Πλύσιμο

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2018 19:50
*ΕΛΕΓΑΝ τι να βάλουμε, τι να βάλουμε στον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου όταν τελειώσει, κάποιος είπε λουλούδια να βάλουμε, ο Μέγας Κωνσταντίνος έριξε την ιδέα να βάλουν ένα άγαλμα και τον έβαλε να κάνει πρόβα.  Ζ. *ΕΛΕΓΑΝ τι να βάλουμε, τι να βάλουμε στον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου όταν τελειώσει, κάποιος είπε λουλούδια να βάλουμε, ο Μέγας Κωνσταντίνος έριξε την ιδέα να βάλουν ένα άγαλμα και τον έβαλε να κάνει πρόβα. Ζ.

*ΑΥΤΟ το εκνευριστικό ψιλόβροχο συνεχίζει ακάθεκτο.

Εδώ που τα λέμε όμως είναι και μια πολύ καλή δικαιολογία να αφήσεις το αυτοκίνητο άπλυτο για αρκετό διάστημα. «Πού να πλένεις τώρα, αφού σε λίγο θα ξαναβρέξει χώμα» δικαιολογούνταν ο νεαρός Λαρισαίος στην παρέα του. Δεν διαφώνησε κανένας… στο ότι βαριέται.

Κ.Γ.

 

Θαύμα

*ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ στο περιθώριο του συνεδρίου ΑμεΑ στη Λάρισα. Ως εντολή της κυβέρνησης, λέει.

- Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει.

- Με έκανες καλά;

- Σου έκοψα την αναπηρική.

***

* Ο άλλος πάλι, ολίγον υποχόνδριος, βρήκε τελικά την αιτία.

- Ένα χαρτονόμισμα έχει λέει τόσες χιλιάδες βακτήρια. Κοίτα να δεις που θα πουν ότι μας τα πήραν για να μας απολυμάνουν.

Ζ.

 

Αθηνοπιάνονται και...…

*ΑΛΛΑ λέω, άλλα ακούω κι άλλα εννοώ. Κάπως έτσι πήγε η επίσκεψη του υπουργού Γεωργίας στον Τύρναβο. Ή τουλάχιστον έτσι λένε οι σύντροφοί του ότι συνέβη.

Μέχρι τώρα μετά την ήττα στη διαπραγμάτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε κλίμα Σωκράτη Μάλαμα. «Άλλα θέλω κι άλλα κάνω, πώς να σου το πω…». Τώρα φαίνεται ότι πέρασαν σε επίπεδο Μιχάλη Χατζηγιάννη. «Άλλα λέω, άλλα κάνω κι άλλα εννοώ…».

***

*ΑΤΙΜΟ πράγμα αυτή η αιθυλική αλκοόλη. Κι άμα δεν το αντέχεις, άσε χάλια. Στον Τύρναβο δεν αστειεύονται, την έχουν πατήσει πολλοί διερχόμενοι. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το συμβάν. Μονάχα μια γερή σούρα το δικαιολογεί.

Παρασκευή έγραφε η εφημερίδα για όσα είχε πει την προηγουμένη ο υπουργός στον Τύρναβο, όπως και όλα τα υπόλοιπα στη Λάρισα, έγινε η ζύμωση, μετά ο Μάνθος Σαρρής φόρτωσε το καζάνι κι έβραζε επί «διήμερο», κλασικά, όλο το Σαββατοκύριακο στο facebook. Tι «παπαγαλάκια», τι fake news, χαμός. Ήταν εκεί, παρών, διερρήγνυε τα ιμάτιά του το προβεβλημένο τοπικά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είπε τίποτε ο υπουργός για φόρο στο τσίπουρο. (Δικαίωμά του να λέει ό,τι θέλει. Μπορεί να είχε πάει τουαλέτα ο άνθρωπος εκείνη τη στιγμή, ίσως να είχε αφαιρεθεί στο τηλέφωνο.)

***

*ΜΕ βάση αυτά όμως, χθες Δευτέρα βγήκε σε κόντρα επίθεση η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Για άλλη μια φορά κατά ορισμένων τοπικών μέσων ενημέρωσης, αθηνοπιάνονται κι αυτοί, παίρνουν ύφος, κόντρα επίθεση νόμιζαν κι άφησαν το τέρμα τους αδειανό. Απίστευτοι.

«Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Αποστόλου δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σε ενδεχόμενη αύξηση της φορολόγησης του τσίπουρου - και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού μια τέτοια προοπτική δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου». (Φυσικά και διαβάζουν και τη σκέψη του υπουργού. Το τι λέει δεν ακούνε…)

Ζ.

 

Μην πονέσετε

*ΚΑΙ τώρα, τι θα πουν τώρα; Σκέτος εφιάλτης. Που θα ακούν το ηχογραφημένο απόσπασμα της ομιλίας του υπουργού τους στον Τύρναβο. «…με την αύξηση του φόρου από τα 57 λεπτά να πάμε, δική μου άποψη είναι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση στα 6 ευρώ το λίτρο, τότε λοιπόν θα μπορέσουμε και να βάλουμε τάξη στο τσίπουρο και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε πολύ περισσότερα έσοδα από πλευράς του δημοσίου από τον φόρο του τσίπουρου σε σχέση με τα έσοδα που έχουμε πάρει από τη φορολόγηση του κρασιού. Κι επιπλέον, μην πονέσετε που θα σας το πω, να αντιμετωπίσουμε την τεράστια φοροδιαφυγή που υπάρχει αυτήν την ώρα στον χώρο του κρασιού εξαιτίας του φόρου». (Στη Νομαρχιακή το έλεγε το ‘’μην πονέσετε’’;)

***

*ΟΙ καημένοι οι δημοσιογράφοι μαγνητοφωνούν κάποιες φορές όσα ακούνε για να διευκολυνθούν στο γράψιμο επιστρέφοντας, πώς να τα θυμούνται όλα. Να όμως που χρειάζεται η ηχογράφηση όταν ορισμένοι τους βγάζουν στη σέντρα, για τους δικούς τους ανεξήγητους λόγους. Όταν ξαφνικά απαιτείται να γίνουν «Γαλιλαίοι». Κι όμως το είπε…

Τώρα βέβαια ανακύπτει εκ των πραγμάτων σοβαρό εσωκομματικό ζήτημα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος, ποιοι πήραν τη Νομαρχιακή στον λαιμό τους; Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και με ποιο τρόπο; Συγγνώμη από τον Τύπο ποιος θα ζητήσει;

Ζ.

 

Νέα λέξη

*ΝΕΑ λέξη, στη νεοελληνική γλώσσα, που εισήγαγαν οι Λαρισαίοι στο λεξιλόγιό τους: ο καγκουρόμπαρμπας!

Σύμφωνα με αυτούς που τη χρησιμοποιούν, είναι ο ηλικιωμένος ποδηλάτης που παραβαίνει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πετάγεται αιφνιδιαστικά με την ταχύτητα καγκουρό, μπροστά στα αυτοκίνητα, είτε περνώντας με κόκκινο από τους φωτεινούς σηματοδότες είτε μπαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας.

Λ.Κ.

 

 

Να μοιράσουνε

*«ΤΟ τσίπουρο και το κρασί κάνανε συμφωνία και πήγαν να μοιράσουνε την παλιοκοινωνία…». Ο Λαρισαίος θυμήθηκε ένα παλιό ρεμπέτικο, με όσα άκουσε για τον φόρο στο κρασί που θα αποσυρθεί, με άλλον ισοδύναμο στο τσίπουρο. «Ήταν κοσμοϊστορική αυτή η συμφωνία, γιατί την αναστάτωσε την παλιοκοινωνία.» Αλήθεια.

***

*ΑΓΝΩΣΤΟ ποιος κέρδισε απ’ αυτή της συμφωνία. Ποιος έχασε; Τα μεζεδάκια, λέει το άσμα, επί των οποίων επιπίπτουν τελικώς όλοι.

Ζ.

 

Σ΄ ένα χωράφι

*ΕΙΧΑΝ τους προβληματισμούς τους στη συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.

-Γιατρέ μου έχω ενοχλήσεις… Έφαγα δύο πιάτα φασολάδα και μπρόκολο. Τι να κάνω.

-Βάλε σιγαστήρα.

***

*- ΕΦΤΙΑΞΕ η μάνα μας μπάμιες, εγώ είπα ότι πάω τον σκύλο βόλτα, η αδερφή μου σουπερμάρκετ κι ο πατέρας μου ότι πάει για τσιγάρα. Όλως τυχαίως συμπέσαμε στο σουβλατζίδικο.

***

*- ΔΕΝ ξαναπίνω βότκα βρε παιδιά… Από τότε δηλαδή που ξύπνησα σ’ ένα χωράφι στην Πάρο, τι να σας πω, φοβήθηκα.

- Έλα μωρέ κι εσύ, συμβαίνουν αυτά…

- Μόνο που εγώ ήμουν διακοπές στην Κέρκυρα.

Ζ.

 

Πενταετίας

*ΠΟΣΟ μπροστά είναι τελικά ο Κούγιας. Με το που τελείωσε η σεζόν παρουσίασε τον προπονητή της επόμενης περιόδου συν άλλων τεσσάρων. Πενταετίας, όχι παίξε γέλασε.

«Κάτσε να προλάβει πρώτα την έναρξη του πρωταθλήματος…» σχολίασε κάποιος δύσπιστος. Όχι. Δεν αναφερόταν στην αξία του προπονητή βεβαίως…

Κ.Γ.

 

Ποτίζεται...…

*«ΑΠΟ την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υπουργικό χαρτοφυλάκιο, ο Βασίλης Κόκκαλης πήρε πάνω του και μάλιστα οικειοθελώς την καυτή πατάτα των κόκκινων αγροτικών δανείων. Με χειρουργικές κινήσεις, ο Λαρισαίος υφυπουργός εμφανίζεται απρόσμενα αποτελεσματικός στα μάτια εκείνων που τόσα χρόνια άφηναν το θέμα στο συρτάρι, λόγω της βαρύτητάς του». Δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζουν συνεργάτες του, όλοι το ξέρουν αυτό. Τον έχουν ακούσει και διαβάσει επανειλημμένα.

***

*ΟΛΟΙ επίσης γνωρίζουν πια ότι υπάρχει έντονη κόντρα μεταξύ του συριζαίου υπουργού Β. Αποστόλου και του ανελίστα υφυπουργού του Β. Κόκκαλη. Οι οποίοι βρέθηκαν χθες μαζί, δίπλα-δίπλα. Ήταν σημαντική μέρα, αφού ανακοινώθηκε η ρύθμιση των αγροτικών χρεών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Έγινε, λέει, «το πλέον καθοριστικό βήμα για την άπαξ και διαπαντός διευθέτηση του προβλήματος που παραμένει ο υπ’ αριθμόν ένα "βραχνάς" και στον κάμπο».

***

*ΚΙ εκεί ανέκυψε και το ζήτημα. Ποιος θα απολαύσει τη δόξα, αυτός που έκανε τη δουλειά ή εκείνος που προΐσταται; Άμα τα είχαν καλά μεταξύ τους θα έβρισκαν τρόπο και ισορροπία. Τώρα; Τώρα συνεργάτες του υφυπουργού δικαιολογούνται να ενοχλούνται: «Σ' αυτή τη συνέντευξη παρέστη και ο συγκάτοικός του στο υπουργείο, Βαγγέλης Αποστόλου, αναγνωρίζοντας προφανώς τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και εισπράττοντας μερίδιο της επιτυχίας που με τόση μεθοδικότητα προετοίμασε εδώ και καιρό ο Λαρισαίος. Κοντά στον βασιλικό, ποτίστηκε και η γλάστρα...» (Οι σχέσεις Β. Κόκκαλη πάντως δεν έχουν διαταραχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Και με τους δύο βουλευτές του δηλαδή φαίνεται να υπάρχει καταμερισμός καθηκόντων και ωφελειών.)

Ζ.

 

Τέμπη

*Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ αντιστασιακός Θανάσης Ριζάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Πρέσβειρας της Αυστραλίας Κέιτ Λόγκαν, στα Τέμπη, και πριν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων συμμαχικών δυνάμεων, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρήκε την ευκαιρία να μεταφέρει ένα ιστορικό μήνυμα στους ομογενείς στην Αυστραλία.

Παρέδωσε στην κ. Λόγκαν στοιχεία από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών, για να τιμήσει τους Έλληνες που ανατίναξαν τρένο της ναζιστικής Γερμανίας το 1944 μέσα στην Κοιλάδα.

Έτσι για να συμπληρωθεί η ιστορία που θα πει η πρέσβειρα στους Αυστραλούς…

Λ.Κ.

 

 

Μπίρα

*ΛΟΛΑ, να... όχι ένα μήλο. Να μια μπίρα. Ναι, ναι, η Λάρισα απέκτησε και τη δική της μπίρα. Μα να το έχουν κάνει οι γείτονες σε όλη τη Θεσσαλία, εδώ και καιρό κι εμείς να είμαστε πίσω; Ανεπίτρεπτο. Love Larissa λοιπόν και με τα δύο πρώτα γράμματα των λέξεων γεννήθηκε η Λόλα. Καλόπιωτη…

Κ.Γ.

 

Τον άκουσαν

*ΚΥΚΛΩΤΙΚΗ κίνηση από ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά, έγραψαν οι Αθηναίοι για την πρώτη επίσημη εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση, με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης». Αφού το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός και δεξί χέρι του Τσίπρα Νίκος Παππάς και ο επικεφαλής των συριζαίων ευρωβουλευτών Δημήτρης Παπαδημούλης. Παρόντες επίσης ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, αλλά και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης εκτός από την πορεία της Σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς στην Ευρώπη, ήταν η προεκλογική και μετεκλογική συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Γι’ αυτό το δεύτερο μίλησε προφανώς ο Απ. Καλογιάννης. Ο Λαρισαίος δήμαρχος ήταν το πουλέν Ραγκούση στην εκδήλωση. (Τα είχαν πει άλλωστε ξανά και ξανά οι δυό τους.)

Ζ.

 

Μεταγραφή

*ΕΠΙΣΤΟΛΗ προσχώρησης στο ‘’ΜέΡΑ25’’ το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη, έστειλε λέει ομάδα 8 στελεχών προερχόμενη από τους Οικολόγους Πράσινους. Από αυτούς που είχαν αποχωρήσει. Ανάμεσά τους κι ο Κώστας Κούτσικος, πρώην συντονιστής τοπικής οργάνωσης Λάρισας των Ο-Π.

Ζ.

 

Ιπποκράτειος

*ΠΑΕΙ κι αυτός ο αγώνας δρόμου. Να ’ταν κι άλλος… Κάθε χρόνο και μεγαλώνει αυτό το δρομικό κίνημα και δείχνει πως στηρίζει πάντα τις προσπάθειες των ντόπιων. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως περίπου 1.500 άνθρωποι αψήφησαν τη βροχή και βγήκαν να τρέξουν. Δεν κέρδισαν όμως μόνο αυτοί που αθλήθηκαν. Κέρδισαν και τα καφέ. Όπου κι αν γυρνούσες το κεφάλι έβλεπες τραπέζια γεμάτα με σορτσάκια και αθλητικά παπούτσια. Χαμόγελα και ευεξία. Τι καλύτερο πρωινό Κυριακής μέσα στον μουντό καιρό. Εύγε λοιπόν στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας. Το αξίζει καθώς έφερε κόσμο από διάφορες πόλεις στη Λάρισα. Γερό «μπραντ νέιμ» ο πατέρας της Ιατρικής, διαφήμιση ο Ιπποκράτειος… Το χρειάζεται η Λάρισα, αρκεί να το δει πιο ευρωπαϊκά. Ειπώθηκαν και σε πρόσφατη εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο».

Κ.Γ.

 

Όχι, αλλά...…

*«ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ως Ελλάδα. Το πώς θα κάνουμε το άλμα είναι το ζητούμενο όλων. Πώς θα κινηθούμε ευέλικτα για να εγκαταστήσουμε συστήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο. Χρειάζεται σίγουρα ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις. Χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός, αλλά και έργα που ανταποκρίνονται στις τοπικές ανάγκες. Και ταχύτητα.»

Ο Κ. Αγοραστός μίλησε χθες στο ‘’digital economy forum’’ που διοργάνωσε στην Αθήνα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Μαζί με Κ. Μητσοτάκη, με Τζέφρι Πάιατ τον Αμερικανό πρέσβη και με πλειάδα υπουργών.

***

*ΚΑΙ είπε τον πόνο του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. «Οι ηλεκτρονικές εφαρμογές έπρεπε ήδη να έχουν εγκατασταθεί και να λειτουργούν, το προσωπικό που τις χειρίζεται να έχει εκπαιδευτεί και σίγουρα να υπάρχει διασυνδεσιμότητα συστημάτων. Να αναφέρουμε ένα παράδειγμα: στοιχεία διαγωνισμών καταχωρούμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εκ νέου στο ΕΣΥΔΗΣ την πλατφόρμα διαγωνισμών έργων, προμηθειών κλπ., ξανά στο σύστημα του ΕΣΠΑ, το λεγόμενο ΟΠΣ. Υπάρχει διασύνδεση; Όχι, αλλά προβλέπεται. Τα συστήματα είναι για να εξυπηρετούν τις ανάγκες, να δίνουν ταχύτητα στην εργασία, διαφάνεια αίσθημα δικαιοσύνης…» (Όχι, αλλά προβλέπεται.)

Ζ.

 

Στις κούνιες

*ΚΕΦΑΚΙΑ Λαρισαίων μαθητών.

- Σαν σκυλί δουλεύω τελευταία.

- Τι σκυλί;

- Τεμπελόσκυλο.

***

*- ΑΜΑ ωριμάσεις, έλα να με βρεις στις κούνιες.

***

*- ΑΥΤΟ πάλι που όλοι θέλουν να μάθουν πού πηγαίνω και όταν οδηγώ με ρωτούν ‘’πού πας μωρή βλαμμένη’’, πολύ με προβληματίζει.

Ζ.

 

Άκομψα

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ο ανορθόδοξος πόλεμος της τοπικής ΝΔ εναντίον της εκπροσώπου Μητσοτάκη στη Λάρισα, της Λένας Αξιόγλου, του μοναδικού εκλεγμένου στελέχους στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. Παρότι η πιο υψηλόβαθμη στην εκδήλωση για την αυτοδιοίκηση δεν είχε προβλεφθεί να έχει θέση. Κι όταν βρήκε μόνη της κάποιο κάθισμα, μπροστινό φυσικά, επιχείρησαν επανειλημμένως να τη σηκώσουν και μάλιστα με εντελώς άκομψο τρόπο. Έγινε ψιλοσούσουρο, παραλίγο επεισόδιο. (Θα τα μάθει αυτά ο πρόεδρος και…)

Ζ.

 

Μαζί

*ΑΛΛΟΙ περίμεναν ν’ ακούσουν τον Λευτ. Αυγενάκη το απόγευμα, όμως ένας υποψήφιος για υποψήφιος δήμαρχος τα είπε μαζί του από το μεσημέρι. Ο Μ. Ξηρομερίτης συνέφαγε με τον γραμματέα του κόμματος, παρέα με τον φίλο του πρόεδρο της Νομαρχιακής Χρ. Καπετάνο, κι αυτός υποψήφιος για υποψήφιος δήμαρχος, στα Φάρσαλα. Μαζί κι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας Λ. Τσιούκης.

Ζ.

 

Πριν τελειώσει

*ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι ο κάθε υπουργός κάνει τα δικά του στην Παιδεία αλλά μάλλον προέκυψε απλησίαστο πανελλήνιο ρεκόρ. Πριν ακόμη ολοκληρώσει ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου τις μεταρρυθμίσεις του στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι φτιάχνει δικό του καινούργιο νόμο για τα ΑΕΙ. (Ποια σωτηρία…)

Ζ.

 

Ντεσιμπέλ

*ΑΫΠΝΙΕΣ είχαν το βράδυ της Κυριακής πολλοί Λαρισαίοι, εκεί στα βορειοανατολικά της πόλης. Κι αυτό χάρη στις χαρές και τα τραγούδια που ακούγονταν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης. Ως συνήθως…

Γύρω στις 3 το πρωί συμπολίτης που διαμένει στην περιοχή ΑΤΑ τηλεφώνησε στην Αστυνομία.

Δεν γνωρίζει τι απέγινε. Αν κρίνει όμως από το ότι το γλέντι συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση, μάλλον ουδέν απέφερε το τηλεφώνημά του.

Κι έρχεται καλοκαίρι…

Δ.Χ.

2EPIKINDYNO PAIXNIDI H FORTISH*ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ παιχνίδι η φόρτιση των κινητών από τις κολόνες φωτισμού. Άλλη μια θύρα ανοιχτή στον πεζόδρομο της Βενιζέλου.

Ζ.Π.

 

3O YPOYRGOS BAGGE APOSTOLOY *Ο υπουργός Βαγγ. Αποστόλου στον Τύρναβο δείχνει πώς τον έδεσε στην αρχή ο Μάνθος Σαρρής και εν συνεχεία θα τον φίμωνε.

Ζ.

 

4TO KOYTI KAFAO THS FVTO *ΤΟ κουτί («ΚΑΦΑΟ») της φωτογραφίας έχει τοποθετηθεί από ιδιωτική εταιρία κινητής τηλεφωνίας, εδώ και καιρό στη διασταύρωση των οδών 31ης Αυγούστου και 25ης Μαρτίου.

Στην κατάσταση που βλέπετε παραμένει ακόμη, καθιστώντας απροσπέλαστο το πεζοδρόμιο. Μια μητέρα με το καροτσάκι δηλαδή, θα πρέπει να «κατέβει» στο δρόμο για να συνεχίσει τη διαδρομή της. Γιατί; Οι ιδιωτικές εταιρίες εγκαθιστούν σε όλη τη Λάρισα νέο δίκτυο οπτικών ινών με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ταχυτήτων κλπ στο διαδίκτυο και ως εδώ καλά.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δήμος Λάρισας θα τους επιτρέπει να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, εμποδίζοντας τους πολίτες να περπατάνε στα πεζοδρόμια…

Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass