιος έστησε δημιουργώντας τον προσωπικό του σύλλογο εμπόρων ιστορικού κέντρου. Στην επιστολή του, ο υπεράνω κάθε προσωπικού συμφέροντος πρόεδρος, θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του λαού και του τόπου καθότι όπως σημειώνει «το βάρος προστασίας της τοπικής αγοράς βαραίνει πλέον τον σύλλογό μας αφού ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Παπαδόπουλος είναι συνιδιοκτήτης καφετέριας, όπως ο ίδιος δηλώνει ήτοι είναι καφετεριούχος, συνεπώς έχει αντικρουόμενα συμφέροντα και δεν μπορεί να είναι πρόεδρος...» (Κέρνα με ένα καφέ και μη βάζεις ζάχαρη…)

Ζ.

 

Μαζί

*ΤΟΝ άψογο συντονισμό μεταξύ τους επισήμαιναν από τη δημοτική αρχή της Λάρισας. Απόλυτη συμφωνία πάλι του προέδρου του ΤΕΕ και της επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

- Μα είναι μηχανικοί και οι δύο, ο κλάδος πάνω απ’ όλα…

Από το Δημαρχείο πάντως θυμίζουν ξανά ότι «ο Ν. Παπαγεωργίου ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό της Ρ. Καραλαριώτου στις προηγούμενες εκλογές. Ανήκει στην παράταξή της».

- Γι’ αυτό άραγε και δεν συντάχθηκαν μαζί του οι άλλες δύο δεξιές παρατάξεις; Μήπως;

Ζ.

Να τον γράψει;

*ΔΕΝ το πίστευε ο τροχονόμος.

-Δίπλωμα ληγμένο, ασφάλεια δεν έχεις, ΚΤΕΟ δεν πέρασες, ζώνη δεν φοράς, τι να πρωτογράψω άνθρωπέ μου δεν ξέρω.

Δεν μάσησε ο Λαρισαίος, χθεσινός δεν ήταν, εν γνώσει του σκορποχώρι.

-Γράψε ότι δεν με είδες.

Ζ.

 

Νταμπλ

*ΥΠΕΡ των συμφερόντων των συναδέλφων του μηχανικών ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ανυποχώρητος ο Ν. Παπαγεωργίου. Φυσιολογικό. Να όμως που εντός του Μαρτίου μόνο συγκρούστηκε με δύο τοπικούς φορείς, με τους οποίους το Τεχνικό Επιμελητήριο διατηρεί παραδοσιακά άριστες σχέσεις, συνεργαζόμενο επί δεκαετίες. Προχθές με τον Δήμο και τις προάλλες με τον Δικηγορικό Σύλλογο. Μπορεί βέβαια να φταίνε, με τον τρόπο που πολιτεύονται, ο Απ. Καλογιάννης και η Νικολέττα Μπασδέκη. Μπορεί…

Ζ.

Στην τσίτα

*- ΦΑΝΤΑΣΟΥ τι γίνεται τώρα στα σύνορα…

Ο Λαρισαίος είχε παρακάμψει τις ιστορίες των υπόλοιπων μεσηλίκων απ’ τον Στρατό. Υποστήριζε ότι δεν έχουν καμία σχέση τα όσα είχαν περάσει τότε αυτοί, τις φάσεις «Διδυμότειχο μπλουζ», με όσα μπορεί να συμβαίνουν τώρα μετά τη σύλληψη των 2 Ελλήνων.

-Τώρα, αυτόν τον καιρό; Θα φυλάγονται αυτοί, θα φυλαγόμαστε κι εμείς, θα έχουμε και τον νου μας μην και καταφέρουμε να πιάσουμε 2-3 Τούρκους στρατιώτες, αυτό θα ήταν το καλύτερο… (Συν το άγχος όλων μη γίνει κάνα μπαμ.)

Ζ.

Πάρε ψηφιακό

*ΚΕΦΑΚΙΑ στάνταρ στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

-Επειδή ο Θεός δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα πάντα, έφτιαξε τις γειτόνισσες.

***

*- ΜΟΥ έστειλε η τράπεζα μήνυμα, ρε σεις, να κατεβάσω την εφαρμογή για το ψηφιακό πορτοφόλι, ενώ δεν έχω πραγματικό.

***

*- ΔΕΝ μου λες φιλαράκι, σου πήρε χρόνια να γίνεις τόσο βλάκας ή έτσι γεννήθηκες, χαρισματικός;

Ζ.

Αυτοί ξέρουν

*ΤΟ πολεμικό ρεπορτάζ των ημερών, στη λογική μην και γίνει κάτι με τους Τούρκους, καταλάμβανε μέρος της συζήτησης των Λαρισαίων 50+ ηλικιακά. Δεν ήταν μόνο ζήτημα αυτοθυσίας και πατρικών αισθημάτων ανησυχίας, ήταν πρωτίστως ζήτημα εμπιστοσύνης. Όταν οι «fifty something» δεν εμπιστεύονται τους γιους τους γι’ άλλα κι άλλα, θα άφηναν στα χέρια τους τον πόλεμο;

-Ποια παιδιά… Τι ξέρουν αυτοί… Μπορούν; Εμείς θα πάμε βρε άμα γίνει επιστράτευση. (Χα… Θα τους φέρνουν και νερό εκεί που θα κάθονται, για να πίνουν τα χάπια τους;)

Ζ.

Απέραντη

*ΗΤΑΝ όλοι τους εκεί. Χθες το βράδυ στο Ωδείο για τον Ε. Τσακαλώτο. Οι συριζαίοι όλων των γενεών και των αποκλίσεων, οι κοντινοί περίπου συριζαίοι, ορισμένοι που γίνονται συριζαίοι όποτε θέλουν, το κράτος επίσης θρονιασμένο μπροστά-μπροστά αυτοί που κάνουν καριέρα χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κι οι συνεταίροι οι ανελίστας. Ωστόσο η αίθουσα αποδείχθηκε απέραντη κι η επιλογή της όχι κι η καλύτερη ιδέα. Απλός κόσμος δεν συνέρρευσε, οι περισσότεροι ήταν οι συνήθεις, τα μέλη από τις επάλληλες παρέες που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, ο οποίος ποτέ δεν φημιζόταν για την οργανωτική ισχύ του. (Ο υπουργός Ευκλείδης κανονικός Εγγλέζος, εφτάμιση νταν ήταν στο ΔΩΛ, η ομιλία όμως ξεκίνησε λίγο μετά τις οχτώ.)

Ζ.

200 κρυφά

*ΕΝΩ το προηγούμενο βράδυ; Προχθές το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γκραν σουξέ στη Λάρισα. Διπλή επιτυχία. Αφενός μαζεύτηκαν 200 άτομα μέλη του κόμματος στο «Μετροπόλ», να συζητήσουν με τον Ε. Τσακαλώτο ο οποίος έφτασε στην πόλη αποβραδίς. Κι αφετέρου δεν τους πήρε χαμπάρι κανείς.

***

*ΠΟΛΛΑ χαμόγελα, τίγκα λέει η αίθουσα του 6ου ορόφου, δεν έβρισκαν καρέκλα όσοι καθυστέρησαν. Όλοι παρόντες στην κομματική ολομέλεια για τον Ευκλείδη. Ο οποίος λένε συνηθίζει όπου πάει να κάνει και μια στενά κομματική σύναξη. Βέβαια και η χθεσινή στο Ωδείο δεν ήταν κατά πολύ ευρύτερη, όμως στο «Μετροπόλ» είχαν κληθεί αυστηρά οι κομματικοί να πουν τα δικά τους.

***

*ΣΧΕΔΟΝ σε πλήρη απαρτία και το μυστικό κρατήθηκε. Οι ειδοποιήσεις έγιναν την τελευταία ημέρα, τόσος κόσμος μαζεύτηκε στο κέντρο της Λάρισας και κανείς άλλος δεν πήρε είδηση. Και για το ΚΚΕ στις καλές του εποχές θα ήταν δύσκολη τέτοια μυστική σύναξη. Να δούλεψε και τώρα το σύστημα με τις τριάδες;

***

*ΚΑΙ τα είπαν όλα με τον Ευκλείδη. Τι έγινε, τι γίνεται και τι θα γίνει. Μέχρι και για ποδόσφαιρο είπαν και για τον ΠΑΟΚ φυσικά, του οποίου είναι γνωστό ότι τυγχάνει οπαδός ο υπουργός. Κάτι ειπώθηκε και για Μελισσανίδη, όχι όμως ποδοσφαιρικό. Για Μαρινάκη δεν είπαν, έσκασε χθες η υπόθεση. Δύο ώρες διήρκεσε η συζήτηση. Τέσσερα σετάκια των δέκα ερωτήσεων για τον υπουργό.

***

*ΜΕΤΑ τον πήραν τον υπουργό πεντέξι και πήγαν παραποταμίως, στο ‘’Εν Λαρίση’’ για φαγητό, κρασί και δεύτερο ημίχρονο στην κουβέντα. Στην παρέα οι δύο της Νομαρχακής Π. Παπαγεωργίου και Β. Ζωγράφος, δύο απ’ τη δημαρχία Παν. Νταής και Γ. Κωσταρόπουλος, μόλις τέλειωσαν με το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Μάνθος Σαρρής ως παλιός γνώριμος κι ο καθηγητής Γιάννης Τσακνάκης. Τους πήρε αργά.

Ζ.

 

Τι άλλο…

*ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ο προνοητικός Λαρισαίος στο χασάπικο προετοιμαζόμενος για το Πάσχα.

-Θέλω να μου κρατήσετε δύο μικρά αρνάκια.

-Γάλακτος;

-Γιατί, έχετε και αμυγδάλου;

Ζ.

 

 

YPEYUYNH GIA THN TELETH KORH 

*ΥΠΕΥΘΥΝΗ για την τελετή κατάθεσης στεφανιών, χθες στο Ηρώο, η Κατερίνα Γκέτσιου της Περιφέρειας. Είχε και την κόρη της Μυρτώ να τη βοηθάει…

Ζ.

 

 PHGAINONTAS ME TON KYPRIO AGORASTOS KYRIAKOS

*ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ με τον Κύπριο Πρόεδρο Νικ. Αναστασιάδη, επιστρέφοντας από Βρυξέλλες με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ποιος είπε ότι ο Κ. Αγοραστός δεν αξιοποιεί και τις ώρες πτήσης; Μια χαρά χρήσιμες καθότι και χαλαρές επαφές με υψηλόβαθμους παράγοντες.

Ζ.

 

 

 

 

*ΤΟ άγαλμα της Νίκης ψηλά στο Ηρώο της Λάρισας κι ακόμη πιο ψηλά τα ατσάλινα φτερά επιχειρηματολογούν υπέρ της.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass