Ο ηττοπαθής

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2018 19:45
* ΓΕΜΙΣΑΝ με ελληνικές σημαίες τα παιδιά του Τυρνάβου προχθές στη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου 1821. Με διαταγή του αρχηγού ΓΕΣ Αλκ. Στεφανή μοιράστηκαν στα παιδιά σημαίες στις παρελάσεις. Απόφαση που έκανε πράξη ο διοικητής της ΔΕΜΥ Τυρνάβου συνταγματάρχης Χρ. Ακριβούλης με τα στελέχη της μονάδας να μοιράζουν τις σημαίες. Κίνηση που έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θερμά λόγια από τους πολίτες.  Κ.Τσ. * ΓΕΜΙΣΑΝ με ελληνικές σημαίες τα παιδιά του Τυρνάβου προχθές στη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου 1821. Με διαταγή του αρχηγού ΓΕΣ Αλκ. Στεφανή μοιράστηκαν στα παιδιά σημαίες στις παρελάσεις. Απόφαση που έκανε πράξη ο διοικητής της ΔΕΜΥ Τυρνάβου συνταγματάρχης Χρ. Ακριβούλης με τα στελέχη της μονάδας να μοιράζουν τις σημαίες. Κίνηση που έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θερμά λόγια από τους πολίτες. Κ.Τσ.

*ΠΡΩΤΗ φορά τόσο επίκαιρα τα μηνύματα της εθνικής επετείου, το είπαν και το ξαναείπαν στις δηλώσεις τους οι ανά τη χώρα επίσημοι. Είναι σφιχτή η κατάσταση με τους απέναντι, όλοι το έπιασαν το νόημα.

- Ευτυχώς πέρασε και δεν χρειάστηκε να δημιουργηθεί μια ακόμη εθνική επέτειος.

- Τι ευτυχώς, ηττοπαθή σε βρίσκω. Μέρα που είναι κιόλας… (Ένα σωρό συζητήσεις γίνονται και στη Λάρισα για τα ελληνοτουρκικά.)

***

*- ΗΤΤΟΠΑΘΗΣ λες εσύ. Εγώ λέω ότι το 1897 βρίσκεται εξ αντικειμένου πιο κοντά μας απ’ ότι το 1821.

- Ναι; Ξεχνάς μου φαίνεται τον θρίαμβο του 1912…

- Κι εσύ την καταστροφή του 1922. Άσε, ψιλοϊσοπαλία είμαστε.

Ζ.

 

Στα δικαστήρια

*- ΤΕΛΙΚΑ στη ΝΔ θα πρέπει να νιώθουν ότι έχει πετύχει ο Τσίπρας με την κίνηση να στείλει στη Δικαιοσύνη τους εμπλεκόμενους…

- Πόθεν το συμπέρασμα;

Η συζήτηση άνοιξε αμέσως φυσικά στη Λάρισα και θα κρατήσει καιρό.

- Μα δεν είδες. Που εδώ η δεξιά επικεφαλής τραβάει τον συριζαίο δήμαρχο στο δικαστήριο; Κι όχι για λεφτά που έφαγε ή δεν έφαγε αλλά για λόγια που είπε ή δεν είπε.

***

*- ΠΑΝΤΩΣ, όπως και να έχει η προσφεύγουσα θα βγει ωφελημένη. Αν αρχίσει τις συγγνώμες, τα δεν ήθελα ο δήμαρχος, ταπείνωση. Αν τυχόν γίνει δίκη και τη χάσει, θρίαμβος.

- Κι αν αθωωθεί;

- Έτσι κι αλλιώς αυτό θα πάρει τόσο καιρό, αναβολές, εφέσεις κλπ, τόσο που θα έχουν γίνει οι επόμενες εκλογές. Ο ντόρος να ξέρεις βοηθάει πάντοτε τον αποκάτω, ο νυν θέλει να πορεύονται όλα ήσυχα, αθόρυβα.

- Πώς όμως εγώ νομίζω ότι τον συγκεκριμένο ντόρο τον θέλει κι ο νυν, ότι τον βολεύει…

Ζ.

 

Δεν συμφέρει

*ΚΑΙ η κουβεντούλα των Λαρισαίων συνεχιζόταν, περί τα εθνικοπατριωτικά.

-Βρε σεις δεν το καταλαβαίνετε; Άμα γίνει ένα μπαμ στο Αιγαίο, εμείς θα είμαστε οι χαμένοι.

-Πιστεύεις κι εσύ ότι έχουν οι Τούρκοι υπεροπλία;

-Τι σημασία έχει. Αυτοί είναι ήδη σε πόλεμο στ’ ανατολικά. Τι έχουν να χάσουν.

-Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, λες;

-Ακριβώς. Σε περίπτωση επεισοδίων, όχι κανονικού πολέμου, τον ελληνικό τουρισμό ξεχάστε τον. Οπότε αλίμονό της τής Οικονομίας, των δεικτών και όλων αυτών που πετυχαίνουμε με θυσίες…

-Πρέπει όμως να προστατέψουμε την εθνική ακεραιότητα…

-Αυτό ακριβώς. Άμα γίνει το μπαμ, μικρό ή μεγάλο, πώς σταματάει πάντα. Με διαπραγματεύσεις. Και τι θα πάμε να κάνουμε εμείς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Μόνο να δώσουμε έχουμε, αφού εμείς δεν ζητάμε τίποτα, ζητάμε;

-Άρα;

-Άρα, δύσκολα. Μόνο ευελιξία. Και διεθνή ερείσματα.

***

*ΤΟΤΕ παρενέβη κι ο αισιόδοξος.

-Αυτό που έχω διαβάσει εγώ είναι ότι τα ‘’βύσματα’’ στην Τουρκία, ζητούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους στον Έβρο.

-Σοβαρά; Στα σύνορα; Στο επίφοβο σημείο; Είναι τόσο πατριώτες οι Τούρκοι;

-Εσύ είσαι τόσο χαζός; Πού να πάνε καλύτερα να υπηρετήσουν, στη Συρία ή στο Ιράκ;

Ζ.

 

Μετά θα…

*ΓΙΑ μετά τα Χριστούγεννα φαινόταν η δρομολόγηση μέτρων από τον ΟΣΕ για την ασφάλεια των γραμμών που διασχίζουν τη Λάρισα. Αυτό έβλεπαν οι επιφυλακτικοί κι απαισιόδοξοι, μετά από τόσα χρόνια έχει δώσει πολλά δικαιώματα ασυνέπειας ο ΟΣΕ. Κι ο Δήμος.

Ήταν μετά τα δύο φρικτά ατυχήματα με τα μικρά παιδιά, ένα στην είσοδο κι ένα στην έξοδο των γραμμών από την πόλη. Ήταν μετά τον ξεσηκωμό στη Ν. Σμύρνη αλλά κι ολόκληρη η Λάρισα είχε ανατριχιάσει κι αντέδρασε.  Κι είπαν τότε οι αρμόδιοι σ’ ένα μήνα θα μιλήσουμε, να βάλουμε μια σειρά αφού μελετήσουμε την υπόθεση. Για άλλη μια φορά; Άντε, σ’ ενάμιση μήνα τους δόθηκε αβάντσο, έστω μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

***

*ΜΕΣΑ στη σιωπή και την αδιαφορία έφτασαν κι οι Απόκριες, πέρασε εξάμηνο, σου λέει θα το ξεχάσουν σιγά-σιγά οι Λαρισαίοι, να κι ο Δήμος δεν έβαλε τις φωνές. Κόντεψε λοιπόν το Πάσχα, σήμερα νέα σύσκεψη στην Αθήνα του δημάρχου με ΟΣΕ, του οποίου οι διοικήσεις φεύγουνε, η αφασία μένει. Το αστείο της υπόθεσης; Είπαν ότι μετά το Πάσχα θα δρομολογήσουν παρεμβάσεις. Το φετινό να εννοούν; (Και με τον προηγούμενο δήμαρχο τα ίδια γίνονταν και με τους προκατόχους του επίσης.)

Ζ.

 

Μεγάλη

*- ΤΟ θέμα δεν είναι να πεις καλημέρα το πρωί αλλά να πεις το βράδυ ήταν καλή μέρα σήμερα. (Το είχαν ρίξει στη φιλοσοφία χθες στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων).

***

*- ΜΑΚΡΙΑ είναι, να το ξέρεις, όπου δεν μπορείς να πας.

***

*- ΟΧΙ αδερφέ, δεν είναι ασυνήθιστο να έχεις μεγάλη τηλεόραση τη σημερινή εποχή, ασυνήθιστο θα ήταν να είχες μεγάλη βιβλιοθήκη.

Ζ.

 

Συστηματικά;

*ΤΟ σχόλιο για την «Εκκρεμότητα» ορισμού προϊσταμένων σε διευθύνσεις του Δήμου και την κάλυψη των θέσεών τους από αναπληρωτές προϊστάμενους, προκάλεσε παλιό στέλεχος του Δημοσίου.

- Οι γνήσιοι προϊστάμενοι, πρέπει να ξέρεις ορίζονται από υπηρεσιακό συμβούλιο και όχι από τον πολιτικό προϊστάμενο, τον δήμαρχο εν προκειμένω.

- Γνωστό, αυτό λέμε…

- Ναι αλλά αναπληρωτές προϊστάμενοι διοικούν πολλές, ίσως τις περισσότερες διευθύνσεις και στην Περιφέρεια. Μάλλον οι αιρετοί άρχοντες δεν θέλουν προϊσταμένους από υπηρεσιακά συμβούλια, αυτοί μπορεί να μην είναι δικοί τους. Προτιμούν να τοποθετούν τους «αναπληρωτές».

Ζ.

 

Προβολή αλλά

*ΕΙΔΕ ο Λαρισαίος στο ακραιφνώς left.gr το ρεπορτάζ από την επίσκεψη Τσακαλώτου στη Λάρισα. Όπου η μία από τις τρεις φωτογραφίες ήταν κοντινή στους περιφερειακούς Υγείας και Εκπαίδευσης, που κάθονταν κιόλας στη δεύτερη σειρά. Ζουμ στην Ελένη Αναστασοπούλου και τον Ν. Αντωνίου.

-Παράξενοι είναι οι συριζαίοι. Από τη μια τους προβάλλουν κι από την άλλη δεν χάνουν ευκαιρία να τους τα χώνουν.

- Ε… Είναι αντισυστημικοί γι’ αυτό, κυβερνητικοί μα και αντιεξουσιαστές συνάμα.

- Τότε πρέπει ή να αλλάξουν κόμμα ή να αλλάξουν το κόμμα.

Ζ.

 

Round about

*ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και πληθύνονται οι οδικοί κυκλικοί κόμβοι στη Λάρισα. Εκτιμήθηκε ότι βοηθούν κυκλοφοριακά. Καλό θα ήταν όμως να διδαχτούν οι Λαρισαίοι οδηγοί πώς να τους περνούν σωστά και με ασφάλεια.

Όχι ποιος έχει προτεραιότητα, πού πρέπει να σταματούν και να ελέγχουν πριν εισέλθουν. Αυτό το έχουν εμπεδώσει οι περισσότεροι.

Εκείνο που πολλοί δείχνουν να αγνοούν είναι ότι τον κυκλικό κόμβο δεν τον διασχίζουμε όταν είναι να συνεχίσουμε απέναντι στη λεγόμενη δεύτερη έξοδο, δεν τον περνάμε κινούμενοι περίπου ευθεία, παραβιάζοντας τις γραμμές που ορίζουν τις κυκλικές λωρίδες του, δεν ξέρουν ότι ο εισερχόμενος οφείλει να τον κάνει τον κύκλο πριν εξέλθει.

(Κάποιοι κάπως πρέπει να αναλάβουν να το διδάξουν ευρέως.)

Ζ.

 

Κλειστοφοβικός

*ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ εμφανίστηκε χθες το φαγανό παιδί.

- Αύριο αρχίζω δίαιτα. Μέχρι το μεσημέρι ελπίζω να την έχω ολοκληρώσει.

***

*- ΞΕΡΕΙΣ, πάσχω από κλειστοφοβία.

- Και τι ακριβώς φοβάσαι;

- Μην πάω στο σουβλατζίδικο και το βρω κλειστό.

Ζ.

 

Κερδισμένοι

*ΔΥΟ κατηγορίες Λαρισαίων το περασμένο Σαββατόβραδο με την αλλαγή της ώρας. Οι μεσήλικες που το είχαν καθυστερήσει έξω, έφυγαν στις δύο, ώσπου να γυρίσουν σπίτι και να πέσουν για ύπνο είχε πάει τρεις, «πω πω το παρακάναμε σήμερα, τέσσερις πήγε η ώρα. Πόσα χρόνια έχουμε να ξενυχτήσουμε έτσι…» Κι ήταν κι οι νέοι, που είχαν λιγότερο ξενύχτι «παιδιά, τέσσερις πήγε η ώρα να φεύγουμε για σπίτι…» (Όταν θέλουν όλοι κερδίζουν.)

Ζ.

 

Στον δρόμο

*ΠΑΛΙ τα ίδια και μάλλον πρέπει να επιληφθεί κάποια κοινωνική υπηρεσία ή μήπως η αστυνομία. Τώρα πια δεν είναι νεαρός όπως παλιά που έκανε πάλι τα ίδια αλλά μιας κάποιας ηλικίας ο άντρας ο οποίος ξεπροβάλλει αίφνης στον δρόμο εκεί κοντά στον Πυργετό, κόβοντας την κίνηση αλλά και τη χολή των οδηγών. Στο τέλος θα τον πατήσει κανένας που δεν θα τον δει εκεί στον παράδρομο της εθνικής. Έφτασε πάλι επισήμανση στην εφημερίδα. Κι είναι και επιθετικός λέει, θυμώνει, φωνάζει, βρίζει, χτυπάει τα αυτοκίνητα. Κι αυτό είναι το λιγότερο.

Ζ.

 

Ούτε σύζυγοι

*ΕΚΤΙΜΟΥΝ ότι κέρδισαν επενδύοντας στον Τσακαλώτο. Η τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε μια ανάταση στο κόμμα με την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών. Τουλάχιστον είδαν συσπείρωση και διάθεση.

***

*ΧΡΟΝΙΑ είχαν να δουν να μαζεύονται διακόσια άτομα σε εσωκομματική σύναξη στη Λάρισα. Όπως έγινε την παραμονή της επίσκεψης Τσακαλώτου, όταν ειδοποιήθηκαν τα μέλη του κόμματος πως το ίδιο βράδυ θα μπορούσαν να τον συναντήσουν στο «Μετροπόλ».

Πρέπει να τους ερέθισε και η μυστικοπάθεια. Αφού τους είχε επισημανθεί να μην το πουν σε κανέναν, μήτε σε συζύγους. Να μην το μάθουν οι δημοσιογράφοι, ούτε τίποτε αντικαθεστωτικοί που μπορεί να σχεδίαζαν έφοδο. Τίποτε κακό δεν έγινε βέβαια ούτε στη δημόσια συγκέντρωση την επομένη στο Ωδείο. Ωστόσο η Νομαρχιακή έκανε επιτυχές τεστ εμπιστοσύνης στα μέλη.

Ζ.

 

Συμφώνησαν

*ΤΟ ζευγάρι των Λαρισαίων έχει μαλώσει στο αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή ο άντρας βλέπει δύο γαϊδούρια δίπλα από τον δρόμο και λέει στη γυναίκα του.

- Συγγενείς σου είναι;

Εκείνη όμως ήταν πιο έξυπνη. Ή περισσότερο θυμωμένη.

- Ναι. Τα πεθερικά μου.

Ζ.

 

Καθαρές κουβέντες…

* ΑΦΟΥ δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι ίδιοι, μόνοι τους, πώς να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται…

Μόλις την περασμένη Παρασκευή από τη Λάρισα ερωτηθείς σχετικά από την «Ε» ο υπουργός Οικονομικών δήλωνε πως δεν πρόκειται να υπάρξει «καθαρή» έξοδος από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο. Θα έχουμε «επίβλεψη» και «παρακολούθηση» τόνιζε με έμφαση και προς πάσα κατεύθυνση ο Τσακαλώτος…

Και έχει δίκαιο να το λέει γιατί ξέρει πολύ καλά πως μέχρι να ξεπληρωθεί το 75% του ελληνικού χρέους θα είμαστε υπό επιτήρηση. Γιατί ξέρει πως μέχρι το 2022 έχουμε δεσμευτεί για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ… Ξεκάθαρη οικονομική άποψη. Ο υπουργός Οικονομίας όμως, ο Γ. Δραγασάκης, έχει άλλη άποψη και διαφωνεί… «Επιλογή της κυβέρνησης, δήλωσε χθες από το βήμα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας είναι η «καθαρή έξοδος» τώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αστερίσκους»… Και έθεσε βέβαια το κρίσιμο ερώτημα, «αν όχι τώρα, πότε;». Να το ακούσει, ποιος;    

Γ.Ν.

 

Γιορτή ή πανηγύρι;

*ΚΙ αφού μοιράστηκαν τα μετάλλια, αφού εκφωνήθηκαν οι λόγοι, αφού βγήκαν οι απαραίτητες σέλφι για να μοιραστούν στο Facebook και στα λοιπά κοινωνικά δίκτυα ας πούμε και δύο πράγματα γι’ αυτό το Run Greece. Γιορτάζει η πόλη μέσω του αθλητισμού αλλά κάποια σημεία πρέπει να αλλάξουν.

***

* ΔΕΝ νοείται σε κανέναν αγώνα δρόμου του κόσμου οι αγωνιζόμενοι να περνούν ανάμεσα από τραπεζάκια εστιατορίων και καφετεριών και μάλιστα γεμάτα. Οι θαμώνες να πίνουν τα τσίπουρά τους και τα κρασάκια τους. Οι σερβιτόροι να περνούν, τα παιδάκια να παίζουν και κάποιοι να τρέχουν. Υποτιμητικό αν μη τι άλλο για όσους αγωνίζονται.

***

* ΔΕΝ νοείται σε κανέναν αγώνα να τρέχουν χιλιάδες δρομείς και ακριβώς στο ένα μέτρο δίπλα να είναι στο ρελαντί τα λεωφορεία του Αστικου ΚΤΕΛ με τις εξατμίσεις να δουλεύουν κανονικά. Ό,τι καλύτερο για τα πνευμόνια.

***

* ΔΕΝ νοείται σε κανέναν αγώνα δρόμου να τρέχουν οι αθλητές και ακριβώς στο ένα μέτρο να κινούνται τα οχήματα επί του κυκλικού κόμβου, σε αντίθετη κατεύθυνση. Μια στραβοτιμονιά απέχει το ατύχημα -και δεν έχουν δει λίγα τα μάτια μας. 

***

* ΔΕΝ νοείται σε κανέναν αγώνα οι δρομείς να δέχονται κορνάρισμα από μηχανή μεγάλου κυβισμού που κινούνταν στο ίδιο ρεύμα, στο ύψος του ι.ν. Αγίου Χαραλάμπους, για να κάνουν πιο δεξιά καθώς όπως φώναζε ο οδηγός έπρεπε να περάσει. Ο λόγος είναι πως είχε ο συνοδηγός το Drone για λήψεις φωτογραφιών και βίντεο.

***

* ΔΕΝ φταίνε όμως μόνο οι διοργανωτές.

Δεν νοείται σε κανέναν αγώνα, τον χώρο που έχει προβλεφθεί για να βρίσκουν οι γονείς τα παιδιά τους (μόλις τερμάτιζαν) να τον γεμίζουν οι ίδιοι οι γονείς, χωρίς να σκέφτονται: τα παιδιά που ενδεχομένως θα τερματίσουν στη συνέχεια ή τους γονείς που περιμένουν υπομονετικά πίσω από τα προστατευτικά να παραλάβουν κι αυτοί τα παιδιά τους.

***

* ΔΕΝ νοείται σε κανέναν αγώνα οι οδηγοί των Ι.Χ. να διαμαρτύρονται και να προκαλούν φασαρία με κορναρίσματα και φωνές γιατί τάχα δεν μπορούσαν να περάσουν από εκείνο το σημείο που περνούσαν οι δρομείς καθώς η κυκλοφορία είχε διακοπεί.

***

* ΑΡΚΕΙ να το αντιληφθούμε όλοι. Άλλο η γιορτή άλλο το πανηγύρι…

Κ.Γ.

 

STHN PERIFEREIA BREUHKE* ΣΤΗΝ Περιφέρεια βρέθηκε ο Χρήστος Κέλλας για συνάντηση εργασίας με τον Κώστα Αγοραστό, αλλά δεν θα μπορούσε να μην περάσει από το γραφείο της Μαρίας Μαμάρα. Σταθερή αξία η Λιβαδιώτισσα και η συζήτηση μαζί της έχει πάντα ενδιαφέρον. Το τι είπανε; Εφ’ όλης της ύλης…

 

ATOFIO XRYSAFI*«ΑΤΟΦΙΟ χρυσάφι, ε;» Τροχάδην και στο χιούμορ από τους δρομείς του Run Greece, τον περιφερειάρχη και τον βουλευτή.

Ζ.

GIA THN EFHMERIFA PARAPOLITIKA*ΓΙΑ την εφημερίδα ‘’Παραπολιτικά’’ η συνέντευξη του Μ. Χαρακόπουλου, το στυλ μεσημεριανής εκπομπής δεν αλλάζει όμως για τη Σάσα Σταμάτη. Συνέντευξη πολιτικοκοινωνικοκοσμική με τίτλο ‘’Νηστεύω και θα εξομολογηθώ’’. Και συνάντηση, όπως αναφέρεται, στο Μεταξουργείο στο καφέ ‘’Παπαγάλος’’ του Λαρισαίου Πέτρου Ζήσου.

Ζ.

 

NOBODYS PERECT *NOBODY΄ S perfect… Τώρα το λέει στον Νέστορ ή στον Γκουντάρα, ο Τσακαλώτος; Μέριλιν πάντως δεν υπάρχει στο πλάνο.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass