Μούσκεμα

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2018 19:58
*ΔΕΝ είναι καταρράκτης της Εδέσσης, δεν είναι ο Νιαγάρας. Το φράγμα Κρεμαστών είναι στον Αχελώο, ο οποίος πλημμύρισε κι αυτός, της κακομοίρας από νερά. Οπότε η ΔΕΗ, παρότι δουλεύει λένε στο φουλ το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο άνοιξε τους υπερχειλιστές του φράγματος για να αποφύγει τα χειρότερα. Κι έτσι προκύπτει η καταρρακτώδης ροή. Ανάλογη κατάσταση και στο γειτονικό φράγμα του Στράτου, με τους αγρότες της περιοχής να αναστατώνονται που πλημμυρίζουν οι καλλιέργειές τους.  Βλέποντάς τα από τη Λάρισα ο Κ. Γκούμας θυμίζει ότι γι’ αυτό ακριβώς μιλούν όταν λένε πως τα ημιτελή έργα του Άνω Αχελώου, στη Μεσοχώρα και τη Συκιά, είναι έργα πολλαπλού σκοπού, καθώς μπορούν με κατάλληλες ρυθμίσεις να προσφέρουν και αντιπλημμυρική προστασία. Ενώ όλα αυτά τα χαμένα νερά θα μπορούσαν να είναι σωτηρία για τον θεσσαλικό υπόγειο υδροφορέα. Αν βέβαια και εφόσον, που δεν… (Ποιος τον ακούει; Εκτός κι αν τον περιλάβει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και του αποδώσει ευθύνη ακόμα και για τις πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία.)  Ζ. *ΔΕΝ είναι καταρράκτης της Εδέσσης, δεν είναι ο Νιαγάρας. Το φράγμα Κρεμαστών είναι στον Αχελώο, ο οποίος πλημμύρισε κι αυτός, της κακομοίρας από νερά. Οπότε η ΔΕΗ, παρότι δουλεύει λένε στο φουλ το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο άνοιξε τους υπερχειλιστές του φράγματος για να αποφύγει τα χειρότερα. Κι έτσι προκύπτει η καταρρακτώδης ροή. Ανάλογη κατάσταση και στο γειτονικό φράγμα του Στράτου, με τους αγρότες της περιοχής να αναστατώνονται που πλημμυρίζουν οι καλλιέργειές τους. Βλέποντάς τα από τη Λάρισα ο Κ. Γκούμας θυμίζει ότι γι’ αυτό ακριβώς μιλούν όταν λένε πως τα ημιτελή έργα του Άνω Αχελώου, στη Μεσοχώρα και τη Συκιά, είναι έργα πολλαπλού σκοπού, καθώς μπορούν με κατάλληλες ρυθμίσεις να προσφέρουν και αντιπλημμυρική προστασία. Ενώ όλα αυτά τα χαμένα νερά θα μπορούσαν να είναι σωτηρία για τον θεσσαλικό υπόγειο υδροφορέα. Αν βέβαια και εφόσον, που δεν… (Ποιος τον ακούει; Εκτός κι αν τον περιλάβει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και του αποδώσει ευθύνη ακόμα και για τις πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία.) Ζ.

*-ΚΙ αν ρίξει ο Μάρτης δυό νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα...

Αναφερόμενος στη γνωστή αγροτική παροιμία ο Λαρισαίος κοίταξε τον ουρανό.

-Δύο είπαμε, εσύ φέτος το ξεφτίλισες...

Ζ.

Απευθείας

*ΕΙΧΑΝ τις επίκαιρες απορίες τους οι Λαρισαίοι πιτσιρικάδες.

- Αν ταΐσεις τις κότες παντζάρια, βγαίνουν τα αυγά απευθείας κόκκινα;

***

- ΝΟΝΕ τι θα μου πάρεις για το Πάσχα;

- Θα σου πάρω το ποδήλατο, γιατί το χρειάζομαι.

Ζ.

Λοκατζήδες

*- ΠΟΥ μου θέλετε και πόλεμο….

Γκρίνιαζε χθες ο μεσήλικος Λαρισαίος στην παρέα του.

-Εδώ λίγο κρύο έκανε και δεν βγαίνετε από τα σπίτια…

Ζ.

Ο ατρόμητος

*ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ δεν το λες αφού το πιθανότερο είναι να ξανασυμβεί. Ωστόσο σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί μεγαλειώδης ένδειξη του πώς λειτουργεί η κοινωνία, πώς πορεύεται η αγορά. Παρά τα αυστηρά μέτρα, τα κίνητρα, τις ποινές, τους μηχανισμούς ελέγχου, τη διαρκή ενημέρωση κλπ κλπ.

Είχαν κόσμο λοιπόν στο Οικονομικό Επιμελητήριο την περασμένη Παρασκευή. Τρεις φορές παρήγγειλαν καφέδες για τους προσερχόμενους και τις τρεις ο καφετζής αποδείχθηκε συνεπέστατος και τις τρεις όμως κατέφτασε χωρίς απόδειξη. Κι ας τον είχαν ενημερώσει οι οικοδεσπότες από την πρώτη παραγγελία να είναι αξιοπρεπής, πιο προσεκτικός, καθώς φιλοξενούμενός τους ήταν ο υπουργός Οικονομικών. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τους φόρους.

***

*ΠΕΡΑΝ του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καφέ χωρίς απόδειξη ήπιαν οι συνεργάτες του, διάφοροι λογιστές, εφοριακοί της διοίκησης του Επιμελητηρίου, ακόμη και στελέχη του ΣΔΟΕ κι άλλοι οικονομολόγοι. Αμέριμνος πηγαινοερχόταν ο ατρόμητος καφετζής κουβαλώντας τον δίσκο, απόδειξη ποτέ. Κι όλα καλά…

Ζ.

Τα έγραψε

*ΤΟΝ έβαλε στη θέση του τον φασαριόζο μαέστρο της δημοτικής φιλαρμονικής Γ. Μηνά. «Οι προϊστάμενοί του ας τα συζητήσουν μαζί του και ας του κάνουν σαφέστερες τις υποχρεώσεις του. Ο Δήμος Λαρισαίων έχει αξιόλογο Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι». Μια χαρά τον τακτοποίησε ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κοντογιάννης, συμβουλεύοντάς τον παράλληλα. «Ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει με τον φθόνο, την κακία και την έπαρση».

Εν τω μεταξύ ξεκινώντας την επιστολή του στην εφημερίδα είχε φροντίσει να συστηθεί «ως συντοπίτης, κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης, προϊστάμενος του Ι.Ν. Μεγ. Αγ. Γεωργίου Λαρίσης και ιδρυτής, συντονιστής και υπεύθυνος της νεοσύστατης Ενοριακής Εκκλησιαστικής Φιλαρμονικής των κατηχητικών Σχολείων μας, και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο σε όλη την Ελλάδα, ως γνωστός πνευματικός και πολιός κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης». (Και λίγα είπε…)

Ζ.

Χυλοπιτο-

συλλέκτες

*ΜΠΛΕΞΙΜΟ με τα κορίτσια στη Λάρισα.

- Με βλέπεις ερωτικά;

- Όχι δεν σε βλέπω…

- Με βλέπεις φιλικά;

- Όχι δεν σε βλέπω…

- Τότε τι;

- Δεν βλέπω την ώρα να φύγω.

***

*ΔΥΣΚΟΛΑ λέει τα πράγματα.

-Η καληνυχτίνη κυμαίνεται σε υψηλά για τη βραδιά επίπεδα.

***

*-ΤΙ θα κάνεις το βράδυ;

- Έχω κανονίσει.

- Τι;

- Να μη βγω.

Ζ.

Στα ψηλά

*ΜΕΘΟΔΙΚΑ αγωνιζόμενος και τελευταία ταχύτατα ανερχόμενος στη ΝΔ, ένας ακόμη από τη στελεχομάνα περιοχή των Γόννων. Ο Θεοφάνης Κωστόπουλος, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, γίνεται όλο και ευρύτερα γνωστός και πέραν των κομματικών ορίων. Ασχολούμενος με τοπικά αλλά και γενικότερα θέματα, με βαθιά γνώση και τεκμηριωμένη άποψη, κομματικά πιστός εις βάθος.

Πώς του ξέφυγε του υποψήφιου δημάρχου Γ. Μανώλη; Ίσως επειδή, λόγω προσόντων, προόρισται για παραπάνω ο εκ ΣΜΥ προερχόμενος απόστρατος αξιωματικός. Πιθανότατα σε θέματα Εθνικής Άμυνας ή και σε εκείνα της αυτοδιοίκησης σε ευρύτερο πεδίο όμως. (Τι; Κρουαζιερόπλοιο σε πισίνα;)

Ζ.

Εξετάζουν

*ΣΤΟΝ Δήμο πάντως, στο Ωδείο δηλαδή, ασχολούνται με την υπόθεση που ανέκυψε μετά την καταγγελία του π. Νικηφόρου, ως μαέστρου της ενοριακής του φιλαρμονικής. Ο αρχιμανδρίτης χτύπησε πολύ ψηλά με την επιστολή του, δημιουργείται μείζον θέμα, είναι κι ο δήμαρχος με τις ιδιαίτερες θρησκευτικές ευαισθησίες του. Και πριν το αρπάξει η αντιπολίτευση, κι έχουμε άλλα, πασχαλιάτικα κιόλας, οι αρμόδιοι εξετάζουν ενδελεχώς την υπόθεση. Ο αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας δηλαδή κι ο πρόεδρος Νίκος Καλτσάς. Προφανώς θα δουν τα βίντεο της παρέλασης, ίσως και σε αργή κίνηση, μπορεί να καλέσουν και εμπειρογνώμονες. Επομένως μπορεί να πάρει λίγο χρόνο μέχρι να αποφανθούν.

Ζ.

Καλός αλλά...…

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ μαθητές με ανησυχίες και ενδιαφέροντα.

- Ο πατέρας μου ανοίγει την τσάντα μου μόλις γυρίσω απ' το σχολείο, έχει αγωνία να δει πώς τα πήγε στα Μαθηματικά.

***

*-ΔΥΟ χάμπουργκερ, παρακαλώ.

-Κύριε, είμαστε γαλλικό εστιατόριο…

-Deux hamburgers, s' il vous plait.

***

*- ΛΕΥΚΟ κολάν φορούσε και η φιλόλογος στο γυμνάσιο και έλεγε μετά στους γονείς " έξυπνος ο γιος σας αλλά δεν συγκεντρώνεται".

Ζ.

Ζόρια

*ΖΗΛΕΥΕ μάλλον ο Λαρισαίος καθώς πλησιάζουν οι σχολικές διακοπές του Πάσχα. Αναζωπυρώθηκαν πιθανότατα τα αισθήματά του.

- Τι να σας πω. Ευτυχώς που έχει μόνο 24 ώρες. Αλλιώς θα ξεπερνούσαμε καμιά φορά, στη διάρκεια μιας μόνο μέρας, το εβδομαδιαίο ωράριο των καθηγητών.

-Σιγά κι εσύ… Δεν αλλάζεις και καμία φανέλα;

Ζ.

Μπα, δεν...…

*- ΑΣΕ να τον κουράσει αυτή τον Καλογιάννη και μετά θα έρθουμε εμείς…

Λαρισαίος υποστηρικτής άλλου υποψηφίου για δημαρχιακή υποψηφιότητα, του γαλάζιου χώρου πάντα, σχολίαζε την αγωγή Καραλαριώτου κατά του δημάρχου. Θεωρώντας ότι τέτοιες ιστορίες φθείρουν αμφοτέρους τους εμπλεκόμενους.

***

*ΣΤΗ ΝΔ πάντως δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να εμπλακούν στην υπόθεση. Δεν ασχολούνται καν. Μετά την πρώτη μέρα, τα τοπικά στελέχη δείχνουν να το ξεχνούν και στις ιδιωτικές τους συζητήσεις.

- Άλλωστε, ποτέ δεν ήταν η δικιά μας η επίσημη. Άλλον υποψήφιο δήμαρχο είχαμε υποστηρίξει.

Ζ.

Προς νέο άθλο

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ έχουν τον δικό τους απλωμένο τραχανά στην τοπική ΝΔ. Σε έξι μόλις εβδομάδες εσωκομματικές για τα κομματικά όργανα. Την ανάδειξη προέδρων δηλαδή, τα μέλη των διοικήσεων που θα εκλεγούν υποστηρικτικά θα λειτουργούν όπως πάντα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος ΝΟΔΕ δείχνει ακόμη τη διάθεση να συνεχίσει. Κατά τα φαινόμενα θα επιδιώξει επανεκλογή ο Χρ. Καπετάνος. Δεν φοβάται μην του κολλήσει ο χαλβάς που ψήνει στα Φάρσαλα. Όπου κι εκεί θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος για άλλη μια φορά.

***

*ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ φυσιολογικό ρυθμό ανόδου στην κομματική επετηρίδα, ο δραστήριος πρόεδρος της οργάνωσης της πόλης Λάρισας ακούγεται ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της Νομαρχιακής. Το πιθανότερο να επιχειρήσει έναν ακόμη άθλο, ως Ηρακλής άλλωστε ο Γερογιώκας. Οπότε ανακύπτει το ερώτημα ποιος θα είναι ο Θησέας που θα τον διαδεχθεί αναλαμβάνοντας τη ΔΗΜΤΟ, εφόσον πάει εκείνος στη ΝΟΔΕ. Δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ενδιαφερόμενος. Στο προσκήνιο δηλαδή, διότι στο μυαλό τους το έχουν κάμποσοι. (Σημειωτέον ότι οι νέοι πρόεδροι στις 5 από τις 7 ΔΗΜΤΟ εκ των πραγμάτων θα παίξουν καίριο ρόλο στην επιλογή των υποψήφιων δημάρχων της ΝΔ. Στις άλλες 2 το κόμμα έχει τους νυν δημάρχους.)

Ζ.

Ήθελε εγγόνι

*Η νεαρή Λαρισαία ομολογεί στον πατέρα της ότι είναι έγκυος. Φωνές, κακό αλλά κάποια στιγμή ηρεμεί και συμφωνεί να δει τον υπαίτιο, να συζητήσουν την κατάσταση.

Το απόγευμα λοιπόν, στημένος ο πατέρας στο παράθυρο περιμένει τον προκομμένο, οπότε σε κάποια φάση βλέπει να ξεπροβάλλει από τη γωνία μια Ferrari και να σταματάει έξω από το σπίτι και να κατεβαίνει ένας κουστουμάτος πενηντάρης. Συνομίληκός του. Ζορίζεται ακόμη περισσότερο, καπνούς βγάζει.

Μπαίνει σπίτι ο άλλος, μαμά και κόρη τού βάζουν ποτό και ξεκινά η κουβέντα.

***

*- ΑΚΟΥΣΤΕ κύριε, λέει ο εραστής. Για γάμο ούτε κουβέντα. Αποκλείεται. Είμαι άλλωστε παντρεμένος και δεν σκοπεύω να χωρίσω».

-Μα… Τι πράγματα είναι αυτά; Πάει να θυμώσει ο πατέρας…

- Όπως ακριβώς σας τα λέω. Ηρεμήστε. Θα αναγνωρίσω το παιδί και, αν είναι αγόρι, του δίνω δύο εργοστάσιά μου, ένα στην Πάτρα και ένα στη Λάρισα.

-Ε;

- Του δίνω, επίσης, τρία ακίνητα στο Κολωνάκι να παίρνει τα νοίκια, εξοχικό στη Μύκονο, εξοχικό στην Κρήτη και ένα σκάφος. Αν είναι κορίτσι, βέβαια, δεν θα ήθελε μάλλον τα εργοστάσια, οπότε θα τα αντικαταστήσω με ακίνητα, χωράφια στον κάμπο, οικόπεδα σε Αθήνα και Λάρισα, συν ομόλογα ξένων τραπεζών.

-Μα…

-Μισό λεπτό. Τώρα βέβαια, αν η κοπέλα αποβάλλει …

-Ε, καλά κι εσύ, διακόπτει ο πατέρας. Αν αποβάλλει, στην ξαναφέρνουμε μωρέ…

Ζ.

Γαλάζια

αλληλεγγύη

* ΤΕΙΝΕΙ να καθιερωθεί η εκδήλωση αγάπης και προσφοράς που διοργανώνουν κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα οι κομματικές οργανώσεις της ΝΔ στον νομό. Έτσι αύριο Παρασκευή το βράδυ στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Λάρισας (Κουμουνδούρου 24, 1ος όροφος), η ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας, ο Τομέας Οργανωτικού και ο Τομέας Γυναικείων Θεμάτων θα συγκεντρώσουν τρόφιμα και παιχνίδια, τα οποία θα δοθούν στον Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «ΙΑΣΩ». Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, διότι ο ρόλος των κομματικών οργανώσεων δεν πρέπει να επικεντρώνεται στην πολιτική, αλλά στον πολίτη. Κι αν ακούγεται ρομαντικό την πρόταση θα την κάνουμε. Γιατί όλες οι τοπικές κομματικές οργανώσεις δεν συνεργάζονται, τουλάχιστον σε θέματα αλληλεγγύης προς τους αδύναμους συμπολίτες μας, στέλνοντας σχετικό μήνυμα ενότητας στα κεντρικά;

Γ.Ρ.

Φόλες

* ΨΟΦΙΕΣ περισυλλέγουν τις γάτες στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου προς το υδραγωγείο οι Λαρισαίοι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κάτοικοι, η περιοχή τους γέμισε με φόλες που σκοτώνουν τα ζώα. Ανάλογη κατάσταση και στην περιοχή της Ανθούπολης.

Άρση ποινών

* ΤΕΛΟΣ στην τιμωρία των εθελοντών έβαλε ο Ε.Ε.Σ. Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ. αφού διαπίστωσε το γεγονός της επιβολής ποινών και διαγραφών σε εθελοντές του Ε.Ε.Σ. και μετά από συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να αρθούν οι ποινές και οι διαγραφές που επιβλήθηκαν σε εθελοντές κατά το χρονικό διάστημα 2014-2017.

Ζ.Π.

Εφυγε

* ΤΗΝ ανάρμοστη συμπεριφορά του γιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κατά τη διάρκεια της εφημερίας του προχθές το βράδυ καταγγέλλει Λαρισαία. Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από οικείο της πρόσωπο μετά από καρδιακές ενοχλήσεις. Εξαιτίας όμως αυτής της συμπεριφοράς και της αδιαφορίας όπως επισημαίνει προς το πρόσωπό της αναγκάστηκε να φύγει και να απευθυνθεί σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ζ.Π.

Ολες είναι μία

*ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ απλόχερα οδηγίες για το ‘’Πώς να γράψετε ένα βιβλίο αγωνίας και δράσης’’, η θρυλική Πατρίτσια Χάισμιθ παραθέτει και μια απλοϊκή, όπως τη χαρακτηρίζει, ανακάλυψη, η οποία όμως μόνο τέτοια δεν είναι:

Μεγάλοι μουσικοί, γλύπτες και ηθοποιοί έχουν κάνει παρόμοιες παρατηρήσεις, γιατί όλες οι τέχνες είναι μία, η καρδιά της δημιουργίας είναι μία, και μόνο η τύχη θα καθορίσει αν ο καλλιτέχνης θα γίνει μουσικός, ζωγράφος ή συγγραφέας. Όλη η τέχνη βασίζεται στην επιθυμία για επικοινωνία, στην αγάπη για το ωραίο, στην ανάγκη για δημιουργία τάξης εν μέσω του χάους. Αυτό ήταν το δικό μου «Εύρηκα!», στα δεκαεφτά μου χρόνια, ότι όλες οι τέχνες είναι μία. Το ένιωσα αυτό, και παρά λίγο να πιστέψω ότι ανακάλυψα κάτι καινούριο, σύντομα όμως διαπίστωσα ότι ήταν ήδη χιλιοειπωμένο εδώ και αιώνες, απ’ τη στιγμή σχεδόν που ο άνθρωπος άρχισε να γράφει. Πριν από είκοσι ή σαράντα χιλιετίες, όταν γίνονταν οι προϊστορικές ζωγραφιές των ζώων στο σπήλαιο του Λασκό, φαντάζομαι ότι ένας-δυο άντρες της φυλής θα παρατήρησαν την περίεργη ομοιότητα στο ταμπεραμέντο των αντρών που ζωγράφιζαν τους βίσονες και τους ταράνδους στους τοίχους του σπηλαίου και των αντρών που πάντα έλεγαν ιστορίες τις οποίες είχαν επινοήσει οι ίδιοι, πασχίζοντας σταθερά να συγκεντρώσουν μια ομάδα ακροατών γύρω τους.

Ζ.

 

 ALLH SPOYDAIA ELLHNIKH PATENTA HLIAKOS

*ΑΛΛΗ σπουδαία ελληνική πατέντα. Ανήλιος ηλιακός.

Ζ.

 

 

EXEI H LARISA KAI VRAIA ASANSER

*ΕΧΕΙ η Λάρισα και ωραία τζαμένια ασανσέρ, με αξιοθέατα τοιχώματα, που σε ανεβάζουν.

Ζ.

 

 

ZOGKLER O AGORASTOS LADOPOYLOS

*ΖΟΓΚΛΕΡ ο Αγοραστός ή ο Λαδόπουλος δαγκώνει μήλα στον αέρα;

Ζ.

 

 

OXI DEN KATEYUYNETAI PARLITSHS

*ΟΧΙ δεν κατευθύνεται προς την πάλαι ποτέ προσφιλεστάτη του ΝΔ. Ως μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Ζήσης Παρλίτσης κατέθεσε πρώτη φορά στεφάνι στον Τύρναβο για την 25η Μαρτίου. Όχι, δεν στάλθηκε από την Αθήνα, ο ίδιος το παρήγγειλε και το πλήρωσε στο ανθοπωλείο του Αμπελώνα, το κουβάλησε κιόλας.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass